Стойчо Кацаров: Затоплянето е причина за по-малкия брой заразени

Резултатите от здравната кризата са много лоши, смята той
22 май 2021 21:33, Анисия Иванова
138
Стойчо Кацаров: Затоплянето е причина за по-малкия брой заразени
Снимка: БГНЕС

Мерките на предишното правителство бяха политически мотивирани. Резултатите от здравната кризата са много лоши, каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Според него много неща са могли да бъдат направени по-добре.

"Това обаче е минало и не можем да го променим. Можем да променим бъдещето. Затова, първото нещо, което направих, бе да издам заповед приоритетно да се ваксинират възрастните хора, защото при тях смъртността е най-висока", каза тойпред Нова тв.

Кацаров призна, че не му харесва да е министър на здравеопазването, но въпреки това е приел длъжността. „Получих покана от президента. Това не е първата покана, която получавам, но предполагам, че ще е последната. Когато ме канеха да ставам министър някога, казвах, че това не ме блазни. Бил съм в здравното министерство и не ми харесва. Нямам сантименти, нямам скрупули. Нямам нещо, което да ме амбицира да бъда там. Самата позиция не ми харесва. Въпреки това познавам здравната система много добре. Продължавам да отстоявам своите виждания. Убеден съм, че мога да променя системата към по-добро, но това няма как да стане за два месеца”, поясни Кацаров.

Той коментира и има ли нужда от Национален оперативен щаб.

„Не го закрихме ние. Имаше заповед за закриване от Бойко Борисов. Няма нужда от такъв щаб, защото има достатъчно структури в здравното министерство, които да работят, за да управляваме кризата”, увери здравният министър.

По думите му не мерките, а затоплянето на времето е причина за по-малкия брой заразени.

"Когато времето е по-топло, хората са предимно навън и се заразяват по-трудно. Освен това всяка една епидемична вълна има начало и край, независимо от действията ни. Ефектът от маските и дезинфектантите е малък, не казвам, обаче, че не трябва да има подобни мерки”, поясни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Пазете се от влагата. Влагата е умишлен предизвиквана от разни л а *** ари от еврейски произход. Гъделичкането като метод за справне с вируси и лужевируси е мой патентован метод за лечение. Хилете се семейно !
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му харесвал да бъде министър, но приел. Ох, като го кажат това все едно слушам някоя певачка - "От тригодинишна пея, талант просто"
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този министър е срам за професията
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТИ"Слънцето и ултравиолетовите лъчи убиват вирусите"В Норвегия, Дания и Финландия няма слънце, но пък има мерки :)
44
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Слънцето и ултравиолетовите лъчи убиват вирусите. Високата влажност е положителен фактор за разпостранение на вируса/Индия/.Излагането на Слънце много бързо повлиява нивото на вит.Д в кръвта.При всички жертви на Ковид19/без изключения/ е забелязано дефицит на вит.Д.В Индия хората са с покрити тела и въпреки топлото време, вероятно също имат същият дефицит.Преди когато ползваха Ивермектин-нямаха нито много заразени,нито мъртви,В момента,когато някакъв техен политик замени ИВМ с Ремдесивир-пламна
43
2
 
7
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
А кога ще си замине вече този "вирус", понеже след затоплянето следва захлаждане и по тази логика.............?!
42
11
 
41
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Колко е само жалък този "министър"!Не може да преглътне,че негова заслуга в борбата с короната няма,пък камо ли да признае,че старите успели да овладеят и 3-та вълна,та сега тръгнал да се оправдава с времето.Дребна завистлива душица и мижитурка.
41
4
 
