Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци

Браншът и това лято разчита основно на българите
90
Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци
Снимка: БГНЕС

"Всеки пазар е изключително ценен за българския туризъм", заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг". Тя коментира решението на Русия да спре чартърните полети до България, с което потокът от руски туристи към черноморските курорти у нас е под въпрос.

Още по темата

"Туристическият бранш посреща това с тревога. Когато узнахме, че полетите до края на май са прекратени, няма как да не сме притеснени", призна тя.

Иванова обясни, че липсващите руски туристи не могат да бъдат лесно компенсирани с посетители от други страни.

"На този етап румънските туристи още не са много активни за пътувания в България, защото все още не е вдигната карантината, когато се върнат обратно в Румъния. Затова много хотели у нас не отвориха по Великденските празници и по майските румънски празници", обясни тя.

Според нея в момента браншът разчита предимно на български туристи.

"От 15-и май Гърция ще отвори и част от българите ще се насочат натам, по традиция. Ако нямаме договорки с външни пазари и с чужди туристи, на които разчитат големите курорти, туристическият сезон е обречен на гибел",отбеляза Иванова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: туристиРусиярумънци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризма и от вренето на соца се занинаваше с политика , а не търсеше печалба от богати туристи. Така е и сега. ЕС е 550 милиона и само от тук може да напълни хотелите. Но тая игра с руски туристи е разкрита.
13
22
 
6
 
! Отговори
Чепа преди 2 години
В Поморие много ще ни липсват некъпаните и окосмени Рускинчета.Ниско качество,но за сметка на това почти без пари.По миналото лято една ми се отдаде за две водки Савой,една Каменица и порция цаца.Общо 10 лв.
12
3
 
22
 
! Отговори
С румънци? преди 2 години
Едва ли...Може да ги заменим с египтяни, турци и тунизийци. Но най-паче с американци, канадции и австралийци.Щото те си нямат топло море.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните и платежоспособни българи ходят в Италия и Испания, не стъпват във Гърция и Турция! Там ходят по-капризните чалги!У нас на плажа е фас до фас, чалга се лее, кеф ти зърната на Малина, кеф ти дините на Глория... да продължавам ли? Нормалните ходят извън сезона за по 2 нощувки и лятото са далече от чалга региона! Върнете нормалните българи иначе загивате с пияниците и консерваджийте!
10
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските туристи са незначителна част от туристите в България.Воя за тях е част от хибридната война за създаването на впечатлението, че руснаците са ни много важни, и се поддържа от хора, които са на ясла при руснаците, като Тонко Фотев, почетния консул на Руската федерация у нас.
9
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците изобщо не ги коментирам , защото изобщо не ги дишам.Но и румънците са прости, нахални като римляни и къркат от 10 сутринта водка...
8
4
 
5
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 2 години
"Пустите клисурци - станали казаци, а панагюрци- донски казаци " хоп-троп.....
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи ВИПове станахте бе селяци, като сте толкова големи ходете в Гърция и Турция със самолет а не с кола.
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекламирайте в ЕС, че тази година няма да има руски пияници и ще се напълнят хотелите.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година ги нямаше, дори бяха си пуснали обявите, но като ги гледам още им стоят непродадени...
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За начало защо не спрете да гоните българските туристи!Научете се бре българи! Гоните платежоспособните и интелигентни българи и се съсредоточавате върху платежни чалгари да ви правят луди и бедни чалгари с консервите. После пищите за руснаци и румънци, които също са чалгари и бедни. Богатите и свестни не идват в България ЗАРАДИ ЧАЛГА КУЛТУРАТА! Превърнахте държавата в ориенталски клуб за бедни западняци! Осъзнайте се! Тоя ковид поне ви даде шанс да върнете свестния народ, но едва ли ще успеете
3
5
 
21
 
! Отговори
Кот то преди 2 години
По нашето черноморие идат най-бедните туристи. Дали ще са руснаци или румънци каква е разликата? Румънците дори са с повече кинти от руснаците.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То румалята ковид не ги ли хваща?
1
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mного се спекулира с тия руски туристи. Не са кой знае какво. Даже без тях е доста по-тихо и по-културно. Все едно да махнете бетона и мyтрите, ефектът е същият.