Драганов убеден: Германците ще се върнат да почиват у нас

Какви условия трябва да създадем за туризма?
Обновена: 21 юни 2021 22:20 | 21 юни 2021 22:20, Веселина Йорданова
39

Още по темата
С какво можем да привлечем германските туристи?

Ще си върнем немския турист, от Германия имаме хора, които идват над 35 г. последователно. Те са готови да стартират, когато условията позволят. Дано по-скоро създадем бързи коридори, понеже имаме възрастни хора, майки с деца и целта е създаване на условия. Това каза за предаването "Денят ON AIR" председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него, ако тези хора стоят и чакат над 2 часа, те трябва да получават кафе и сандвичи.

"Политиците трябва да създадат условия, по-добре е хората да работят и да не се създадат недоволни туристи без никаква криза", допълни той за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че е нужно политическо решение - да има условия за хората.

"В момента имаме уникални туристически курорти, без нито един разболял се в срока на пандемията. Апелираме за създаване на организация", подчерта събеседникът.

Той е на мнение, че като нямаме международни пристигания, трябва да се плати.

"Ние плащаме милиони за тези почивни станции, когато са празни в месеците, извън летния сезон. Самолетите, които цяла година стояха празни, не можеха да литнах, ще станат празни и е изпаднат в много дълбока криза. Проблемът с авиацията е голям. Които и да са политиците, нямат друг шанс, освен да дадат зелена светлина", обясни Румен Драганов.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, мерси. Поздрави от Германия.
32
0
 
3
 
! Отговори
ескимос преди 1 месец
За германците целият свят е отворен, защо ще предпочетат тук!? А традиционна дестинация им е испанското крайбрежие и острови. Изобщо няма база за сравнение.
31
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 1 месец
Бира за двама, сyпa за двама, това е положението, щом мутрите командват в Туризма.Купуват най-евтината бира във `певеце` бутилки и със пластмасови чашки я пият, седнали на пейки на брега.Дори мeзe не си поръчват, а за тоалетна не плащат и пикаят на брега.
30
1
 
2
 
! Отговори
Аз съм убеден преди 1 месец
,че ще почивам в Гърция ;)
29
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 месец
Вярно е, че на много места, най-вече на първа линия вдигнаха цените, НО вие може да се пазарите в разумни граници.Успех с надцакването с алчните хотелиери !!
28
0
 
2
 
! Отговори
От любопитство преди 1 месец
погледнах сайта на т.нар. "Институт за анализи и оценки в туризма" (ИАОТ).Прилича на портал или по-скоро на портичка - препратки към рекламка, малко и старички новини за ковид-мерки с едноседмична давност и нищо повече!Рубрики "Кои сме ние", цели, контакти... зАбрави!Та що за структура е това, чиито председател ни се явява ден през ден и ръси мъдри мисли? На чия издръжка е? И щом е институт за анализи да анализират тоя туризъм най-сетне, а не само прогнози от клас "селска врачка".
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая година няма да ходя на море,а ще почивам на спа хотел в България. В петзвезден хотел за 1200 лв за една седмица заедно с децата и двете деца.Пък вие си ходете по гръцките колиби и разправяйте колко хубаво било.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До черно море западна!-остава само спомена за хубави години на разврат и чужди жени...
25
0
 
2
 
! Отговори
море и любов преди 1 месец
Нямаше известна естрадна песен в която да не се споменава за морето
24
0
 
3
 
! Отговори
стария гларус преди 1 месец
Морето ни беше прозорец към свободния свят! Чужденките ни ценяха и уважаваха...Днес всичко отлетя и няма за какво да ходим на море. Да му мислят мутрите.
23
0
 
3
 
! Отговори
бедни германци днес преди 1 месец
Бира за двама поръчват и в 20.00 часа се затварят ресторантите. Бедна работа.
22
0
 
4
 
! Отговори
черно море западна! преди 1 месец
На стара слава се надяваме!
21
0
 
2
 
! Отговори
мина онова време преди 1 месец
-когато Господ ходише по земята и даваше даром! Тук германците идваха да пестят!Днес нищо не е евтино и качествено. Не са онези предишните германци...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ша са върнат тея които са със склероза, паркинсон и държавни ваучери. Има много по добри места в европа.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция е по-добре.
18
1
 
11
 
! Отговори
Мечти! преди 1 месец
еееех, Драганов! Мечти, другарю! Не виждаш ли , че българите не искат и да помиришат Черно море ? Направихте морето клоака ! Хотелите ви са като бункери и наоколо само наркотици, бандщги, крадци и проститутки ! Дори тъмносините няма да ти дойдат на такова ска.пано море !
17
1
 
5
 
! Отговори
Турист -германец преди 1 месец
Ще се върнат на кукуво лято ! Никой свестен турист няма да се бръкне да плаща за *** ! Когато съборят 70 % от хотелите по Черноморието, тогава може и да дойдат германците !
16
1
 
16
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 1 месец
Да, ще се върнат германските пенсионери и пpoшляци, които почиват на социални помощи за 15 евро = 29 лв на ден ол инклузив (нощувка, напитки и храна) и не харчат стотинка повече. Изгонихте руските и българските туристи и сега чакате пpoшляците на Европа да ви спасяват черноморския туризъм! Трагедия!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В *** туризъм?!?!Ко?!!Аааа, НЕ !!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драганов убеден..ХА-ХА, гладна кокошка просо сънува.Аз пък съм УБЕДЕН че няма нормален човек на тая земя който да търси почивка в Тиквостан!!!