Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден

Хотелите в момента са празни на 2/3
28 юни 2021 18:15, Анисия Иванова
121
Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден
Снимка: БГНЕС

Битката за клиенти край морето доведе до солидни ценови намаления. В момента цените са с 30% по-ниски, но няма отворен хотел, който да е пълен поне наполовина.

Хотели на Златни пясъци масово предлагат до 35% отстъпка за записвания, направени до 30 юни и дори до края на първата седмица на юли. Така нощувка с всичко включено в цената на места пада до 65 лв. в топ сезон и до 49 лв. - ако е само със закуска.

Отдихът през август в масовия случай излиза между 80 и 100 лв. на ден, като в долната граница фигурират и оферти за ултра ол инклузив.

Анулацията без загуба на пари за клиента е сведена до 3-5 дни преди началната дата на почивката.

Причина за малкото гости са както международните ограничения, свързани с пандемията, така и нестабилното време. На плажовете все пак има румънци, поляци, чехи, а през почивните дни и българи.

Хотелиерите чакат оживление от тази седмица, когато тръгват чартърите от Германия.

“Макар и малко, те са продадени за почти целия юли. Надеждите са този месец и август да оправят донякъде баланса, но ситуацията е много динамична и не е изключено сезон 2021 да приключи по-зле от миналогодишния”, коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Труд".

Като тежък проблем той посочи кадровия дефицит. Това лято освен молдовци, украинци и киргистанци, край Варна ще работят и турци. Повечето са студенти от погранични университети, наети като готвачи. Те идват у нас по “Еразъм+" и освен отпуснатата от програмата издръжка, ще получават заплащане от хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво са притеснявате ? Ся като са ваксинира зяла България и като минат самолетите ви на водород и готово .Ши ва пуснат да си фърчите на всякъде :)))))))))
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% намаление 100лв на ден хаха да дуат супата
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 80лв ще получиш една голяма мизерия
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече на бетона. Пиша от къща в гърция, стоя на двора и си пия бирата. Няма хора около мен
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри и бетонни стени на първа линия, това е асоциацията ми с българското черноморие.
78
0
 
4
 
! Отговори
Само гледайте преди 2 години
Няма да има такъв чакани ни нова вълна на к-19, забрани и затваряне....
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри и бетонни стени на първа линия, това е асоциацията ми с българското черноморие.
76
0
 
10
 
! Отговори
Туризъм как ?! преди 2 години
Те против комари и кърлежи не пръскат...а не беше така.Нямаше мутри-имаше доволни туристи.Перат се пари и това е.Където действат мутри е фалит.
75
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Ами предложете "Всичко включено" за 10 лв./ден (чадър и два шезлонга, а за семейства - според броя членове, безплатно) и... може и да се излъжем. За персонала - ами предложете 1500+ чисти и ще си решите този проблем.
74
0
 
1
 
! Отговори
Сегааааааа преди 2 години
Интересната част - какво е туй нещо за което Симеон 2 не е официално преследван, а трябва и за което никой не иска да говори - три неща - образование, църква, лобистки сделки ....
73
2
 
1
 
! Отговори
Четирите президента: преди 2 години
Четири престъпления за които не са преследвани официално:Никсън - УотъргейтЛиндън Джонсън - Не спира Кисинджър с Агент Оранжев и войната във Виетнам.Картър - одобрява Джак в Афганистан със Стингърите и деца войници дето свалят руски хеликоптери.Рейгън - неговата администрация се занимава с бившия източен блок и СССР - добри приятели със Симо сигурно. А какво са спретнали ЦРУ и пост операции в източния блок - обратното на плана Маршал
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция такива чалгарии да дънят Няма ! пеят си свирят си в таверната,дори в съседната къща не се чува , а дискотеките са в затворено помещение и няма шум в целия курорт.
71
0
 
6
 
! Отговори
Изплатени са отдавна преди 2 години
хотелчета и хотели.Вече минаха цели 30 години.Решилите сега да стават хотелиери или ресторантьори ще се сблъскат със свръх конкуренция по байганьовски, а големите играчи ще им спретнат СЛУЧКА, засегнат ли важни интереси.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основния проблем навсякъде е силната музика - на Приморско и Китен на най-хубавите места Гадна чалга вие на макс и хората бягат от хотелите в близост , на Слънчев бряг 200 се друсат и шмъркат ама 20 000 страдат та чак в Несебър - хората гледат да не са в хотел близо до Дзверския шум !
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миналата седмица ...Който живее на морето, може даже безплатно да си почива :) Цените са за "чужденците", требва да си плащат :)
68
0
 
0
 
! Отговори
К'во прави Симо преди 2 години
К'во му кажат САЩ - прави интервю ама не на живо с посредствен журналист като Хекимян дето не може да те хване на къс пас и после послушно подкупни арменчето ще изчезне.*** после открий журналистическия форум да те не подгонят.Ей марионетки оооо ..... Кукличка на конци ....
67
0
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Аз пък си продадох апартамента и си купих къща в тракийски стил в село Неофит Рилски до Варна. Там има няколко биоферми и био супермаркет и ям всеки ден чиста храна, а такива домати последно съм ял петгодишен в селото на баба ми.. откакто съм там от 110 кила станах 82, а си ям същите количества храна! Освен това е пълно с млади хора и детето ходи на детска, а аз си работя хоум офис. Яздим редовно коне в конната база и стреляме с АК-47, глок 17, лъкове на стрелбището, а лятото морето е на 15мин.
66
1
 
2
 
! Отговори
Критична точка преди 2 години
Гледали ли сте оригиналния филм с Кеану Риивс за група банкови обирджии с маски на американски президенти. Най-големия майтап във филма са маските на четирите президента - че и четирите президента са извършили престъпление за което не са хванати пряко - Никсън го разкатава Фрост, другите трима пак журналисти ги разкриват пред обществеността. Точка на пречупване!
65
0
 
0
 
! Отговори
Крамър срещу Рейгън преди 2 години
ли беше дето Рейгън знаел, че е свършил страшна гадория и още преди да я свърши прокарал законодателство да не могат да го съдят за каквото е направил в последствие.
64
0
 
0
 
! Отговори
И последно: преди 2 години
Забраната за дуел не е само физическа, има забрана и юридически дуел - защото Си о знае че ще падне и тая забрана е и на международно и на национално ниво.Ти си страхливец Симеоне 2 - ти си предотвратил всеки опит някой да ти се противопостави - Хитлер е бил така, Сталин е бил така, Калигула е бил така, Комод е бил така ... Ти не си р.я.д.к.о л.а.й.н.ооо Симо - ти си р.я.д.к.а страхлива фекалия, че е от женски род!