Ангелов: Да не бъдем скромни, постигнахме много в борбата с COVID-19

Над 1 милион български граждани са защитени от COVID-19 към този момент, сметна той
Обновена: 29 апр 2021 10:19 | 29 апр 2021 10:14, Красимир Ангелов
97
Ангелов: Да не бъдем скромни, постигнахме много в борбата с COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Това което постигаме и това което постигнахме показва само едно – правилният път по който трябва да вървим заедно в битката и победата срещу ковид". Това обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на НОЩ.

По думите му не трябва да бъдем толкова скромни – „постигнахме изключително много, спрямо други държави“.

Той посочи, че съседните държави, в които има много по-строги мерки, имат същите или дори по-лоши резултати в разпространението на вируса. По думите на Ангелов дори Италия и Германия не мога да постигат това, което сме постигали.

Още по темата
"Българите си връщаме все повече и повече свободата и живота. Искам да благодаря на всички български граждани, че бяха с нас, че ни  помагаха и че носеха маски“.

"Над 1 милион български граждани са защитени от COVID-19 към този момент", пресметна здравният министър. По думите му има трайна и устойчива тенденция на намаляване на случаите и на хоспитализираните.

315,52 души на 100 000 население е броят на болните в момента. 53% са заетите легла за неусложнени пациенти и 58% са заети леглата за интензивни пациенти.

По заболеваемост страната ни е на 18-то място в ЕС и Европейското икономическо пространство. На Балканите сме на 6-то място по болни, като най-висока е тя в Турция. По смъртност сме на второ място в ЕС след Унгалия и на трето на Балканите.

Вече 10 области в България са под 300 болни на 100 000. Само 7 области са над 400 – най-висока е тя в Русе, следвано от Добрич, Варна, София-град, София-област, Перник и Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
18
 
! Отговори
Евала ти прайм брато преди 3 години
Не може да се отрече заслугата за първото място по смъртност!Добре, че народът ни е обръгнал на простотийте ви и тормоза и издържа още.Дано Господ Бог ни пази и от болести и от вас управниците!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокича шефовете на няколко големи болници голямо пазене го пазят. през ден го защитават.явно някой е топнал пръста в кацата с мед(защо не погледнат колко хора си заминаха заради липса на организация по болниците....информацията за починали спрямо болни по болници също никой не споделя...защото знаем, че царят е гол)
11
0
 
30
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Пълен провал на перчема в борбата с коронавируса. С над 100 жертви на ден, отварят всичко. Това е геноцид.
10
0
 
28
 
! Отговори
Уф преди 3 години
И тоя се зарази от Тиквата. Не стъпва по земята вече. Факт е, че сме на последно място измежду съседните - Турция, Румъния, Сърбия и Гърция по броя ваксинирани. На седмо място в свето по смъртност на глава от населението. Спомняте ли си приказките за чувалите с трупове и хладилните камиони в Италия. Е, ние сме преди Италия по смъртност. Лекари стоят с часове по опашки пред РЗИ и се бият за ваксини. А тоя вместо да си мълчи, седнал да се хвали.
9
0
 
30
 
! Отговори
Фикрет преди 3 години
Разбира се, че постигнахме много. Същотото като с останалите класации. Най-много заболели от глава на населението в Европа, в топ 5 по най-много смъртни случаи на глава в света. В десета глуха по отношение мна ваксинираните. Смъртни случаи директно пред полниците. Умишлено отваряне на държавата преди изборите с цел да я затворят преди 04.04.2021 като избиха по този начин не един и двама души. Да ви е честит Гроб, на следващите избори пак за тях гласувайте.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И му начешаха д-то....
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Ъъъъ не умираха ли хора пред стълбите на болниците при този индивид и Герб?!?
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е вече няма място в гробищата.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко от милиона са. По груби сметки около 700 хиляди имат имунитет срещу вируса.
4
2
 
15
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Хахахахахахахахаха
3
0
 
26
 
! Отговори
ааа преди 3 години
7-мо място по смъртност в света, 3200 умрели на 1 милион!Найстина като класиране е доста добро, но точно в тази класация щеше да е добре да сме по назад.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, постигнахте! Хиляди умряха от адекватните ви лекарски грижи, някои даже по стълбите на болниците!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слава БК... ъъъ гроп, вечна слава. Няма страшно, вече 100г.+ сме под грижите на Партията

Спонсорирани публикации