34
 
! Отговори
аман вече! преди 2 години
Да и се невиди и пандемията! Все умни глави са се събрали в служебното правителство и в президентството. Толкова ли не могат да спретнат на тази пандемия някой компромат, незаконно СРС или чекмедже с кюлчета, та да се изчегърта като ГЕРБ!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки това познавам здравната система много добре... А, познаваш ли твои колеги, които се отказват лечение, защото е скъпо и нямат достатъчно пари, за да го проведат по (учебник) рецепта. Познаваш ли мед. работници които се разказват от кабинет на кабинет, без да могат да получат ефективна медицинска помощ. Познаваш ли купени болести-бизнес, който много върви.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където пръскат, там има ковид 19.Елита, който ви мисли само и единствено доброто- патентовали са го хората. Да ви го пръскат, а после да ви боцват и баш-баш експерименталните си препарати.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо в Китай, Ухан- пандемийка?!?"Ваксини" по време на "пандемия"?!?2 години грипна пандемия?!? п.п. всички корона вируси са грипни.Наплашените зомбита не могат да мислят критично.
37
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 години пландемия-чума, която не спира!, а само отстъпва лятото... на по-високите градуси.....Съд и затвор за всички поддръжници на изкуствената пландемия!!!
36
3
 
25
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Стойчо, Стойчо... Като ти гледах снимките мислех, че си над 70 и те мори старческа деменция, а ти си бил много по-млад, но явно никога не си бил по-умен. Обзалагам се, че си влязъл да следваш медицина по буква "Ж" и"з" и не знам защо те пишат доктор, когато нямаш докторат, а и не си бил лекар. Грешка на аборта.
35
2
 
15
 
! Отговори
реалист преди 2 години
В индия нали е студено и те резултата
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм просm и не съм учил медицина,но съм наясно,че не зависи от времето.Ученият доктор прочел някъде общо написано за вирусите, че се повлияват от топлото и сега хвърля поредната пушилка. Не му вярвайте! Няма общо времето или сезона. Тизи вирус не изчезва с топлото време за разлика от грипните вируси. Доктора е чул някъде, че вируса е обграден от липиден слой или от мазнини и очакаванията в гайдлайните бяха при топло време да изчезне защото мазнините се повлияват от топлината.Няма връзка с t C
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
naistina mnogo loshi rezultati. prognozata beshe za masov barz mor na komunistite, a te ojiviaha i chuvat daje. i ne iskat v krematorium.
32
7
 
17
 
! Отговори
Слушах го в новините преди 2 години
ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО НАОБРАТНО, КАТО ДЯВОЛА И ВСЕКИ КОМУНИСТ! ТОПЛОТО ВРЕМЕ, ЗАЩОТО ХОРАТА БИЛИ НАВЪН! ТО В ИНДИЯ ДА НЕ СА ЗАТВОРЕНИ В КЪЩИТЕ???? ИСТИНАТА Е, ЧЕ НАВРЕМЕ СЕ НАЛОЖИХА НЯКАКВИ МЕРКИ, КОЛКОТО И ДА СА ЛОШИ! ЗАЩОТО АКО ГИ НЯМАШЕ, ТУК ЩЯХА ДА СА ОНЕЗИ С ПОЛЕВИТЕ БОЛНИЦИ И СКАФАНДРИТЕ С КИСЛОРОД! ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК Е НАЯСНО, НО ПО ТЕЗИ МЕСТА ИНТЕЛЕКТА Е ДЕФИЦИТ! ИСКАТ СИ ЧАЛГИТЕ, КУПОНИТЕ И ЗАПИВКИТЕ В КРЪЧМИТЕ!
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африкански щам нямаше да има ако вируса се повлиява от времето. това е биологично оръжие. Не се влияе от температурата до 40 градуса поне едва ли. Да каже къде в топлите страни няма вирус или е нямало! Вълната не зависи от времето, а от репродуктивното число и от мутацията.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - До Анонимен 1Този очаквах да отмени всички мерки ама не го направи. --........----..........Също очаквах отмяна, както се бяха увлекли в мазохиското отрицание, обаче по едно време им дойде втория акъл (нали знаете, най-ценното качество на ***) и ги хвана шубето, че може да нагазят в блатото, въпреки пандемичния непукизъм на Радев и раболепието на обкръжението. А шубето, както се знае е ГОЛЯМ СТРАХ!
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо общо топлото време. Този не е ходил на лекции сега лъже като за последно. какво общо има топлото време? То ако беше така в Испания нямаше да умират хиляди на ден миналата година през лятото. Сега вижте какво става в топлите страни! Юфриканския шам нямаше да го има по логиката на това ***. Ами в Индия? Що има черна гъбичка ? Там е топло-да не би да има сняг и да съм порпуснал? Скрий се, че комунист!