Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни

В летописите ни няма малодушни капитулации
330
Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отправи приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.
 
"Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 
Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Още по темата
Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.
 
Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.
 
Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.
 
Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.
 
В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.
 
Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!
 
Честит празник!


330
Още по темата: ГергьовденРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 284Много бързо трият тука - за добро или за зло решавайте Вие! 118 място по свобода на словотоДо 285бастаЕ не може да си умен и същевременно ппросстт!Нещо не става, провери си пост или на български коментара!Още един съвет учу български, заради правописните грешки!
286
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 285бастаЕ не може да си умен и същевременно ппросстт!Нещо не става, провери си пост или на български коментара!
285
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес Тиквата никъде не се е изходил. Да не е избягал?
284
3
 
4
 
! Отговори
баста преди 1 месец
Ракол направи прецедента разединител Радев защото е русофил и туркофил.
283
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При служебното правителство ще постъпят безброй сигнали за мутрата и ортаците, а после бай Ставри ще избира булки.
282
2
 
9
 
! Отговори
Кои подкрепят Радев? преди 1 месец
Тези които мразят Борисов! За 5 години Радев не е споделил нито една идея. Излъга, че има проект за конституция, но никой не я е виждал!
281
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пoрeднo дoкaзaтeлcтвo зa кoрумпирaнoтo, мaфиoтcкo и диктaтoрcкo упрaвлeниe нa Бoриcoв и нeгoвaтa бухaлкa прoкурaтурaтa в лицeтo нa Гeшeв! Cлeд изнeceнитe фaкти oт извecтeн бългaрcки бизнecмeн прeд кoмиcиятa зa рaзcлeдвaнe и в публичнoтo прocтрaнcтвo, Гeшeв oтнoвo ce нaпрaви нa умрялa рибa, нeчул и нeрaзбрaл! Пoд пoлитичecкия чaдър нa Гeшeв ce узaкoнявa диктaтурaтa и рeпрecиитe нa чoвeк c мaния зa вeличиe, нeзaмeнимocт и пcихoлoгичecки прoблeми!Дecиcлaвa Aтaнacoвa типичнo в cтилa нa Бoриcoв зaплaши в eфир бългaрcкия бизнecмeн cъc cъд пo врeмe нa изcлушвaнeтo! Cкaндaлнo! ГEРБ трябвa зaвинa
280
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 12 години Групировката ГЕРБ и Главната Мутра от Банкя превърнаха България в наказателна КОЛОНИЯ !!! Подобно на контролираните от КАМОРАТА преди 30-40 години региони в Италия и извън нея. Които мафиоти действат и досега. Така и Мутрата Бойко Борисов ще се опитва чрез своите слуги в държавните институции и Прикриватурата да оцелее на МАХ, ще изпраща протестиращи ЧАКАЛИ, прокурори и следователи, ще извежда хора по улици и площади и ще плаща на политическите си наемници да заплашват, да нахлуват, да сеят хаос и объркване навсякъде. Ще плаща също и на медии и Шекерезади, за да мълчат и дори опра
279
1
 
5
 
! Отговори
azp преди 1 месец
Не е разумно председателят на ЦИК да бъде от ГЕРБ. Новите партии в парламента + БСП + ДПС промениха изборните правила и е много подло от тяхна страна някой друг да изпълнява тяхното решение, а те да стоят отстрани и при някакъв провал на следващите избори да има по кого да плюят и кого да обвиняват. Нека всички те да понесат и политическа отговорност при евентуално касиране на изборите в определени райони у нас и в чужбина.
278
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато от крупни бизнесмени и "забавлява" гостите си от политиката и бизнеса с клипче с изнасилване на бизнесмен в затвора. Записът е направен от надзирател, а потърпевшият лежи там без присъда.
277
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-злобен президент от този не сме имали! И какво направи? Освен като змия да съска срещу Борисов, друго не сме видяли и чули.
276
4
 
14
 
! Отговори
До 276 преди 1 месец
Забравяш, че Радев не успя да купи Грипените, т.е. да присвои комисионните. Миналият служебен кабинет устоя на напъните му.
275
3
 
14
 
! Отговори
Срам ме е от Радев! преди 1 месец
Откога започна неприкритата омраза на Радев към Борисов? Откакто станаха известни кирливите ризи на Радев - държавен апартамент и назначаване на втора служба на любовницата му.
274
3
 
17
 
! Отговори
Отвратителен Радев преди 1 месец
Радев от сутрин до вечер прави едно и също - плюе Борисов. Станахме заложници на този свръх кариерист без покритие!
273
3
 
24
 
! Отговори
Фигуранта къде е преди 1 месец
Радев, оставка!
272
2
 
17
 
! Отговори
Борето преди 1 месец
Браво на Енчев.Пенсионерите трябва да изринем новоизлюпилите се мутри от ИТН, ДБ и Митри вън!
271
0
 
17
 
! Отговори
този ли преди 1 месец
Много обидено гледа нещо юнака.Някой да не го е обидил.
270
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 1 месец
Не свършиха ли вече парите на тиквите герберасти..... И какво като го плюете президентът? Пак няма да видите власт! Къш!
269
3
 
22
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
"Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението."Значи го е направил със зла умисъл мръсника!
268
1
 
16
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
"Всички национални крушения започват с разкол помежду ни."Значи не го е направил със зла умисъл мръсника.