Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ ДИРЕКТОР НА ЦЕНТЪРА ЗА ПАРАЗИТНИ И ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ!! ПО ЦЯЛ ДЕН СИ КЛАТИШ КРАКАТА ЕЙ ТОВА МУ Е РАБОТАТА НА ДИРЕКТОРА! И КОЙ ЗНАЕ КОЛКО МУ Е БИЛА ЗАПЛАТА! АМИ ДА РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ РЕВЕ, ЗА РЕВАНЕ СИ Е ДА ОПУСНЕШ ТАКАВА КЛЬОПАЧКА!
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от ценни кадри, крайно време е пенсионерите да си ходят от държавната софра и след като са такива светила частниците със сигурност ще им предложат работа.
16
9
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
По принцип, след като вече е гербаджия, и нобелов лауреат да е, пълна *** става за мене. Тоя *** никой не го иска, най-малко пък заради щото какъв "специалист" е! Вместо да се сниши, за да няма съдебна отговорност, той се бута ли бута, търси обществено внимание.
15
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ , ЧЕ ВЪРНАХА УЧЕНИЦИТЕ НА УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 2020 И ОТ ТОВА БРОЙКАТА НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ СЕ КАЧИ ОТ СТОТИЦИ НА ХИЛЯДИ НА ДЕН!!!
14
18
 
16
 
! Отговори
Радеф червен бадюга преди 2 години
Радеф и хунтата му ще си го получат тъпкано. Август започва Народен съд и всичките резиденти ще бягат в Дубай
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицейщината дойде с Радев и Рашков. Присъедини се и Кацарски. Очакваме и други мераклии да се наредят след тях. А честито братя българи.
12
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противно на всеобщото мнение, смятам, че един специалист никога няма да остане без работа. Кантарджиев ще е доста търсен в частния сектор. Злобарите, като Стойчо Кацаров са заменими, още месец два никой няма да го помни.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е при комунизма професоре - личния мотив е опрделящ
10
13
 
14
 
! Отговори
въпрос: преди 2 години
какъв е тоя рев, щом е такъв национален капацитет, да не казвам богатство, в СФ има толкоз болници, вкл. частни, ще го глътнат веднага! айде бегайте!
9
15
 
11
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Да се пробва в театъра.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 6: Пич, пийни едно хапче, успокой се, и пиши с малки букви! Ше обединяват, ще съкращават, ще правят чудеса червените нищооожествва за 2 месеца хоризонт ...
7
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами айде с памперса и като Цола Драгойчева, а? ненаяде се! 600 000 лв декларира миналата година!
6
13
 
22
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Всички пенсионери които са на щат трябва да се освободят.Като им се работи да минат на часни договори и освободят места за млади хора .....
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много забавен и смешен човек.Предаваше цвят в злокобните предавания на НОЩ.Щом колегите му го обичат значи е готин .
4
21
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ И БЕЗСЪВЕСТЕН ГЕРБЕР!!! ПЪРВО КАРАШЕ ХОРАТА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ АСТРАТА , ПОСЛЕ ПУБЛИЧНО ОБЯВИ , ЧЕ Е ПОДКРЕПИЛ ГЕРБ!! ТОВА СЪЗДАНИЕ Е ЗА ЗАТВОРА!
3
12
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Щом си на държавна служба професоре...сори,компютъра те...изплюва,че си пенсионер и ти подписват...заповедта;*** се оплачи на...арменският поп.Ако Боко се върне на...бял кон(или Митоф),ша та...възстановят,ама едва ли ще стане.
2
11
 
29
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Голям рев с тези пенсионирания... Пууу... Е, докога искате да сте на тези постове? Нали и младите искат да се реализират?Ама нормално... Къде са 4 бона заплата и къде са 'иляда ле'а пенсия...
1
17
 
25
 
! Отговори
уууууу преди 2 години
Ееее, много нагъл!