Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи

Това се случва, макар че има от различните препарати
26 апр 2021 10:39, Елка Василева
71
Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи
Снимка: архив, БГНЕС

Налице е затихване на интереса към ваксините. Това каза пред БНР д-р Георги Миндoв, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

„Затихва общо желанието, стимулът, мотивацията на хората“, коментира той.

„Просто вече няма желаещи. За никакви ваксини. Рязко намаляха. Изчерпаха се, стигна се едно насищане. Едно затихване на интереса въобще към всякакъв вид ваксини. Този процес не можем да го контролираме“, заяви д-р Миндов.

Още по темата

Това се случва на фона на налични ваксини, уточни д-р Георги Миндов, при който има „Модерна“ и „Астра Зенека“.

Той разказа, че в списъка му има трима желаещи за „Пфайзер“, но му липсват други трима, за да отвори един флакон. От неговите пациенти, ваксинирани с първа игла с „Астра Зенека“, няма отлив за втората доза. Към д-р Миндов няма запитвания за „Янсен“, нито за „Спутник“.

При общопрактикуващия лекар не са регистрирани усложнения след ваксини. „При „АстраЗенека“ няма нито един пробив, нито един, който се е разболял след първата игла. Никой не ми се е разболял.“

Важно е, че от този месец джипитата могат да ваксинират и лица извън пациентските им листи, както и неосигурени, подчерта Георги Миндов, като допълни, че общопрактикуващите лекари вече ще работят „като зелени коридори“.

Според Миндов празничните дни около Великден са неудачни за ваксиниране при личните лекари, защото ще има само дежурни и те няма да работят амбулаторно, а ваксината на „Пфайзер“ изисква специфично съхранение след размразяването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
45
 
17
 
! Отговори
Бау преди 3 години
IQ на плетена кошница.... ЦЯЛ Израел се ваксинира 200 МИЛИОНА в САЩ, но *** смята, че тези държави искат да се ... затрият. Даже за миг не му минава през акъла , че може той да греши. За това сме бедна държава. Заради такива, а не заради крадливо правителство.
12
7
 
30
 
! Отговори
до анонимен 4 преди 3 години
Ей гений, в Индия е зле именно заради ваксинирането, а не обратното. В Израел е същата трагедия с прехваления Фазер. Болните са се увеличили драстично и даже бяха поканили шефа на Фазера да идва да дава обяснения, ама оня се оправда, че още не бил ваксиниран и затова не можел да долети. Що ли така? Ходете се боцкайте, другите сме с пуканките пред екрана да ви броиме труповете и събираме пари за чували.
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който имал желание - досега се е набол.Останалите не можете ги накара насила. Каквито и реклами да правитеи с каквито и други заплахи да си служите. Който участвал в експериментите - участвал. Другите са размислили и без пари в такива са решили, че не си струва да участват.Навикнете с мисълта, приемете я и да караме по-натам, че се застояхме доста на тая отбивка и взе да мирише много.
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не искат да се самоубият с ваксина?Странни хора...
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяснението е просто: който се страхуваше от СОВИД-19 се ваксинира, останалите го преболедувахме!
8
5
 
35
 
! Отговори
Цук Кай Хой преди 3 години
Независимо от агресивната кампания балъците свършиха и никой не иска даже да носи макса вече.... Скоро ще дойде и за вас видов ден докторчета...
7
4
 
20
 
! Отговори
КОГАТО... преди 3 години
НОЩ беше разформирован!!!!!!!Случаите намаляха, хората си отдъхнаха и вълната премина. Искрено се моля Председателя на Комисията към НС да не се е продал на Биг Фарма.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, свършиха ли вече мазохистите....
5
32
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
заради страхливи хора вярващи на всяко клипче няма да се оправим скоро. :(
4
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцария на Балканите не станахме, но с това отношение към ваксините ще станем Индия на Балканите. В момента заради поведението на индийските власти към пандемията и недостатъчната ваксинация, измират по хиляди на ден от Ковид, а някои умират направо на улицата.В България Генерал Борисов ръководи кампанията за справяне с Ковид като сущи индиец. И нас ни чака същото.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме интерес към ваксините и искаме да се ваксинираме, ама нямаме желание.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега кои ще плаща вече поръчаните - бацо ли
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега?СмЕх с кисело зеле!