Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало

Трябва да се наблегне на имунизацията в страната, категоричен е той
Обновена: 12 юни 2021 10:23 | 12 юни 2021 10:23, Елка Василева
163
Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало
Кадър: БНТ

„Благодаря човешки на хората - разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“. Това заяви изненадващо пенсионираният дългогодишен директор на Центъра проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, заяви още проф. Кантарджиев.

Искам да декларирам, че имам много положително отношение към пациентски организации и желание да се организират хора, посочи професорът относно опита на здравния министър Стойчо Кацаров в пациентските организации.

Още по темата

„Няма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам на хората. Аз съм си аз, аз съм си лекар. След време ще реша, не искам да занимавам обществото с визия за бъдещи планове“, допълни професорът.

„Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват“, смята проф. Кантарджиев. „Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, допълни той.

„Преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с коронавируса. Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия - за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана - министърът започна да търси махна на тези, които видяхте какво направиха“, коментира проф. Кантарджиев.

„Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България“, допълни професорът.

Той е категоричен, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

Преди всяко излизане пред медиите - 1-2 часа са спорове и не винаги експертите сме били на едно мнение, коментира професорът относно брифингите на НОЩ, които се провеждаха редовно всяка седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 11 ще те върнем
97
3
 
8
 
! Отговори
Като няма обида преди 2 години
Що ходиш по медии и студиа да се жалваш.
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте др.Рашков колко служители в системата на МВР са на заплата и пенсия едновременно вече 6-та година,и в системата на МО е същата анархия,някои служители ще са на държавна хранилка докато са живи,защото ние позволихме това да се случи,да не говорим че същите тия взимат пенсия-1440лв.тавана.Много пробойни затова няма работа за младите защото тези се правят на незаменими
95
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Шиле каже:-"Нема обида,нема огорчение"...И е прав ша знайти!..Ето:-От едната сладка ясла на нощен консултант,на друга сладка ясла-на "столичен" консултант...Нека му е зле..
94
5
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Титлата "Професор" отдавна девалвира в България и е по-скоро синоним на политическа обвързаност и натегачество, отколкото на ценз и еродиция.
93
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Проф. Шиле (Кантарджиев), който според другия "капацитет" Витанов бил спрял бразилския щам на Ковид :)))Очакваме го в новия филм от поредицата "Пазители на Галактиката".
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професор Кантарджиев е пенсиониран от хунтата на радев. Това е политическо пенсиониране.
91
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Професорът не е уволнен, а пенсиониран с максималната пенсия- 1440 лв на месец.2. В цяла западна Европа, заемащите ръководни постове в администрацията, хабилитирани лица/ доценти и професори/ ги пенсионират на 65 г. Откривателят на ХИВ вируса и Нобелов лауреат, проф. Л.Монтание, беше пенсиониран на 65 г. Проф Кантарджиев е на 66 г.3. След навършване на 65г, не може да заема ръководна позиция, но може да работи на всяка друга.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
119 Не ви пречеше, недоразумението, червения проф. Р.Гайдарски, който натрупа имущество за милиони? Частна клиника във Видин, транспортна фирма и бензиностанция Фанти-Г, две големи жилища срещу Александровсща болница, вили, скъпи коли...Който досъсипа здравеопазването, като министър.
89
0
 
7
 
! Отговори
НЯМАМ СРАМ преди 2 години
КАК СИНА МИ СТАНА ШЕВ ВЪВ ВМА.....
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
119 Не ви пречеше, недоразумението, червения проф. Р.Гайдарски, който натрупа имущество за милиони? Частна клиника във Видин, транспортна фирма и бензиностанция Фанти-Г, две големи жилища срещу Александровсща болница, вили, скъпи коли...Който достига здравеопазването, като министър.
87
9
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Никога повече ГЕРБ!
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
114 Защото, др.Кантарджиев- символ, на произвола: масовите чистки, уволнения, пенсионирания и назначения, на комунистическите кадри в България. Които извършва марионенното правителство, на руския човек, Румен Радев.
85
5
 
9
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
И тоя спестил 4 апартамента и стотици хиляди от закуски, нищо че аз вземам официално повече от него, а нямам и 1 апартамент. Жалко че не можете по 10 пъти да умрете.
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега е такова време, че ако не си уволнен/пенсиониран, си никой", тези думи на др.Кантарджиев са точно на място. Той стана символ, на безпрецедентните чистки във всички структури на държавата, извършвани по нареждане на Радев и Москва.Чекистът Рашков, който вилнее из силовите служби, "уволлнява журналисти", отправя обвинения в канибализъм?! кога ще бъде пенсиониран, по-стар е от Кантарджиев?
83
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не иска да омръзва на хората, защо се появява всеки ден по разни медии? Този човек е досаден и трябва най-накрая да проумее, че КОВИД кризата е към края си, НОЩ е закрит и той не е повече медийна звезда. Времето, когато главните фигури бяха някакви лекари е към края си и такива като него трябва да свикват с това. Сякаш не беше достатъчно, че му слушахме глупостите над една година, ами и сега, след като няма НОЩ пак трябва да го правим.
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110 Дошла е, още по-крадлива ***, на крадците от престъпната БКП/БСП/ДС. С кръвясал поглед, чекистът Рашков, вилнее из службите, уволнява, пенсионира, назначава кадри на мракобесната ДС, обвинява в канибализъм, уволнява журналисти?! Самият той е в пенсионна възраст, по-стар е от Кантарджиев.
81
6
 
5
 
! Отговори
Добре... преди 2 години
След като няма обида и нищо драматично не е станало, защо все още прави на проблем?!?
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е пълен некадърник и политически номад, който не работи, като лекар от преди 20-ина години.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др.Кантарджиев- символ, на произвола: масовите чистки, уволнения, пенсионирания и назначения, на комунистическите кадри в България.