Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
До Анонимен163На 100% съм съгласен с Вас ако добавите и английските алкохолици, и полските например също. Не само от Русия идват ***, чиято цел е да изпият всичкия алкохол в България. Крещят, държат се невъзпитано, непрекъснато търсят конфликти. Полицаите гледат, и си бъркат в носовете, и нищо не правят. Това видях аз, когато за последен път преди 12 г. "почивах" на българското черноморие. От тогава несъм стъпвал там, няма и да стъпя.
136
12
 
19
 
! Отговори
АнтиКомунист преди 2 месеца
46 000 руснаци срещу 213 000 украинци са ни посетили миналата година! Братята македонци са 287 000!!! Съседите Румъния и Турция са с по 1 млн. посещения в родината. Дори Чехия е с 63 000 броя! Руснаците са нищожен дял туристи на фона на всички останали! Спрете се с тази руска пропаганда бе, вaтници вмиpисaни!
135
16
 
15
 
! Отговори
Руския преди 2 месеца
Сами се прецакахме, а сега ревем.
134
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ни бой са ва, Гaнчo, гaднитe руски туристи ще отидат при простите гърци и испанци. Sleep tight dear children, както се казва на чист български!
133
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските шпиони, които идват у нас на мисия са повече от туристите им за година.
132
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските туристи не пълнят хотелите а си стоят в имотите тук! Глупавите хотелиери да спрат да вият на умряло, бетона е повече от населението на земята вече...
131
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 162"Сащ съобщиха че ще изпращат всеки месец по 200 000 свои граждани в България за да ни подпомогнат като братя"АхахахаххахаКакви 200 хиляди? Миналата година ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА посещенията от руски граждани са били 46 хиляди и това е с агентурата на руското посолство.Руските "туристи" са на 10то място по брой туристи в България.А ако сметнем това, че си ходят в руски хотели по морето, и нетния ефект за България е нищожен.
130
2
 
17
 
! Отговори
Рубладжийче преди 2 месеца
Както казват самите руснаци :"Хубаво е там където ни няма"!
129
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига писахте за тези руски аллкохолици бе, да си стоят в блаатото!
128
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сащ съобщиха че ще изпращат всеки месец по 200 000 свои граждани в България за да ни подпомогнат като братя. Затворници... защото нямало други желаещи. Единственото условие е всички техни разходи и самолетни билети да бъдат поети от българския бюджет. Лоялен партньор се казва това. Вечна дружба!
127
1
 
13
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 2 месеца
До АнонименХе хе, забрави да добавиш и Ле Брон дошъл да разцъква баскет в дрора на ендои училище в Бургас.Истината, че умните държави правят разлика между икономически интереси и сигурност и горе долу намират някакъв баланс. Ние сме юруш на маслините...
126
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не, няма да остане!Никой не иска да почива на чакъла и мазута в Крим!
125
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупаво антируско тролене не ми се чете. Вие сте неграмотни продажници.
124
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не се притесняват хотелиерите. Вероятно правителството е помислило предварително за този мръсен удар хибриден от страна на Русия и Черноморието ни ще гъмжи от американски туристи на тумби. Няма да може хавлия да опънем. Мда. А Бойко овряка Радев Слави другите, че и те не лаят по Русия, а само той. Щото той мисли за България
123
4
 
5
 
! Отговори
До долния преди 2 месеца
Има някой за смях но не са те ами ние и по конкретно ти самия. Трол ли си? Виж си само злобния и жалък пост. Ни в клин ни в ръкав.
122
12
 
15
 
! Отговори
Илиев преди 2 месеца
Да се внимава с ватата. Кой от ГРУ, кой от КГБ. Повечето не идват тука с добри намерения. Нали ни обявиха за врагове. Дай му враг на водкаджията и му гледай сеира.
121
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само така. Ние си обичаме американците. И те нас ни обичат. Продадоха ни самолети да отблъскваме с тях атаките на злите руснаци. Направиха си бази и се настаниха безплатно. Любовта ни към америка е безгранична. Те ни освободиха от турско, от византийско, от германско и от руско. Сега ще ни освободят и от извънземните. Дано, дано, даноооо....
120
23
 
15
 
! Отговори
Смях преди 2 месеца
Хубава новина. Само като чуя руска реч по морето и търча в ***. Казаците са крайно неприятно племе.
119
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зареди тъпанарите в парламента
118
6
 
14
 
! Отговори
Руска труженичка преди 2 месеца
Че кой е казал,че идваме като туристи?Аз имам работна виза.