Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден

Хотелите в момента са празни на 2/3
28 юни 2021 18:15, Анисия Иванова
121
Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден
Снимка: БГНЕС

Битката за клиенти край морето доведе до солидни ценови намаления. В момента цените са с 30% по-ниски, но няма отворен хотел, който да е пълен поне наполовина.

Хотели на Златни пясъци масово предлагат до 35% отстъпка за записвания, направени до 30 юни и дори до края на първата седмица на юли. Така нощувка с всичко включено в цената на места пада до 65 лв. в топ сезон и до 49 лв. - ако е само със закуска.

Отдихът през август в масовия случай излиза между 80 и 100 лв. на ден, като в долната граница фигурират и оферти за ултра ол инклузив.

Анулацията без загуба на пари за клиента е сведена до 3-5 дни преди началната дата на почивката.

Причина за малкото гости са както международните ограничения, свързани с пандемията, така и нестабилното време. На плажовете все пак има румънци, поляци, чехи, а през почивните дни и българи.

Хотелиерите чакат оживление от тази седмица, когато тръгват чартърите от Германия.

“Макар и малко, те са продадени за почти целия юли. Надеждите са този месец и август да оправят донякъде баланса, но ситуацията е много динамична и не е изключено сезон 2021 да приключи по-зле от миналогодишния”, коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Труд".

Като тежък проблем той посочи кадровия дефицит. Това лято освен молдовци, украинци и киргистанци, край Варна ще работят и турци. Повечето са студенти от погранични университети, наети като готвачи. Те идват у нас по “Еразъм+" и освен отпуснатата от програмата издръжка, ще получават заплащане от хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Как може да казваш, че имаш далавера след като не можеш да изчислиш минималната цена за легло. Формулата е средно претеглена цена и се формира на база разходите и брой прогнозни приходи. Биг бос мутра, чул че бабата дава апартамента си лятото за 200 лева и той решил, че 200 лева ще струва и неговия апартамент. Защо големите хотели не работят? Защото байчовци, там леглото с пълния пакет услуги струва около 500 лева за ден. И това е минимума под, който ако паднат ще работят на загуба.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофила не е ходил на Черно Море от 1996г., на Гърция не е стъпвал но в наръчника с опорки пише че нашето е Бетономорие, а в Гърция обслужването било много по-добро на по-добра цена. Ок, да, ходил съм в Гърция и ми хареса само, че водата е по-топла, това е.
21
0
 
16
 
! Отговори
Работничка преди 2 години
Общ нетен доход в Ямбол за двама работещи родители 1645лв,две деца на 5 и 8 години.Къде продават картички от морето да го покажа на децата?
20
0
 
8
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Ума ми не го побира. Как може да правиш тур. бизнес- даваш под наем апартаментчето за два месеца през лятото и да не можеш да направиш: - прогнозна оценка на приход/разход, - амортизация, - капиталова адекватност, -да изчислиш средно претеглена цена на услугата. Няма ли да разберете, че ако не си учил, логично ще фалираш в момента, в който държавата си потърси реалните данъци за плащане. Утре държавата ще направи не издаването на фактура криминално престъпление с лишаване от свобода и тогава?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние от най-големия Исторически парк в света до Варна настояваме за затвор на джендърите и разпространяваме антихомо литература в нашия сайт ipark.bg!
18
0
 
5
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна приема неваксинирани посетители И МАСКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ!
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно Море си е идеално, но русофилната гмежж има задачата да плюе по всичко българско. Междувременно, курортите почнаха да се пълнят и се забелязват коли със всякакви регистрации- унгарски, австрийски, немски, руски, шведски, английски и т.н. Вие си сипете хейта, няма проблем.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХристоЧовек, ти пак почна с фантазиите. "Само 4000 лева" за двама души нетна заплата е чудесен доход, дори и да имат деца. Спокойно могат да отидат - не на нашето море, естествено, защото за да взимат добри заплати се предполага, че са що-годе умни хора.
15
2
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Всичко ще си дойде на мястото, като държавата премахне възможността да се краде от данъци и тур. такси. А, това ще стане един ден. Не може да има цена за легло <300 лв на ден. Наемете си счетоводител да Ви направим прогнозна оценка на приход/разход за 10 години + амортизация. Тогава ще разберете, че ще имате по-голяма печалба, ако просите 10 год. в Германия. По-спокойно, по-малко работа(минимален труд, а труда е най-скъпото и друг е въпроса ако сте проста мутра и оценявате труда си минимално)
14
9
 
