Ангелов обвини Кацаров в три лъжи, свързани с пандемията

Ексминистърът притеснен, че темпът на имунизиране ще намалее
174
Ангелов обвини Кацаров в три лъжи, свързани с пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият здравен министър Костадин Ангелов заяви, че служебният министър Стойчо Кацаров е изрекъл три лъжи на пресконференцията в Министерския съвет днес.

Още по темата
"Било му казано, че лични предпазни средства и дезинфектанти били получени в секционни комисии след изборите. 
Фактите са: Всички лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в съответните изборни администрации повече от две седмици преди деня на вота (на 16-ти, 17-ти, 18-ти март)", опроверга Ангелов в пост в социалната мрежа.

По думите му не е вярно и че всички европейски държави са започнали ваксинационните си кампании срещу Covid-19 с възрастните хора над 65 години. 


Той посочи, че Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Гърция, Румъния, Латвия, Унгария, Сърбия, Турция, Русия приоритетно са имунизирали медицинския персонал.

Ангелов изтъкна и че е лъжа, че 20% от имунизираните у нас са над 60-годишна възраст.


"Ваксинираните български граждани над 60-годишна възраст към момента са 543 897 души! Или казано с прости думи - половината от хората с поставени поне една доза ваксина срещу КОВИД-19 са на възраст над 60 години", каза той и прогнозира, че с промяната на ваксинационния план рискуваме драстично намаляване на темпа на имунизиране.

Ангелов заяви и че недоумява защо "зелените коридори" за ваксиниране отпадат от понеделник до четвъртък, след като имаме достатъчно количества ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето една истина, изпечена от много уважавания господин Бил Гейтс още преди 11 години.Днес светът има около шест милиарда души. Те ще достигнат до около девет милиарда. Сега, ако свършим наистина страхотна работа с новите ваксини, здравеопазването и репродуктивното здраве, бихме могли да намалим това с може би 10 или 15 процента. "Изказване на Бил Гейтс пред форума TED 2010г.
119
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите така са увредени, че не могат да дишат без да лъжат и крадат!
118
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то най-лесно да критикуваш и да философстваш кое как трябвало да бъде,след като нещата се случат ! Аз пък без да съм герберист заставам зад Ангелов.Всеки стана вирусолог.Всеки грачи негови си хипотези.Всеки обяснява.Как се балансира толкова объркана тълпа? Как да действаш под такова напрежение и всекидневно изменящи се медицински обстоятелства.Та хода на пандемията се сменяше по два пъти на ден-в световен мащаб! Един институт изследвал,друг институ пък оспорил.Хаос! Не е виновен Ангелов
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВасилБе Василе, недей показва данни за Германия, там хората живеят по-дълго. При нас положението с умирачката няма нищо общо с германците.
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ангелов - Как може студенти по медицина ваксинирани,да не им отговарят,рождените дати,месеци и години.не се знае с каква ваксина първа са ваксинирани,къде е редът...Ти *** провери как стоят нещата при теб. Да не се окаже, че и ти си друг! Не е шега брат! Увлекли се хората, нали се готвят за машинно гласувне. Каквато е базата данни на ваксинираните, такава ще е и базата данни на избирателите. Както се кълнат от президента надолу в машинното обработване на ианформацията грешка няма!
115
12
 
3
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Защо ни се хилиш надменно, ехидно и подигравателно.мишок.
114
15
 
11
 
! Отговори
Айде стига, а преди 2 години
Големи специалисти тези бившите бе. Всичко знаят, всичко могат. И защо тогава сме на това дередже, а?Щото тоя ботоксовия и шайката му са много умни, затова имаме толкова много починали в пандемията. Щото са велики, мислят предварително за всичко та затова ковид отделенията са скапани и медиците в тях изнемогват. А, да попитам - защо не дадоха отговор на въпроса, знаеха за ковида от ноември 2019 г. какви мврки взеха? Аман от пишман специалисти.Многодумни незнайковци, това представляват те.
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов вече не носи отговорност, според мен по-добре да концентрира вниманието си върху изборите. Служебните да правят каквото им скимне, те носят сега отговорност за епидмичната обстановка. След 2 месеца и те ще запеят УВО! Да му мислят следващите по ред! Възможно е отново да са ГЕРБ.Масовката на електората пък изобщо прави каквото си иска. Ама то, всяка коза за свой крак! Накрая ще става каквото е рекъл Господ!
112
8
 
9
 
! Отговори
Живея в Германия преди 2 години
Този лъже повече и от началниците му...!Мога да дам линк към немски сайтове!
111
3
 
5
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Как може студенти по медицина ваксинирани,да не им отговарят,рождените дати,месеци и години.не се знае с каква ваксина първа са ваксинирани,къде е редът.голям си *** беее.
110
16
 
14
 
! Отговори
Нмк преди 2 години
Браво ангелов точно и ясно!Новият министЕр е за затвораЖалко но заради такива парашутисти умират хора
109
4
 
2
 
! Отговори
Махай МАСКИТЕ преди 2 години
Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска НАВСЯКЪДЕ , Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. Ако искат да ядат и пият, нека си стоят в ХОТЕЛСКАТА СТАЯ.И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи..Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.
108
17
 
20
 
! Отговори
мхм преди 2 години
ангелов за мен е йозеф менгеле, пълен шизофреник и демографски терорист, убил хиляди с цел идолизиране на своя вожд, без никаква съвест и зачитане на хипократовата клетва
107
8
 
10
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Комунисти сър, комунисти!
106
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунист ако не лъже няма да може да диша. Комунистите се хранят от собствените си лъжи. Цялото служебно правителство са кукли на конци. Каквото им се каже от кукловода-това правят.
105
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистЗа кое "лъже"? За лъжите на служебния министър ли? Щото ги има записани.
104
14
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Гейангелов пак лъже.
103
15
 
18
 
! Отговори
А преди 2 години
Стойчо Кацаров клекна на другаря РадевЧестито
102
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109"Има ваксини, има достатъчен брой места за ваксиниране, а тази амеба ограничава ваксинирането. Разбирам да няма ваксини, а то има колкото искаш."Служебното правителство СЪБОТИРА ВАКСИНАЦИЯТА!
101
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ваксини, има достатъчен брой места за ваксиниране, а тази амеба ограничава ваксинирането. Разбирам да няма ваксини, а то има колкото искаш.