Шествие в защита на традиционно семейство срещу "София прайд"

Акцията е на ВМРО и сдружението РОД Интернешънъл
171
Шествие в защита на традиционно семейство срещу "София прайд"

ВМРО и сдружението РОД Интернешънъл излизат на шествие в защита на традиционното християнско семейство. Демонстрацията на 12 юни пред НДК е насочена срещу пропагандата на ЛГБТИ. Настоява се и за отмяна на резолюцията на ЕП по два скандални документа, подготвени от ЕК, във връзка с политиката спрямо децата и тяхното отглеждане с неучастието на родителите. По темата на среща с медиите излязоха евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, Давид Александров от РОД и адвокат Владимир Шейтанов, съобиха от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Да излезем в защита на традиционното семейство и за недопускане на промяна в Конституцията и Семейния кодекс през Стратегията за детето на ЕК и Детската гаранция, както и срещу цялата политика на Брюксел, която е антисемейна и за пропагандиране на други алтернативни на съжителство като еднополови бракове, призова Джамбазки. Той подчерта, че тази пропаганда е особено агресивна спрямо младите хора и даде за пример скандален късометражен филм на Северна Македония, който е планиран за излъчване на 6 юни в рамките София прайд Филм Фест. Въпросното заглавие „Змия“ е рекламирано като „горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашени от омразата на родителите в малкото македонско градче“, цитира рекламата на лентата Джамбазки. Тези три реда казват всичко –  агресивната пропаганда на ЛГБТИ накрая завършва с педофилия, заключи евродепутатът от ВМРО. Въртят, сучат и накрая вървят към неща, които не са просто въпрос на избор, а на състави от Наказателния кодекс, каквато е педофилията, отбеляза Ангел Джамбазки.

Той посочи, че след острата реакция и петицията на РОД организаторите на прайда нанесли корекция в рекламното представяне на филма, но дотам.

Евродепутатът от ВМРО акцентира и върху двата документа за политиката спрямо децата, които са внесени в Европейския парламент, а единият вече е приет. По думите на Джамбазки в тях се върви към овластяване на децата, които да могат да вземат самостоятелни решения и дори да гласуват. Всяка правна система регламентира обаче правоспособността през навършване на пълнолетие, защото законодателят е съобразил кога едно дете съзрява, напомни той. Тук се опитват да ни кажат, че детето трябва да бъде превърнато в субект на вземане на решения – дали смелчагата Марио ще може да взема решения за смяна на пола и да сключва брак с ексцентричния Борче, изрази възмущението си евродепутатът от ВМРО.

Адвокат Владимир Шейтанов разкритикува резолюцията на ЕП за приемането на Стратегията за децата, в която по типичен за тях начин еврочиновниците съвсем политкоректно се опитват да представят ситуацията с децата в ЕС по един позитивен начин. В същото време той припомни, че според Европейската комисия през 2008 г. 18% от децата в ЕС са отглеждани под чертата на бедността, докато 10 години по-късно бедността и социалното изключване сред тях е нараснало до 23,5%. Не знам как тази цифра се съчетава с извода, че ЕК е постигнала значителен прогрес в решаване на проблемите на децата, констатира адвокат Шейтанов. Да се гордеем с такива постижения е смешно.
Вторият извод, който се налага от резолюцията на ЕП, е новият подход, който ни се предлага като някакъв ключ децата да бъдат включени в реалната политика на универсално ниво. Ние сме категорично против подобна политкоректност, не можем да се съгласим, че новият подход ще е овластяване на деца без житейски опит и незрели да се включат в решаване на европейските проблеми. Ще продължаваме да настояваме за отмяна на този документ и замяна с истинска Стратегия за развитие на детето. Родителите са първите заинтересовани за децата си, каза Шейтанов и призова българите да излязат и защитят дискриминираното традиционно християнско семейство.
За да можем да отстояваме принципите на семейството, ние трябва да имаме правната рамка. Ние сме православен народ, това означава, че не могат да ни наложат документи, различаващи от християнската ни вяра. Ние защитаваме семейството, но чрез християнските ценности, заяви и Давид Александров от РОД. И изрази несъгласие с мотото на София прайд – „ние сме дискриминирани“.