6
 
! Отговори
Христо преди 2 години
На море ходят ама само държавни служители. Като общо двама съпрузи взимат 4 хиляди лева и имат две деца, то тези хора гледат морето само на картичка. Не знам кой си позволява море тук или в чужбина, но определено не са работещите в частния сектор.
13
0
 
2
 
! Отговори
А битка за персонал? преди 2 години
Мутренски туризъм небе туризъм.
12
2
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
За 65 долара на ден ще почивам на хавайтеТо бива то може ама ганйо се олял!!!Развалена храна(нездравословна)Мръсни хотели!Недрожолюбен персонал!!!Пълно със най бедните украински башкири!!!
11
3
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Има ли още будали да посещават бетоно_ морето?
10
2
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
На Малдивите е два пъти по-евтино и три пъти по-луксозно. Дебелите народни тикви или са изкукуригали, или не им дреме, щото разполагат с много пари. Да не думам за хотелския лукс в Тайланд с плувни басейни със солена вода, прекрасни плажове и брегова линия и малки китни островчета, ... Храната е толкова евтина, че е като подарът.
9
2
 
14
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Когато една мутра разбере, как се прави капиталова адекватност, оценка на риска и т.н. Ще разбере, че е фалирал. Просто въртят едни пари, но реално печалба няма. Печалбата идва, ако успееш да укриеш данъци. Затова на морето масово лъжат държавата. Само, че и това е до време. Като разбере мутрата, че е фалирал ще потърси други сектори, където продукта има висока себестойност. Само, че за там се иска много учене или много пари за заплати на специалисти.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма що, страхотно намаление... Туризмът на Бетономорието може да излезе на някаква печалба само ако намали тия цени поне наполовина за периода, в който селищата са застроени като сега. Като бутнат едно 70-80% от задръстилите околността строежи, може да вдигнат цените и до обявените в статията нива. А днес повече от 20-25лв. на ден не плащам. И, което е най-хубавото, никак не съм единствен.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай мерси за по 100лв на ден за хотели,20лв ми е спането в Созопол на частна квартира,широко легло,телевизор,хладилник който не ми се налага и да ползвам кво друго ми трябва...другото като храна,напитки..и още нещо е по заведенията.
6
2
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
И накрая като теглиш чертата разбираш, че за 10 години не можеш да излезеш на печлба и да си възвърнеш първоначалната инвестиция. Следващите 10 год. разбираш, че нямаш клиенти, защото потока се мести към ново строителство на по-високи услуги. Отделно повечето дето отдават под наем на морето са пълни ******нари, които не разбит от оценка на риска, финанси и т.н. Понеже керич ретурна не работи в този сайт няма да показвам с цифри, че туризма във България е в статус -"фалирали ***" с 2 мес.работа
5
7
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Защо туризма във България е вече фалирал? Математически никога няма да си на печалба, ако даваш под наем за < от 300/легло за 24. И сега, след ковид дори големите хотели са на загуба. Доказвам: 50К малък апартамент на морето, данъци за 10 години 800 лв, реклама за 10 години 500 лв. Дори да не даваш пари, пак хабиш време , за да предлагаш, пишеш, оферираш. А, най-скопото е човешкия труд. Поддръжка, чистене и т.н. - минимум 10000 лв за 10 години. Не се включват извънредни разходи. После имаме 10%
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе я от от Сандански ( пардон вече съм софиянец) я от София директно фатам пато за Гръция