Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.


288
Още от Коронавирус
Проверяват ли колко пълни са заведенията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
Чието и да е пенсиониране е въпрос на изтекло време, въпреки каквито и да е мотиви.
238
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете ме директор. Знаете ли какво съм изтърпял за 33г? Мазнене и угодлив смях на приматски хумор. Заслужил съм си го!
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига ни занимавахте всекидневно с тази пенсия бе! Не са се свършили специалистите в България че ден и нощ да ми ревете за тоя!
236
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костов колко процента взе на изборите че има 10 министъра в правителството?!?!? То нема и по процент на министър бе.
235
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гусеин Кацаров - не те ли е срамота да си министър а да не си практикуващ лекар преди това? Ама вие Костовите сте оперирани от това чувство...
234
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При костоваците и при ГЕРБ се направиха големи поразии в държавната администрация - вместо хората с опит и стаж да са началници, ВСЯКО БОМБЕ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ГЕРБ С ДВЕ ГОДИНИ СТАЖ СТАВАШЕ ЗА НАЧАЛНИК. Ей затова Европейския съюз ще запада, защото никой в щатите и в Русия и в Китай няма да си помисли да направи подобни безобразия за шефове, без да са се доказали като служители с години.
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичките тия игри пенсии, директорства и заплати едновременно ги направиха ГЕРБ и психодесните, от които е и Кацаров. Сега махат неудобните пенсионери, а нищо чудно да си слагат удобни пенсионери. Бъчварова пнапълни МВР с пенсионери например, защото преди нея имаше закон - в МВР служиш до 60 години, задължително се пенсионираш и за всички беше еднакво. СЪСИПАХА МВР с тия пенсионери и с назначените всевъзможни калинки... мързеливи, неграмотни, царе на доносите и интригите.
232
4
 
10
 
! Отговори
Ми преди 1 седмица
Кой ти пречи, бе, Д-р Кантарджиев, да "даваш" на обществото, щом се чувстваш в кондиция и полезен? Ми давай, консултирай, бъди лекар и т.н. Ама ти искаш да "даваш" само от шефското място срещу 5 бона месечно, плюс тлъста пенсия?! Само така ли се чувстваш полезен? Като си направил годинки за пенсия - има закон. Пък ти, ако наистина си толкоз загрижен и незаменим, ще намериш начин да си полезен!Хайде стига с това подсмърчане и рев..
231
10
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 1 седмица
Кантарджиев го махна Зеления чорап - куклата на Решетников. Седмица преди "пенсионирането", Кантарджиев засегна острото самолюбие на ***, като припомни, че "някои действащи политици, разчитат на късата памет на обществото и гузно мълчат, надявайки се хората да не помнят как преди година са твърдяли че пандемията е измислица и вируса не е опасен". Той имаше предвид изказването на *** на връх Шипка на 03.03.2020г. *** е честолюбив до болка и не можа да преживее това напомняне без мъст
230
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори и при Тато нямаше пожизнени директори. Не ще лекар, иска и директор, че и пенсия от новите...
229
3
 
21
 
! Отговори
осъзнайте се преди 1 седмица
1. 30 г. е вече директор---явно незаменим!2. Все пак е пенсионер , нали, амладите без работа!3. Заслугите му по превенцията и борблата с Ковид 19 са повече от съмнителни--водещи по смъртност в света. И аргумента, че не само той е виновен--всъщност подчертава , че и той е виновен.4. Отново калинките пресолиха манджата и с този техен"незаменим" кадър.
228
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Я да каже паричките му откъде са? Как се спестява милион? Разследване и конфискация!
227
3
 
13
 
! Отговори
комитата преди 1 седмица
тоголяма рабора станало няма да си директор туй българин асвикнал н а постове -нали си пенсионер
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и са луди комунисти срещу загърбили комунизма комунисти.народа само зяпа и мига на парцали.без лустрация на комунизма се въртим в кръг и няма оправия.
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Не го понасямВие най-вероятно не понасяте и себе си
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонименколега, вие сте пълен откачалка!!!
223
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То тоя съвсем не е команиз, ама хич. То едно време на директорски постове не можеше да припариш, без да си член на партията. Така че този мустакат образ със сигурност се е клел във вярност към бкп, както и вождът ти полуовес.
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
от луди комунисти - спасение няма.30 години промени и все до кривата круша се въртим - комунизма.как и къде ще ходим, като за никъде не сме тръгвали.
221
9
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 1 седмица
Чудя се дали ако се включат на макс всичките червени ла й но мети,ще могат да заместят една пречиствателна станция!!То бива изродщина и черна,по скоро червена неблагодарност,но вашето опира до ма ймун ския род!!Крякате като ма каци и се чешите по чугунените тикви,какви мерзости да измислите?!НОЩ ви спаси задниците,а вие тичкате да прегръщате *** дето ви изкара на Шипка като последния тъ пак и до последно отричаше,че има епидемия!Докога крадците ще биете пак коляно на крадеца Грипен Ветов?!
220
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чучнали го преди много години на директорско кресло и не може да си представи какво друго да прави, освен да бъде директор. Да си директор е много приятна работица.