Къде сте дискриминирани, с какво? След като всички европейски документи съдържат само права на ЛГБТИ, никъде няма права за родителя, възмути се Александров. В тези документи на ЕП родителят присъства само като насилник. Той прави нещо лошо, когато не дава на детето да направи операция за смяна на пола, посочи представителят на РОД. Не ЛГБТИ са дискриминирани, дискриминирано е традиционното християнско семейство, което не фигурира в тези документи. Ние сме против да се налагат практики, които не са част от нашата култура. Правото не може да прилага закони, които са против традициите, нравите и морала на българското общество, напомни той.

Затова каня всички българи на 12 юни пред НДК да се включат в това шествие – има нужда да защитим традиционното българско християнско семейство, призова представителят на РОД.


171
Още по темата: ВМРОСофия прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
5
 
! Отговори
СУБЕКТИВНОСТ преди 1 месец
Убягва ви концепцията за демокрация. Няма "малко демокрация". Социалните конструкти, в които сте се натикали доброволно епохи наред ви пречат да еволюирате. Плюем ви на християнското семейство. Всяко второ семейство е прогнило, състоящо се от хора, които се мразят, не се уважават и обичат и се борят за надмощие. Ценностите и моралните ви устои са фалш! Имате нужда да се чувствате част от нещо, понеже сте нищожни поединично, затова залагате на тия фейк принципи, в които самите вие не вярвате.
109
3
 
7
 
! Отговори
СУБЕКТИВНОСТ преди 1 месец
Това може да е твоето дете, брат, сестра, приятел. Ако бяхте поне малко запознати с лични истории на хора, които от ранна детска възраст живеят в конфликт със себе си и в ежедневен страх, се надявам, че щяхте да проявите малко повече емпатия. Не би имало нужда от Прайд, ако нямаше хомофоби. Субективни сте, лицемерни сте, не разсъждавате. Тези хора не ви пречат по никакъв начин, този ден за тях значи това, което е за жените 8 март, тъй като са били потиснати толкова години и дехуманизирани.
108
3
 
5
 
! Отговори
СУБЕКТИВНОСТ преди 1 месец
Целта на Прайда да отпразнува психологическата свобода на хората да бъдат себе си, независимо от тяхната сексуалност.Факт е, че биват отхвърлени и неприети от обществото, опреснати и биват жертви на насилие вербално и физическо ежедневно. Те съществуват, не ми се правете на невропсихолози, епигенетици и психиатри, защото за човешкият мозък се знае прекалено малко, за да хвърлята такива тежки твърдения кое било избор, кое било нормално.
107
6
 
10
 
! Отговори
До Алфа мъжкар преди 1 месец
Не само, че получават огромно признание и им се дава арена на изява на хомосексуалисите, ами те са буквално навсякъде! Да се правите на жертви по този повод е прекалено. Признати сте, законът не ви дискриминира, имате ОГРОМНО поле за изяви и никой не ви се бърка в интимния живот. Но и вие не се бъркайте в матрицата на социума и в базовата единица - брака между мъжа и жената, защото той има една единствена и най-важна за човешкия род цел - създаването и отглеждането на деца!
106
2
 
3
 
! Отговори
До Алфа мъжкар преди 1 месец
Отново манипулация...някой да твърди някъде, че хомосексуалистите не са дали принос на обществото като хора? Те (или манипулаторите зад тях) искат признание за това, че те СА хомосексуалисти. Е няма как да го получат! За начин на самозадоволяване нашето общество не дава признания, понеже това е нещо много лично и не се размахва пред публика. Такава е човешката природа. Имайте уважение!
105
9
 
4
 
! Отговори
Алфа мъжкар преди 1 месец
До 105 Има жертви на системата и предразсъдъците на обществото само защото са различни. Има ДОСТАТЪЧНО МНОГО ХОРА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ КОИТО СА ДАЛИ СВОЯТ ПРИНОС КАКТО В КУЛТУРАТА ИЗКУСТВАТА ТАКА И В НАУКАТА. Списъка е голям който си направи труда може да се образова и ограмоти.
104
4
 
7
 
! Отговори
До Алфа мъжкар преди 1 месец
Жонглирате с думите за да изманипулирате фалшива реалност. Истината е, че всички хора имаме еднакви права, никой не е дискриминиран със закон. Колкото до признание - то се дава за постижения и принос към обществото а не за начин на полово задоволяване. Никой не се интересува как го правят, защо не престанат да ни занимават с половите си органи.Колкото до брака - той от край време има една цел - създаването на деца. Нещо което те не могат и ние не ги караме да правят.
103
11
 
