Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?

Общински и държавни фирми са с указания да проверят договори
Обновена: 10 юни 2021 13:31 | 10 юни 2021 13:25, Веселина Йорданова
115
Колко са свързаните лица по списъка "Магнитски"?
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнението от снощи към списъка с фирми, свързани с обявените българи по закона "Магнитски", които подлежат на санкции, е на база свързани лица.

Василев добави, че на всички общински и държавни фирми са дадени указания да огледат действащите си договори и взаимовръзки, но все още няма обратна връзка дали има такива, предаде БНР.

Още по темата
По думите му решението на правителството дефинира много по-тясно кои са свързани лица, отколкото в Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за КПКОНПИ и допълни:

"Причината да е толкова тясно е наистина да се ограничи кръгът и ефектът върху държавните дружества. Ако погледнете Закона за обществените поръчки, там има много ясно изключение, ако една обществена поръчка би нанесла щета, икономическа или застрашила икономическата и националната сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Така че ние смятаме, че решението на Министерски съвет е напълно в границите на закона".

Следващ парламент може да реши дали на партията на Васил Божков "Българско лято" може да бъде отнета субсидията по Закона за политическите партии, ако формацията спечели  над 1 процент на предстоящите избори, коментира още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А каква ще е съдбата на тези платени герберски *** който толерират с писането си за кражбите от народа по закона магнитски.Да не вземат да ги карат да връщат пари че много лошо
18
6
 
3
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Докато борехте корупцията, Мустафа ги привика всички и им обясни, че на 11 непременно да има редовно правителство. Теритоията е от изключителна стратегическа важност за войната на САЩ срещу Русия и продължаващата политическа нестабилност на територията може да застраши интересите на САЩ които се намират в тежка икономическа и политическа криза в момента. Затова колкото и да се дърлят ГЕРБ, ИТН, БСП и разните други, правителството вече е договорено, коалиция ще има и ще се прегърнат и ще си крадат както преди и ще служат вярно на САЩ и за корупция вече никой няма да говори.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мене кембрикчиите по ме кефат от харвартчиите! Кембрич е по демократичен.
16
1
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
БСП също-назначиха Пеевски за шеф на ДАНС.Мая също-тя го предложи за шеф на ДАНС.Рашков също-назначава в служебното правителство хора на Божков.Списъкът е дълъг.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС също трябва да се закрие защото Пеески беше дуптета свързан с ДПС. И така и целия парламнент ако ДПС влезне през юли.
14
2
 
5
 
! Отговори
Антирадеф преди 2 години
Хората "верват", че образованието от "авторитетни" институции е гаранция за УСПЕХ в решаването на сложен казус като Кризата :-). Има вероятност, но в този случай ако беше така то неговия бос(на Харвард) проф. Съмърс щеше да е начело на екипа на Барак Обама а той не е ;-)!!!Напротив Съмърс е пример за непоследователна политика и НЕРАЗБИРАНЕ на процесите - пример участието му в екипа на Клинтън когато практикува едно и после в Обама екипа когато говори друго.
13
4
 
7
 
! Отговори
За 7 преди 2 години
Това че служебното правителство назначава хора на лица обявени по закона магнитски означава ли че служебното правителство са свързани лица??Тия дето са завършили Харвард според тебе как ще го обяснят??Само че ето ти е уловката-в българското законодателство термина свързани лица не е упоменат.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това може да каже само САЩ. Те са го измислили. За бг става колония и прилага американските закони.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не видам разни лихтенщайнски офшорки, насленици на виафот и сие, както и нашенските "адвокати на дявола" от авиора.
10
2
 
7
 
! Отговори
пена преди 2 години
Щом започнаха да се обясняват какво било законно и какво не...
9
4
 
13
 
! Отговори
САМО питаме... преди 2 години
АМИ, ГРИПЕНЧО И МАЯМАТА С КОГО СА СВЪРЗАНИ, БЕ.....НАЛИ ТЯ ХОДИ У ДУБАЙ...ХАХАХА....ЧИЙ ГО ДИРЕШЕ ТАМ...???!
8
1
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Всички са овързани като черва и нямат разплитане !!!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефбет е една от тях, сега какво правим? Питам за един приятел
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста требва да се разчегърка, те тез са в подножието, лицата дето се вика :))Боко не се споменава умишлено от платените медии, но все пак го очакват в Карлуково, щче има изглед към двора :)
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не вземат минералната вода от врачанския балкан и сотавипаджийската фирмичка, дето уж не са на глиган смеевски. Който пък в гръб бил изглеждал като никол станкулова.
4
10
 
17
 
! Отговори
СВЪРЗАНИ ЛИЦА преди 2 години
КОКОРЧО, румбата грипенов е СВЪРЗАНО ЛИЦЕ, както МаяМа Галева, Хаджиге.нов
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от кьорфишеци - тия списъци със фирми може да ги сложите в някой нужник,нито една от тях не функционира или е заличена.Шиши още преди години продаде всичко.И на Черепа парите са му недосегаеми.
2
10
 
14
 
! Отговори
ужасТ преди 2 години
Ба си погледа брат.Новите са уалви до крак...
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината парламент.