Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много глупав народ тука. Чета коментарите и се убеждавам в това! Разни злобари, завършили 1ви клас се радват, че един учен човек е уволнен! Само, че Вие уважаеми неуки хора никога няма да можете да си "клатите" краката като директор, защото сте с много ниско образование.
37
25
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БЕЗ КАНТАРДЖИЕВ И ГЕРБ НЕМОЖЕ!!!! НИЕ СМЕ НЕЗАМЕНИМИ, НИЕ СМЕ НЕЗАМЕНИМИ!......
36
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Радев, режи поголовно, всичко що е било от герб се видя какво може и докъде стигнахме. Такива спецове колко щеш. Незаменими няма.
35
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз поемам отговорността за личните мотиви! даже бих го разстрелял тоя, ако имах власт! Исамо с пенсиониране ли ще мине? Няма лид а го разлседват?
34
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиониран е само като началник на този институт за заразни болести, а не като лекар! Да си работи като лекар, какъв му е проблемът?!
33
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе ще ревем за тебе *** в провинцията да живееш с ромеите в някое село да, те бият и грабят *** нямаш кураж да видиш в какво се е превърнала твоята родина
32
23
 
16
 
! Отговори
Кики преди 2 години
И едно пенсиониране се превръща в национална трагедия.Кантарджиев, до сега хората те приемаха благосклонно , не се превръщай в алчна отврат.Стига нарцистични излияния.Гледай си внуците ,копай си лозето и със здраве.
31
18
 
24
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Хунтата на фуражките в атака! Дай на простия власт и му гледай сеира
30
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Червените управления винаги е следвало срив хаос в държавата. Но , нашия народ си обича кризите.
29
25
 
17
 
! Отговори
ТарикатМъжНеПиска преди 2 години
Бай Шиле, светът няма да свърши без твоите тъпизми, просто някой по-достоен те заменя поради изчерпан експлоатационен капацитет.Айде сега си сипи едно доматено сокче и накарай синковеца да предоговори лизинга на Г-класите
28
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва и той да отговаря за разсипията и разрухата, до която ни докара, за къртенето на пейките по парковете и всичките измишльотини, които творяха с комунистите от герп.
27
14
 
6
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
До АнонимеНХиляди на ден я! Който не оцелее - жив и здрав! Мерките бяха целенасочени, за да се вдигат заразените. Такъв е принципът, такъв беше, а такъв и остава и със сегашното правителство. Как ще си пробутат иначе отровите на хората, сега даже награди ще дават, за да се ваксинираш. И този *** е бил на пост за взимане на решения и трябва да му се търси отговорност, а не да реве като вдовица за ..
26
13
 
18
 
! Отговори
КАНТАРДЖИЕВ преди 2 години
СТИГА ПЛАКА.... ТИ СИ СЕ НАГУШКАЛ ДОБРЕ. ИМАШ ЗА СТАРИНИ. ПИТАЙ ХОРАТА С 350 ЛВПЕНСИЯ И КОЛКО ОТ ТЯХ ИЗГОНИХА ДОРИ И БЕЗ ОБИСНЕНИЯ. СПРИ СЕ. ПЕТИ ДЕН САМО ПЛАЧЕШ. И ПАК Е ДОБРЕ ЗАСЕГА, ЧЕ НЕ ВИ КАРАТ ДА ВРЪЩАТЕНАД ВЗЕТОТО.
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, заслугите на "смелите борци" в първите редици са големи. Да дойде във вторите редици-на безработни, съкратени, с разбит бизнес и да види кон боб яде ли. Аман от специалисти. Марш навън...
24
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мане те го тоя Д-р пиянка, по гъбични инфекции, всичките от нощ са минимум за уволнение.
23
17
 
18
 
! Отговори
България мрази Радев преди 2 години
Служителите харесват Кантарджиев, искат да го върнат.А цяла България мрази Радев и иска да го изгони.
22
9
 
12
 
! Отговори
до надя преди 2 години
Така е, но не бива и с лека ръка доказаните специалисти в областта си да бъдат изхвърляни по устав. Да си ръководител на институт по микробиология не е като да си уравител на МОЛ.
21
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БЕЗ ГЕРБ НЕМОЖЕ, ВЕРВАЙТЕ МИ!....
20
9
 
9
 
! Отговори
съвет до бай Шиле преди 2 години
*** си на село, купи си овчици и цял ден по поляните.Лятото е пред теб.
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не е лошо хич на държавна хранилка и голяма пенсийка. А младите по кафенетата, без работа или в чужбина. Затова тази територия е на този хал от векове и макетата я отсвириха...