От днес само е-рецепти за лекарствата, заплащани от НЗОК

Рецептурните книжки и протоколи в е-вариант от 1 юли
1 юни 2021 07:15, Ния Христова
23
От днес само е-рецепти за лекарствата, заплащани от НЗОК
Снимка: БГНЕС
От 1 юни предписването и отпускането на лекарства, заплащани напълно или частично от НЗОК, ще се извършва само с електронни предписания, съобщи БГНЕС.
 
МЗ е изготвило и изпратило за обнародване в Държавен вестник Наредбата за допълнение на Наредба № 4 от 2009 г., съгласно която лекарствени продукти, които са заплащани пряко от пациента (т.нар. бяла рецепта), ще могат да се издават и изпълняват и на хартиена, и на електронна рецепта.
 
Целта е по този начин да се обезпечат възможностите за предписване на лекарствени продукти от съответните медицински специалисти, независимо дали същите притежават внедрен специализиран медицински софтуер, съобщиха от НЗОК.
 
Рецептурните книжки по чл.42 от НРД 2020-2022 и протоколите за предписване на скъпоструващи лекарства следва да преминат напълно в електронен вариант от 01.07.2021 г. Допуснатото забавяне в електронната трансформация на тези два документа се дължи на прехвърлянето на проекта през миналата година от бившето ръководство на МЗ към фирмата изпълнител „Информационно обслужване“ АД и забавяне в техните действия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
25
 
! Отговори
DDD преди 2 години
В "Информационно обслужване" 99% от работещите, плюс самия "Велик" началник - Мишката Константинов, - са високоплатени ***.оти, обожаващи още по-големия ид.иот Джипко Бибипков... Човек трябва да е страшно наивен, за да очаква от тях да свършат каквато и да било работа!... Казвам го от личен опит!... По-голямо сборище от некад.ърници, мухл.ьовци и парв.енюта, събрани на едно място, не съм виждал!... И забележете - всичките, без исключение, са от ГЕРБ. Оставям на вас да си направите изводите...