Безлов: Случващото се в Бусманци с бежанците е безобразие!

По думите му е дискусионно колко са богати тези хора
5 юли 2021 09:42, Петя Славова
24
Безлов: Случващото се в Бусманци с бежанците е безобразие!
Снимка: БГНЕС

Нередности в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, където един хляб се продаваше за 5 лв., един домат - за 2 лв., а цигарите, които са акцизна стока, с надценка.

Това си е безобразие, както и да го гледаме. Каквито и да са ни нагласите към бежанците, че ги храним, че са тръгнали да правят един пари на запад, това си е проблем - заяви пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Още по темата

По думите му обикновено институциите от затворен тип имат по-специални режими, има ли една такава вътрешна структура, дали ученическа лавка, или безмитен магазин, т.е., не е на свободния пазар, естествено че собствениците ще се опитват да правят по-голяма печалба.

 "Въпросът е този търговец, влязъл вътре в този център, колко ще му дадете да печели и кой ще му определи колко да печели, той очевидно е в по-сложни отношения, отколкото на улицата. Ако се опитате да му намалите печалбата, лавката ще остане там празна", коментира Безлов.

Според него е дискусионно колко са богати тези бежанци.

 "Хората, очевидно тръгвайки към Западна Европа, взимат заеми, действително гигантски бизнес е, като се сметнат оборотите колко средно струва трафикът на един бежанец. Ако говорим за трасето през България зависи в каква посока е, е между 1000 и 4-5000 евро", допълни Безлов.

По думите му в момента има по-голям брой влизащи бежанци и това, което се залавя на западната граница, показва, че има относително висок процент хора без биометрия, т.е., такива, които не са били заловени на турската или на гръцката граница. Миналата година нивата заради пандемията са били ниски, но дори тогава е имало начало на растеж спрямо 2019-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
Колко са богати .... преди 2 години
...ами МНОГО богати са.Не си знаят парите. Аз например не мога да отделя 4000 евро само за път. И то пеш през храсталаците, нощем... И още 4000 за следващата гранична бразда ... и още 4000+ за следващата... Аз съм беден и единственото което мога да си позволя е самолетен билет за 70-80 евро дето ще ме отведе направо в крайната точка на пътуването ми . Нямали били документи... А защо нямат? Крият самоличноста си ли? Дали пък не ги издирват? За какво ли? Като гледам как сръчно размахват нож ...
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше само в Бусманци! В Лидъл 300 грама хляб струва почти 2 лева. Колко излиза килограма? В Германия литър олио струва 1 евро. Колко струва олиото у нас? И т.н. и т.н.
21
3
 
2
 
! Отговори
До Наталия преди 2 години
Отиваш в друга държава и им нарушаваш законите, а не знаеш какво те чака? Посрещат те с хляб и сол, сякаш само теб чакат. Пак леко си се разминала и дано си си взела поука.
20
4
 
2
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Безлов засрами се ***.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък как не са ги ваксинирали още там?
18
6
 
4
 
! Отговори
Наталия преди 2 години
Никога през живота си не съм предполагала, че и аз мога да попадна в център за обратно връщане. Е, случи ми се. Започнах работа без разрешение за работа и ме хванаха на 7-ия ден. Прекарах 24 часа там, след което ми връчиха покана за напускане на страната до 10 дни. Ако не напуснеш страната до този срок, при евентуална случайна проверка те депортират. Да уточня, държавата в която работих беше извън ЕС. Човек никога не знае какво го чака.
17
5
 
1
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Недоволните да сезират архиепископ Датев Акобян.
16
4
 
5
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Те само преминават през Бг. Въпроса е кой ги е зключил тук ?
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къф е па тоя бе. А на тия ако не им харесва, чантата и обратно
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя демократ да отиде на някое летище, не само българско да види цени и да се облещи. на тея манковци трябва да им се конфискува всичко като ги хванат и да им се дава само сух хляб вода и една шепа витамини. да видите как ще ни заобикалят от далеко. ама граничната мафия няма да кяри.... и фуражки като фуРажков няма да могат да вдигат палати от лептата...
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги съжалявайте чак толкова. Който е ходил по земите от където идват тези бежанци знае местните как скубят белия човек.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват законодателни промени и навсякъде е така в българия пълно с комплексари.крадци на дребно и алчни *** манталитет.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безобразието е че някой с ЕГН име бащино и фамилия е прибирал и продължава да прибира разликата а посрьовците на бг джурналистиката ги е страх да попитат, изобщо не знаят къде се намира и кво работят.
10
4
 
16
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
Що влезе в Европа с тези "Рефюджис велком" шитни. По 5 - 8 хиляди евро давали на престъпници каналджии за да пресичат граница ,.... А някой замислял ли се е тия 25-28г. младежи дето идват от страни с заплати 10 пъти по нискли от нашите КАК СА СИ ИЗКАРАЛИ ПАРИТЕ ЗА ТРАФИКАНТИТЕ ? Тия Енженери , без ден трудов стаж .... С ножа и по тъмните улички ... или трафик на наркотици ....ДА ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗАЩО НЯМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ. Кой знае по колко доживотни присъди са в родните им страни
9
5
 
21
 
! Отговори
Пара Докс преди 2 години
Значи на бай Бежанеца хич, ама хич не му пука че ДАВА на каналджията ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ евро за да го преведе 500м. през граничната бразда ОБАЧЕ МНОГО АМА МНОГО СЕ ЗАСЯГА че дал 5 лева за цигари на лавката в бежанския център. -- Мехмедчо, ами ела в България със самолетен билет и валиден паспорт и ще спестиш едни 3900 евро С КОИТО ще си като цар на всяка лавка в страната ни а не да си броиш евроцентовете след като си се разплатил с каналджията .... Тъъъп ли си ?
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безлов първо да провер що е то бежанец и дали тези хора са бежанци според определението. После да ги нарече мигранти и чак след това да коментира демокрацията.
7
7
 
7
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Тея от лафката са изедници. Както и тези в лафката на летището. Аз лично съм за да ги разпънат на четири коня. Дали са рушвети, за да злоупотребяват с монопол, това им е "бизнеса"
6
6
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Клоуните от дб, комитета от Хелзинки и всички на хранилка от знаем коя фондация, да си ги вземат вкъщи и да си ги гледат ;) !!!
5
4
 
16
 
! Отговори
Тихомир Безлов е от преди 2 години
HПO Център за изследване на демокрацията - оргнизация кък COPOC. Кат толкова реве, да се бръкне и да им даде от бюджета на туй HПO и без това тези COPOC-ки псевдоорганизации паразитират върху бюджета на Държавата!
4
6
 
26
 
! Отговори
не са бежанци преди 2 години
Най-обикновени мигранти,хукнали на далавера!Не разбирам кво ги жалите!?

Спонсорирани публикации