Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден

Хотелите в момента са празни на 2/3
28 юни 2021 18:15, Анисия Иванова
121
Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден
Снимка: БГНЕС

Битката за клиенти край морето доведе до солидни ценови намаления. В момента цените са с 30% по-ниски, но няма отворен хотел, който да е пълен поне наполовина.

Хотели на Златни пясъци масово предлагат до 35% отстъпка за записвания, направени до 30 юни и дори до края на първата седмица на юли. Така нощувка с всичко включено в цената на места пада до 65 лв. в топ сезон и до 49 лв. - ако е само със закуска.

Отдихът през август в масовия случай излиза между 80 и 100 лв. на ден, като в долната граница фигурират и оферти за ултра ол инклузив.

Анулацията без загуба на пари за клиента е сведена до 3-5 дни преди началната дата на почивката.

Причина за малкото гости са както международните ограничения, свързани с пандемията, така и нестабилното време. На плажовете все пак има румънци, поляци, чехи, а през почивните дни и българи.

Хотелиерите чакат оживление от тази седмица, когато тръгват чартърите от Германия.

“Макар и малко, те са продадени за почти целия юли. Надеждите са този месец и август да оправят донякъде баланса, но ситуацията е много динамична и не е изключено сезон 2021 да приключи по-зле от миналогодишния”, коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Труд".

Като тежък проблем той посочи кадровия дефицит. Това лято освен молдовци, украинци и киргистанци, край Варна ще работят и турци. Повечето са студенти от погранични университети, наети като готвачи. Те идват у нас по “Еразъм+" и освен отпуснатата от програмата издръжка, ще получават заплащане от хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
Миналата седмица ... преди 2 години
"Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден"Легенди, легендииии ... "Безплатни чадъри" - Приморско Южен - 7лв. чадър, 7лв. шезлонг. Аркутино - 25лв. = два шезлонга, чадър, масичка и столче.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата и споровете за бг черноморие са отколешни, но повечето колеги, приятели и т.н. тая година ще пропуснат бг черноморие, за сметка на гръцкото беломорие. Нашите хотелиери трябва да са наясно, че и с ниски цени не става вече. Почивката на човек не е пиене на кафе за 10 минути, а става дума за дни, които малко хора биха жертвали с лека ръка.
61
0
 
0
 
! Отговори
За мене лично преди 2 години
Човешките взаимоотношения са много просто нещо, но има само едно условие избор, честност, откритост, доверие. Много е просто: Изборът съвпада ок има взаимоотношения, честност - когато е и от двете страни има взаимоотношения, откритост - ако е взаимна има и интимност, което са взаимоотношения, доверие - е тука е страшно, защото една единствена такава крачка и принципно си тръгва една от двете страни и така трябва. Всичко останало е забрана за дуел от долна м.и.ж.и.т.у.р.к.а....
60
0
 
0
 
! Отговори
Ей Симоооооо преди 2 години
Такива като тебе не само, че не са царе, такива като тебе не са и мъже, защото всеки мъж има някаква капка чест, каквато при теб отсъства. И вдигай табелата "Човек без капка чест" и чакам да видя и тоя дето ще ти каже:"Без чест ли си прави ти чест"...За да гръмнем и двама ви!Предполагам, че ще е бившият премиер!
59
0
 
7
 
! Отговори
Мутрите да фалират?? преди 2 години
Ами до тази сутрин имаше думба лумба откъм Шмъркало бийч.От такъв вид туризъм правят те пари, ако ме разбирате...
58
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм интелектуалец преди 2 години
Не ми отива като Пушкин да се стрелям с някъде за някаква, ако е някоя ще си избере и няма да се налага, а иначе е никоя ....За да е една жена някоя, а не никоя тя трябва да си вземе своя избор. Много са никаквиците тия дни ....
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 57Добре си е нашето море, ама много гларуси :)) Ние имаме спцифичния ситен пясък, немат го Сочи, гърците, турците това :)) Просто не можем да правим туризъм и реклама, разчитаме на "ден храни" :))
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-нцата ще почиват а ВИЕ?:)))))))))))))))))))))))))
55
1
 
9
 
! Отговори
Че Гобара преди 2 години
Е момента са се навъдили хотелчета на 70 лева All Inclusive. Според мен на тази цена на храните в България, някой трябва много да рискува да отиде на All Inclusive на тези цени. Мутрите дълги години жулеха дебели печалби, нали не мислите, че ще се откажат да печелят на същите нива? Можете да се сетите от какво спестяват за да си запазят нивото на печалба. Тия жалки уутайки по-скоро ще фалират отколкото да свалят цените. Мутро-бизнес в действие.
54
0
 
1
 
! Отговори
Ама не върти номера преди 2 години
С годините - Аз съм на пределна възраст - добре ще пратим човек на твойта възраст с пистолети. Че сигурно не можеш да държиш рапира ....
53
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сочи е истината.Аз и семейството ходим всяко лято там на почивка.Чудя им се на нашите руски православни братя какво им харесва в България.И Турция.
52
0
 
0
 
! Отговори
Що е цивилизовано? преди 2 години
Две племена и двамата им лидери имат проблем. Спарта-Тива и много други примери особено на изток. Цивилизовано е двамата лидери да се бият в дуел на живот и смърт и кой победи е правия. Както някога Тиванците видели сметката на Спартанския цар и Спартанците взели та не нападали, плячкосвали, мародерствали над Тива след този "инцидент" ... Цивилизовано би било Адолф Хитлер на дуел с Рузвелт или Чърчил или Сталин, а не да умрат 60 милиона човека в Европа само ....
51
0
 
17
 
! Отговори
Турист преди 2 години
И още информация от Слънчака - по улицата те дърпат да им седнеш в заведенията (всички празни). Цените по заведениеята са като във "Виктория" или "Хепи" в София, дори малко отгоре. Качеството е съмнително. Все пак не се отказват и не намаляват цените. По плажа чадъри и шезлонги двойно надолу. Хора няма почти никакви, според мен около 10-15% от обичайното. Моето мнение е, че още не са изгладнели достатъчно. Трябва и този сезон да е провален, за да се оправят нещата. Още трябва.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе дават стинки заплата на персонала си, щели даже от Африка да внасят хора, щото вече не им верват българите :)))
49
0
 
0
 
! Отговори
В по-цивилизовани преди 2 години
Времена мъжете така са си разрешавали проблемите Симо - някой му казвали канли на изток, на запад дуел, докато една *** като тебе забранила тази цивилизована традиция, защото е опасна за долни подли феодални мерзавци, които са много добри да правят номера на цялото цивилно население, че току виж някой добър с рапирата би отървал цяла една страна и народ от 80 години тирания!
48
1
 
12
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Слънчака информация от уикенда - два шезлонга и чадър от 36 лева намалени на 13.50. Няма никакви хора. Още може, още ... не е достатъчно.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УАУ, какви ги пишете - "80-100 лева", че и за ден :)))) Нищо чудно че ви бойкотират :)
46
2
 
4
 
! Отговори
До Софиянец преди 2 години
Алоууу, инвеститора в тия къщи за гости - води си приятелите и роднините там, щом толкова ти харесва! Стига си копи/пействал едно и също под всички статии, разбрахме че имаш промоционална карта и все я забравяш.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваната у дома, терасата денем, ей ти море и нема хванеш хремата делта
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това цени на човек ли са или на стая? Щото ако са на човек, аз за Гърция имам резервация на по-ниски цени.