Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден

Хотелите в момента са празни на 2/3
28 юни 2021 18:15, Анисия Иванова
121
Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден
Снимка: БГНЕС

Битката за клиенти край морето доведе до солидни ценови намаления. В момента цените са с 30% по-ниски, но няма отворен хотел, който да е пълен поне наполовина.

Хотели на Златни пясъци масово предлагат до 35% отстъпка за записвания, направени до 30 юни и дори до края на първата седмица на юли. Така нощувка с всичко включено в цената на места пада до 65 лв. в топ сезон и до 49 лв. - ако е само със закуска.

Отдихът през август в масовия случай излиза между 80 и 100 лв. на ден, като в долната граница фигурират и оферти за ултра ол инклузив.

Анулацията без загуба на пари за клиента е сведена до 3-5 дни преди началната дата на почивката.

Причина за малкото гости са както международните ограничения, свързани с пандемията, така и нестабилното време. На плажовете все пак има румънци, поляци, чехи, а през почивните дни и българи.

Хотелиерите чакат оживление от тази седмица, когато тръгват чартърите от Германия.

“Макар и малко, те са продадени за почти целия юли. Надеждите са този месец и август да оправят донякъде баланса, но ситуацията е много динамична и не е изключено сезон 2021 да приключи по-зле от миналогодишния”, коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Труд".

Като тежък проблем той посочи кадровия дефицит. Това лято освен молдовци, украинци и киргистанци, край Варна ще работят и турци. Повечето са студенти от погранични университети, наети като готвачи. Те идват у нас по “Еразъм+" и освен отпуснатата от програмата издръжка, ще получават заплащане от хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Единственият обект, който си струва са къщите за гости в Неофит Рилски - добри цени, изключително вежлив персонал(бях си забравил промоционалната карта и въпреки това ми зачетоха намалението на добра воля), прекрасна храна и страхотен парк! Строен от честни,малки предприемачи, а не от мутри с мръсни пари и грозен бетон!
42
1
 
1
 
! Отговори
Аз съм го казал: преди 2 години
И ще го повторя! Докато Симо Ваната диша, докато родът Сакскобурготски диша България е мъртва и е на командно дишане ...и е превърната в двойна кравичка тихо и кротко да преживя и да мучи докато взимат млякото за малките и за всичко, което можехме да постигнем.Много бих искал на това откриване да ти вкарам един сатър Симо, но те пазят и имам по-важни неща за момента!
41
0
 
1
 
! Отговори
С дом на колела на преди 2 години
паркинг първа линия е най-евтино.И чужденци и българи така правят.
40
0
 
0
 
! Отговори
Много интересно: преди 2 години
Симеон 2 открива събора на българските медии. Да не би някой да гъкне в Рилския манастир при сърцето на брат си! Примамливо ама ще пропусна - ще пропусна и рушветите раздавани на тоя събор за пълно медийно мълчание освен са тинтири минтири...
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39, ами курортите са пълни с т.нар. апартхотели. Лятото двустаен, напълно обзаведен движи между 50 и 70 лева, просто трябва да го наемеш през букинг.ком или аирбнб. За 70 лв. на вечер влиза цяло четиричленно семейство и си обслужва само закуските и вечерите. Но нали трябва да се ръсят глупостти на килограм и да се плюе.
38
1
 
2
 
! Отговори
Мутрите да фалират?? преди 2 години
Те са подставени лица.Каквото заповядат господарите, това става.
37
4
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Ей, го на преди малко гледам блондинка метреса с хотел снима в фейсбука стаята си - кич до безумие. Предлага я на курортисти и докато снима кашля. Да, ти си бедна жаба. Печелиш <2К на месец, но си убеден, че няма да пропуснеш морето тази година. Добре. Отивай. Обаче не можеш да платиш 500 лева за легло. Отиваш при мутресата и още първия ден - коронавирус!!! Кой после ти е виновен? гордейте се, че сте бедните, защото Ваше е Царството Небесно. Там, на ония Свят Ви чакат бразилските плажове.
36
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
80-100 лв??? Да не съм луд?!!! В Бургас при познат - храна 10 лв. евентуално на плажа още 5 лв - 15 лв стигат и престигат! А зимата аверът в планината при мен :)
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Море, ДА, но не в България!
34
3
 
1
 
! Отговори
100 цирки да ви преди 2 години
мутрите окуражени от безхаберниците и крадци на радев надуха и те цените
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100лв ама на човек.Значи семейство с две деца 400лв.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздават и безплатна вакса за туристете по 10 дози на ден на човек да се неудави и заразе.
31
8
 
2
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Ще минат още 30-40 год. Като почнат панелките да остаряват и като масата бедни работещи излезе под наем. Тогава всичко ще си дойде на мястото. Мутра с неговите 5 стаи ще фалира. На море ще ходят само едни 10% ултра богати. Когато съзнанието Ви се промени. Сега все още си спомняте, как едно време баща Ви -средна класа е водил с москвича всяка година семейството на море. Пълнеха багажника със салам кучешка радост и така. Морето е за богатите. А, за да си богат трябва да си хирург, финансис, адвока
30
1
 
4
 
! Отговори
Пациент преди 2 години
А безплатни карти за четирима с закуска,обяд и вечеря има ли?
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добър от българският почиващ няма. Гърци, турци ивсички други балканци го разбраха, само наш *** Хотелиерски отказва да го проумее.
28
5
 
9
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Аз също не съм ходил на море от близо 10 год, защото знам, че не мога да си го позволя. Всяка жаба да си знае гьола. Ако имах пари и аз щях да ходя на море и планина два пъти в годината. Просто не разбирам, защо хора с ниски доходи ходят на почивка и после нямат пари, теглят кредити, продават си наследени имоти, залагат си колите и цяла година ядат боб. Не може всички да бъдем богати. Почивките са за богатите. 80% са бедни работещи. Проблема е, че все още мислят като през тоталитарния режим, къд
27
0
 
2
 
! Отговори
От СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Има места с по 3 cтаи или апартамент и 2 стаи под наем.Тих двор.Хората не залагат на количество летовници.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100лв ама друг път!Тия ги разправяйте на някой див селянин дето взима миризлива квартирка при някоя бабка и си носи доматките от двора и всичко в хладилната чанта.
25
1
 
3
 
! Отговори
до Работничка преди 2 години
Ямбол е плодороден. Вместо да бачкаш за някого почваш лекичко да произвеждаш определен тип храни и ги продаваш като био. На пазарите в София цената им е безумна и пак се разграбват.
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом изчезне вируса и пропагандата, зимния и летния туризъм ще цъфнат както преди, тва е повече от ясно, а и младежите предпочитат нащо черноморие, все пак наш език, наша музика, наши гозби