Ива Митева: Свършихме най-важното, върнахме парламентаризма

Основният недостатък на 45-то НС бил популизмът
104
Ива Митева: Свършихме най-важното, върнахме парламентаризма
Снимка: БГНЕС

Най-важната работа беше свършена с приемането на промените в Изборния кодекс. Върнахме парламентаризма. Така председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева коментира пред журналисти свършеното от парламента за краткия му живот.

"Основен недостатък бяха толкова много внесените закони и като че ли популизмът, който надделя, но няма как това да не се случи при положение, че всички очакваха изборите", посочи Митева. Тя обаче каза, че е доволна, че не са дали възможност популизмът да надделее над разума, предаде БТА.

Според нея основната задача на служебния кабинет е да подготви едни наистина честни и прозрачни избори. В отговор на въпрос тя посочи, че сигурно ще започне някакъв преглед, анализ на предишната власт, но времето е прекалено малко.

Ива Митева представи обновения интернет портал на Народното събрание. Направени са информационни досиета по всички закони, свързани с въвеждане на правото на ЕС.


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
верно е че свършихте най-важното , показахте че новите партии не ставате за нищо , освен за агитки .
82
2
 
3
 
! Отговори
БОЙКО преди 1 месец
ДОБРЕ ЧЕ ИТН ЖЕРТВА ТЕБЕ А НЕ ТОШКО АМА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ИТН И ДПС СА МИ ВЕРНИ ДРУЖКИ И ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО СЛАВЕТО СИ ИЗИГРА ПРЕКРАСНО РОЛЯТА ПОСТАВЕНА ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ----ДА ОБЕРЕ ИСТИНСКИЯ ПОТЕСТЕН ВОТ И ДА ОСИГУРИ МОЕТО ЗАВРЪЩАНЕ ЧРЕЗ МИТОВ
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тази си повярва!
80
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Ужас! Тая говори като Крнелия. То случва едно те виждат друго. Незна дали има диагноза за това поведение, обаче е време да се изследва това заболяване: Нинова - Митева.
79
2
 
12
 
! Отговори
A преди 1 месец
К'во пушите госпожо Митева не знам, но е време да го смените. Разстоянието от книжен канцеларски плъх до Председател на Народното събрание се оказа на светлинни години за Вас.....
78
3
 
15
 
! Отговори
до 61 преди 1 месец
Ами как да и разбираш, жената има дефект в говора и изобщо не е за такава публична работа. тя трябва да стои зад бюро и да разлиства папки и малко да говори.
77
3
 
16
 
! Отговори
нищо не свършихте преди 1 месец
Тази мома, май живее с усещането, че нещо е свършила. Не, не, моме, нищо не свършихте, отвратихте хората от политиката и парламентаризма. А тя мимата хич не е за там, много и беше трудно,
76
2
 
12
 
! Отговори
Да, така е! преди 1 месец
Върнахте парламентаризма, но да не е за кратко. Защото се оказахте много лабави. И така като нищо можете да върнете и Борисов...
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази тeтка не е добре!!!
74
2
 
21
 
! Отговори
мхмхмхмх преди 1 месец
Како,свършихте я като кучето на нивата ! Гордей се с това !
73
2
 
16
 
! Отговори
Скоро не е имало преди 1 месец
щурм и превземане на НС от народа.Защо ли?Вероятно защото щурмовацитеи инициаторите станаха депутати,макар и за малко.А има и други интересниобекти за изпитване на народния гняв-президентство,министерски съвет,съдебна палата,централите на продажни лъжливи медии...Дотам я докарахме-политиците заради кокала нека се изяждат,но предизвикаха противопоставянена хората един срещу друг.Не смееш да говориш със съседа за политика,за дане дадеш косвени жертви заради политически пристрастия.
72
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ива Митева: Свършихме най-важното, върнахме парламентаризманищо не сте свършили моме, но е сигурно, че ти се връщаш обратно в деловодството да разнасяш папки както си правила последните 20 години.
71
14
 
2
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 месец
Това ще е председателят на следващия парламент! Тя не е като преЦедента Фигурант !
70
2
 
17
 
! Отговори
Количествените преди 1 месец
натрупвания водят до качествени изменения.Закон на диалектиката.Кое сенатрупва като количество?Просташкото държане на депутатите един към друг,една партия към друга.Крясъци,клеветене,обвинения без доказателства,демонстративно незачитане на реда в залата.Когато чашата на търпениетона хората е пълна,една капка е нужна,за да прелее.Това НС го закриха малкопреди капката да падне.Усещам,че политиците ни посяха ветрове.Не се сещат,че ще жънат бурите на народния гняв,ще гори и сухото,и суровото.
69
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохохохо! Митева да спре да яде халюциногенни гъби, да си купи речник и да провери значението на думата парламентаризъм. Тогава пак да се опита да се изкаже.
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо подобно - що се хвали ?!
67
2
 
23
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Май си прекалила с ,,ДЕЗИНФЕКТАНТИТЕ,,
66
4
 
25
 
! Отговори
Тази женица за преди 1 месец
пореден път показа неадекватността си.Партийните лидери споделиха,че не си говорят,а тази била върнала парламентаризма.Тя наред ли е,тозимаймунарник(така го нарече ХрИв)парламент ли е?В Изборния кодекстрябваше да бъдат приети специални изисквания към депутатите с цел дасе предотврати влизането в НС на хора с ниски морално-етични устои,ав Правилника за дейността му да се предвидят по-тежки мерки срещунарушителите му.Който не се държи добре и клевети без доказателства-вън.А кой ще остане?
65
2
 
34
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Много е хубаво да си вярвате госпожо Митева, но дали е така!Вкарахте в НС мутрите и чалгарите , джендърите и неуспели юристи и адвокати , увличихте си заплатите и през цялото време парламента го направихте шоуто на Слави. И това ако е парламентризъм ,здраве му кажи!
64
3
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Ако това, което видяхме и чухме е парламентаризъм....