Приоритет в туризма - запазването на здравето на работещите

Стела Балтова прие поста от Марияна Николова
12 май 2021 12:30, Красимир Ангелов
17
Приоритет в туризма - запазването на здравето на работещите
Снимка: БГНЕС

"Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, хотелиерството, ресторантьорството, туроператорите, транспортните фирми и екскурзоводите, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност", заяви служебният министър на туризма Стела Балтова, която прие длъжността от досегашния министър Марияна Николова.

Тази сутрин служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, встъпи в длъжност, а новият министър на туризма доц. Стела Балтова очерта своите приоритети през следващите месеци, които съвпадат с разгара на летния сезон у нас.

Още по темата
"Спокойна, финансова стабилност, за да могат те, получавайки адекватна и точна информация от нас, да развиват и изпълняват спокойно своя бизнес. За тази цел, разбира се, не само аз, а целият екип на Министерски съвет ще работим в условията на прозрачност, почтеност и професионализъм. Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона и паралелно с това да подготвим страната от маркетингова гледна точка, така че в момента, в който настъпят тези благоприятни условия за достъп на чужденци в страната ни, те да изберат точно България за туристическа дестинация", коментира Балтова, цитирана от БГНЕС.

Новият министър подчерта, че предстои да проведе среща с туристическия бранш.

"Ще продължа всичко добро, което е направено, ако има някакви проблеми или неточности, те ще бъдат изправени, подобрени и разбира се, ще надградим с онова, с което да продължаваме да се чувстваме горди, че посрещаме гости в България", каза тя.

Досегашният министър на туризма Марияна Николова изтъкна, че България е четирисезонна дестинация и Министерството трябва да продължи работа в тази посока. "За малкото месеци, в които аз бях вицепремиер и министър на туризма, се направиха много неща, включително подготовката за летния сезон и добър зимен сезон, който имаше, благодарение на адекватните действия на Министерството и единните правила, които са за работа на местата за настаняване и изхранване. Те ще важат и за летния сезон.

Направи се и много агресивна работа по искане на бранша, тъй като браншът е този, който поставя дневния ред и всеки министър трябва да знае, че винаги погледът му трябва да бъде насочен към бранша. България е четирисезонна дестинация и се надявам и доцент Балтова да работи в тази посока", заяви Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
1-н преди 2 години
приоритет на туризма е портмонето на шефо, здравето на бачкера е без никакво значение, както и здравето на баламата турист минал се да отседне в копторо на шефо...
8
0
 
3
 
! Отговори
туризмът преди 2 години
До опасен чар!Превърнат е в бардак! Или бююро за запознанства, венчавки и разводи! Море и любов
7
0
 
5
 
! Отговори
сметкаджия преди 2 години
тази година гледам са решили да избият 'слабия' сезон от миналата и да ударят двойна печалба... ще чакаме гърците да отворят изглежда.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кой туризъм говорим? За нашето бетономорие и сивия сектор там ли? Слабо ме вълнува.
5
0
 
13
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Таз се е объркала нещо... Приоритет за туризма са туристите и качествените туристически услуги. А здравето на работещите е приоритет личен и на здравното ведомство.
4
0
 
10
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
тези много приличат на моите мениджъри , които са нонстоп в срещи, нищо не решават и не взимат никакви мерки за каквото и да е....пожелавам им поне 30 срещи до краят на годината ама да не очакват нещо ..ако ставаше без работа и само с обсъждане щеше да е добре ,но ахахахаха
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
робите робуват (работят чужд труд) по-добре като се чувстват свободни
2
0
 
13
 
! Отговори
Мдаааааа преди 2 години
Всички чиновници в много работят а на летище Бургас не каца нито един самолет.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризмът не може да има такъв приоритет!Ако е това наистина, то тогава няма да има туристи.