МО: Вече се търсят само останки от МиГ-29 и черната кутия

Рано сутринта днес са установени два нови контакта
40
МО: Вече се търсят само останки от МиГ-29 и черната кутия
Снимка: БГНЕС

Военноморските сили продължават операцията по издирването на черната кутия от падналия МиГ-29. Вече се търсят само останки от самолета и черната кутия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Рано сутринта са установени два нови контакта - метални повърхности на дълбочина между 65 и 75 метра, които ще бъдат обследвани от дълбочинен апарат. Минният ловец, който участва в издирването, разполага с хидроакустична станция за подводно обследване и с дистанционно управляеми подводни апарати.

Още по темата
Периметърът на наблюдение е изключително голям и в операцията участват и представители на Института по океанология на БАН, които се включват със специализирана техника.

Фирма “Хидроремонт” е осигурила апарати за дълбочинно изследване, но вчерашното силно течение е повредило единия от тях.

Очаква се в събота следобед претърсването да покрие първоначално заложените райони, но на този етап е трудно да се прогнозира кога ще приключи операцията.

Вчера МО съобщи, че пилотът на самолета - 47-годишният майор Валентин Терзиев, е загинал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Д-р Димитрова преди 2 години
НА ПАРЧЕТА ВСИЧКИТЕ.
13
2
 
2
 
! Отговори
Д-р Димитрова преди 2 години
ОЩЕ ЛИ ВИ Е ЗАБАВНО? :))))
12
2
 
2
 
! Отговори
Др. Д. до вдовицата: преди 2 години
Същото ще направя и с всички български и американски "участници в учението". Ще ви унищожат. Един по един. Но ДО КРАК.Опитайте се да ме спрете. :))))
11
3
 
7
 
! Отговори
Експерт от ПВО преди 2 години
Самолетът е свален от зенитна ракета щото по същото време е имало учение на ПВО със задача: Поразяване на въздушна мишена в нощни условия!! Самолетът се е " изпарил! Каква " черна кутия" търсят???
10
3
 
5
 
! Отговори
Хан Омуртаг преди 2 години
Хаджигенов и Бабикян знаят. Един плешлив с каскет им подал информация. Ама им казал че Мая първо щяла да е провери. С лодката на Христо Иванов, щяла да изследва морето.
9
4
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Нищо не търсят! Те знаят кой е виновен. Чистачката в президенството. Тя е дала координатите на извънземните и ги е подвела че Летеца Радев ще кара самолета.В смисъл държавата. Ама те - извънземни, не разбират от алегория.
8
2
 
9
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Става вече повече от съмнителна тази работа. Или е свален от приятелски огън или се е самовзривила някоя ракета...21век да не могат да намерят нищо и нищо да не знаят , на 5 км от брега?! Чак пък толкова...нали летят до Марс ката ден???!
7
4
 
3
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Инцидента все по-вече започва да намирисва на активно мероприятие на руснаците. Противно на първоначалната информация изведнъж се оказа, че самолета се е взривил във въздуха. Доказателство за това е, че обломките са разпръснати върху голяма площ. Дали руснаците са му имплантирали някакво взривно устройство при неотдавнащия ремонт в Русия тепърва ще се изясни. Но трябва да се намери всяко едно парченце от самолета и да се направи реконструкция.
6
3
 
2
 
! Отговори
Мурзиль информатор преди 2 години
Русская пАдводница была неверное
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те Американците които влязаха погрешно във фабриката са се погрижили за черната кутия вече.
4
4
 
16
 
! Отговори
КОЛЬО ПОМЕН преди 2 години
ОЩЕ ЕДНА БЕЗМИСЛЕНА ЖЕРТВА НА СЪВЕСТА НА ПОЛИТИЦИТЕ, АКО ИМАТ ТАКАВА
3
2
 
4
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Има ли професионалисти в България?Абе има амааа...!!!
2
2
 
21
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Вечна му памет на пилота!
1
9
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
До 2Грешиш. Щяха да обявят, че руски самолет пилотиран лично от Путин го е свалил.