8
 
! Отговори
Алфа мъжкар преди 1 месец
Има много хора с брак и деца, които са принудени крият своята истинска природа само и само за да не бъдат отхвърлени от обществото. Много са тези хора и трябва да се борят за равни права и признание от обществото, което иска да скрива неудобните истини.
102
9
 
6
 
! Отговори
Лъвчо Прайдов преди 1 месец
В природата също има актове на хомосексуализъм сред животните. Човека също е живо същество на тази планета. Човека си е животно и е част от еко-системата на Земята. Ограмотете се лъвовете в прайдовете в природата имат хареми от женски, за да докажат своето положение в прайда алфа мъжкарите се борят с другите мъжки като ги победят и подчинят мъжкарите победители правят секс с победените мъжки. Това е живота случва се и в природата така и в обществото.
101
8
 
9
 
! Отговори
няма как преди 1 месец
До ПРАЙДОВЕ да има!Няма сила,която да ме накара ненормалното да го приема за нормално!Нито ЕС,нито САЩ,нито "великия"Съветски съюз!И внимавайте,че много опъвате ластика,да не се скъса,че тогава ще стане страшно!За вас!!!
100
4
 
12
 
! Отговори
Сетих се! преди 1 месец
Тези се борят да настанат времена, когато шофирайки ще "възкликваме": "Хетеросексуален, такъв!" Тц! Нема как да стане, много е дълго ;)
99
7
 
18
 
! Отговори
До Хмм преди 1 месец
Този изтъркан правен аргумент, за това как те горките не могли да се онаследяват понеже не били женени - това много лесно се решава с едно завещание. Не се налага да обърнеш базовата социална институця - брака, а от там и цялото общество, с главата надолу заради някакво "улеснение". Целта на брака е създаването и отглеждането на деца. Те не могат да създават деца. Точка.
98
8
 
19
 
! Отговори
До Европейски ценнос преди 1 месец
Те са приети от обществото: никой нищо не им прави, не им пречи и не им се бърка в начина на живот. Те не искат не е само приемане от наша страна: те искат да променят НАШИЯ модел като предефинират идеята за брак. Бракът е социална конструкция и тя има една цел - създавне и отглеждане на деца. Те бъркат там! И го правят в ущърб на децата!
97
6
 
6
 
! Отговори
отново заеднооооо преди 1 месец
е не можаха ли гей парада да го направят в деня на изборите или пък на 09.09 , щеше да е по ефектно ,
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прайд е название на групалъвове, които живеят заедно. Съжителството им е подобно на глутница, но социалната структура и взаимоотношенията на лъвовете са специфични. Прайдът заема определена територия, като се придвижва в различни зони из нея. Понякога между прайдовете може да възникнат конфликти за територията.Интересно защо пенделите из- вратени са избрали да се наричат прайд. А иначе пен- делите *** им е малко защото не само те са извратени а искат да завлекат и покварят и дечицата!
95
2
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Сега по-време на масовото преброяване,кажете че сте роми,леко леви и с евро-атлантически цености!Играите го умряла лисица и ще ви бъде от полза в обществения живот
94
6
 
22
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 1 месец
никой не им пречи да се съешават по отходните отвърстия....Ние сме разумни хора - приели сме, че такива извращения съществуват, но няма да приемем, че това е нормално. НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО!Нормалните отношения са тези между мъж и жена. Всичко друго НЕ Е НОРМАЛНО - без значение колко усилено пропагандата иска да го налага...
93
19
 
4
 
! Отговори
ПРАЙДОВЕ да има! преди 1 месец
Няма друг начин освен да се борят, за да бъдат приети и признати тези хора от обществото.
92
24
 
8
 
! Отговори
Европейски ценности преди 1 месец
Това са Европейски ценности за човешки права и свободи на различните хора. Тези хора винаги е имало и ще ги има, няма причина да не бъдат признати и приети от обществото като високоуважавани европейски граждани.
91
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре идете в Брюксел и протестирайте пред ЕП,там ни налагат тези простотии,пред НДК е безмислено.