Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
13
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 2 години
До АнонименХе хе, забрави да добавиш и Ле Брон дошъл да разцъква баскет в дрора на ендои училище в Бургас.Истината, че умните държави правят разлика между икономически интереси и сигурност и горе долу намират някакъв баланс. Ние сме юруш на маслините...
107
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, няма да остане!Никой не иска да почива на чакъла и мазута в Крим!
106
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупаво антируско тролене не ми се чете. Вие сте неграмотни продажници.
105
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се притесняват хотелиерите. Вероятно правителството е помислило предварително за този мръсен удар хибриден от страна на Русия и Черноморието ни ще гъмжи от американски туристи на тумби. Няма да може хавлия да опънем. Мда. А Бойко овряка Радев Слави другите, че и те не лаят по Русия, а само той. Щото той мисли за България
104
4
 
5
 
! Отговори
До долния преди 2 години
Има някой за смях но не са те ами ние и по конкретно ти самия. *** ли си? Виж си само злобния и жалък пост. Ни в клин ни в ръкав.
103
12
 
15
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Да се внимава с ватата. Кой от ГРУ, кой от КГБ. Повечето не идват тука с добри намерения. Нали ни обявиха за врагове. Дай му враг на водкаджията и му гледай сеира.
102
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така. Ние си обичаме американците. И те нас ни обичат. Продадоха ни самолети да отблъскваме с тях атаките на злите руснаци. Направиха си бази и се настаниха безплатно. Любовта ни към америка е безгранична. Те ни освободиха от турско, от византийско, от германско и от руско. Сега ще ни освободят и от извънземните. Дано, дано, даноооо....
101
23
 
15
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Хубава новина. Само като чуя руска реч по морето и търча в ***. Казаците са крайно неприятно племе.
100
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зареди тъпанарите в парламента
99
6
 
14
 
! Отговори
Руска труженичка преди 2 години
Че кой е казал,че идваме като туристи?Аз имам работна виза.
98
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И туризма си прецакахме от любов към нато и америка. Ами да поканим американците. Ако имат излишни пари да заповядат у нас. Ние сме им приятели. Най-добрите, даже.
97
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, защо някой би искал да отива на почивка в една толкова комплексирана страна. Великият древен народ, който си продаде суверенитета, за да може да точи от евро фондовете. Държавата, дала кирилицата, но с изключително висок процент на неграмотни хора дори сред вишистите си.
96
4
 
12
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Руснаците ако искат ще дойдат,ако не искат ще отидат другаде на море.Проблемът с кризата с руските туристи идва от фактът че руските бизнесмени-хотелиери си продават бизнесът на черноморието.Никой не желае да разпуска в бетонна джунгла освен алкаши и ,,инжекциони''.
95
31
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Вместо да искаме руски туристи тук е нужно тук да бъдат разположени сили на НАТО, като например САЩ или Турция. Трябва да приемем на наша територия и ракети против Русия които в близко време да ги използваме срещу русия. България нищо хубаво не е видяла от Русия. Време е да се разбере от всички българи.
94
28
 
21
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
По добре е да сме заедно с Турция и САЩ, като знаем, че нашите врагове са руснаците. България нищо хубаво не е видяла от Русия. И без Русия щяхме да се освободим.
93
15
 
11
 
! Отговори
До скъпи деца преди 2 години
"Благодарение на ЕС, САЩ и Турция след 1989 година България стана модерна държава."И Турция?Айде бе!Сигурен ли си?Ходжата ли ти го каза това, докато те обрязваше?
92
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разхождах се снощи в Докторската градинка в София. Там има един паметник, на който са изписани стотици имена на руски лекари, загинали в руско-турската война 1877-78г.Знам, че ще ми кажете, че са загинали заради руските имперски интереси, но все пак са загинали тук, на наша територия, във война с нашите поробители.Това все нещо трябва да значи за всеки българин.
91
5
 
9
 
! Отговори
я па тия преди 2 години
е какво ше правят руснаците тук , нали сме вражеска държава ?!
90
9
 
19
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
От нашето МВнР да спрат да слушат дедо Байдън, защото след 3 години Тръмп ще отвее демонократите и който се е правел на голям евроатлантик, ще трябва да дава обяснения за глупостите си!Руските туристи не са агенти. Пускайте ги, те са важни за нашия туризъм и икономика.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли лоши руски кораби в Черно море?