Стойчо Кацаров: Затоплянето е причина за по-малкия брой заразени

Резултатите от здравната кризата са много лоши, смята той
22 май 2021 21:33, Анисия Иванова
138
Стойчо Кацаров: Затоплянето е причина за по-малкия брой заразени
Снимка: БГНЕС

Мерките на предишното правителство бяха политически мотивирани. Резултатите от здравната кризата са много лоши, каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Според него много неща са могли да бъдат направени по-добре.

"Това обаче е минало и не можем да го променим. Можем да променим бъдещето. Затова, първото нещо, което направих, бе да издам заповед приоритетно да се ваксинират възрастните хора, защото при тях смъртността е най-висока", каза тойпред Нова тв.

Кацаров призна, че не му харесва да е министър на здравеопазването, но въпреки това е приел длъжността. „Получих покана от президента. Това не е първата покана, която получавам, но предполагам, че ще е последната. Когато ме канеха да ставам министър някога, казвах, че това не ме блазни. Бил съм в здравното министерство и не ми харесва. Нямам сантименти, нямам скрупули. Нямам нещо, което да ме амбицира да бъда там. Самата позиция не ми харесва. Въпреки това познавам здравната система много добре. Продължавам да отстоявам своите виждания. Убеден съм, че мога да променя системата към по-добро, но това няма как да стане за два месеца”, поясни Кацаров.

Той коментира и има ли нужда от Национален оперативен щаб.

„Не го закрихме ние. Имаше заповед за закриване от Бойко Борисов. Няма нужда от такъв щаб, защото има достатъчно структури в здравното министерство, които да работят, за да управляваме кризата”, увери здравният министър.

По думите му не мерките, а затоплянето на времето е причина за по-малкия брой заразени.

"Когато времето е по-топло, хората са предимно навън и се заразяват по-трудно. Освен това всяка една епидемична вълна има начало и край, независимо от действията ни. Ефектът от маските и дезинфектантите е малък, не казвам, обаче, че не трябва да има подобни мерки”, поясни Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
21
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Причината за спада на заболели е това че вече значителна част от населението го преболедува явно или без да се тества. Бойко може да е упрекван за много работи, но трябва да сме му благодарни, че не затвори държавата по примера на останалите. Така краят наближава за нас, а другите не могат да се похвалят със същото. Мерките и социалната изолация свалят имунитета. Ваксините са ерзац продукт и самите производители казват че не предпазват от заразяване.
67
5
 
20
 
! Отговори
Отново внушения преди 2 години
Както винаги, в изказванията си този човек се опитва да внушава определени неща, в повечето случаи неверни, без да поема отговорност за казаното.
66
14
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Демек още едно потвърждение, че става въпрос за по-сериозно грипче и трърденията за "смъртоносния вирус", "пандемията", "края на света" и т.н. са само политико-икономически за отнемане на свободите и собствеността на хората и налагане на така наречения нов световен ред. Айде нахлупете си по още 3 маски. Конспирация, а?
65
2
 
23
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Първото и най-важно нещо за да си Успешен е да обичаш работата, която работиш! Или аз не съм разбрал (едва ли обаче), но във всяко изречение което прочетох лъха неприязън към заеманата длъжност и системата. Какво може да направи един човек, който не обича (следователно не разбира) работата си? Отговора оставям на всички нас!
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция е по-топло, а имат 10 пъти повече заразени дневно. Прав е, че всяка епидемия има начало и край. А ограничаването на нормалния живот, както в Гърция забавя края. Докато ковид не премине през всички няма да изчезне
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете се и се лекувайте, но не ходете припроф. Николай Габровски - Пирогов или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви хора Ще ви осакатят.
62
3
 
13
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
"Затоплянето е причина за по-малкия брой заразени" - Тоест ГУСИНА казва че от лекарите и ваксините няма никаква полза. Може и без тях. Природата си върши работата."Когато времето е по-топло, хората са предимно навън и се заразяват по-трудно." И сигурно затова затова запряхте хората по къщите и не им давахте да излизат 1 година. Даже им забранихте да ходят в планината и патрулки пазеха пътя към Витоша да не би някой да избяга в гората и да се спаси от кобито.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи все пак има и ползи от глобалното затопляне. Ще ликвидира кобито.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 IQ
59
2
 
14
 
! Отговори
Наивен преди 2 години
Още малко и ще повярвам. Звучи ми като онази пропаганда :- Върнете се емигранти в БГ селата, ще получите еднократна помощ в размер на 300 лв. Да се смееш ли, да плачеш ли? Ако не беше трагедия, щеше да е комедия, нали? Ей, тези управляващи наистина ни мислят за оФце .
58
4
 
2
 
! Отговори
Махай МАСКИТЕ преди 2 години
Махай маските за българи..Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска НАВСЯКЪДЕ , Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. Ако искат да ядат и пият, нека си стоят в ХОТЕЛСКАТА СТАЯ.И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи..Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.Б.Борисов носеше маска да си СКРИЕ тиквата.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откриха ли го този вирус вече?
56
7
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Започват делата за престъпления срещу човечеството1000 адвоката и 10 000 лекари са подали иск срещу CDC, WHO и the Davos Grouphttps://humansarefree/2021/05/lawyers-doctors-lawsuit-violations-nuremberg-code.htmlНаесен всички хващаме винкелите и бухалките и мятаме революцията. Само на корони ще ми станете!
55
2
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Подготвят ви за есента, coрocoгнидитe.
54
14
 
13
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
"Ефектът от маските и дезинфектантите е малък, не казвам, обаче, че не трябва да има подобни мерки, поясни Кацаров."Поредното страхливо нищожество начело на МЗ. Няма топки да се опъне на международната медицинска мафия.
53
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наесен се надигне ковид вълна и ни управлява същата тази реваншистка безхаберна компанийка, жална ни майка!
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
naistina sa tragichni rezultatite. az ochakvah goliam oborot, golemi otcheti i golemi pechalbi za pr na kninova, za bsp. a to...edno nisto...
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са тези хуморески и за миналото може да се направи ами не искаме а за бадещте не дранкате глупости не Мите главите на хората нема кой да ви се хващат на приказките всичко париааа
50
7
 
3
 
! Отговори
Веселинъ до 52 преди 2 години
Благодаря за достовернияткоментар,приятелю. Аз също съм убеден,че влагата е трамплина за усложнен грип. Ковид е усложнен грип. Пак ще повторя! Гъделичкането е мой метод за редовен вътрешен масаж,който възпрепятствува появата на дихателни проблеми. Помогнах на доста хора с терапията си чрез гъделичкане. Веселинъ егн 7112136860
49
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната мижитурка от кабинета на РадефДа си истински министър се искат топки,а да си мижитурка само трябва да повтаряш опорките