Иванов и Манолова твърди: Не искат ДПС и ГЕРБ, чакат отговори от ИТН

"Да има ясни политически ангажименти и да няма подмяна на вота на хората"
108
Иванов и Манолова твърди: Не искат ДПС и ГЕРБ, чакат отговори от ИТН
Снимка: БГНЕС, архив

В бъдещия кабинет да няма влияния от ДПС и ГЕРБ и да има ясни политически ангажименти, настояха Мая Манолова и Христо Иванов в отделни изявления в кулоарите на парламента.

По-рано те бяха обвинени от ИТН, че тласкат страната към нови избори, защото поставят условия за подкрепата си.

Оставаме в очакване и конструктивни, но поставяме принципни въпроси, коментира Христо Иванов. Той посочи, че тласкат страната към това да се излъчи едно управление, което наистина може да я промени.

Още по темата
Не сме се отказали от това отговорно да опитаме да направим всички опити в рамките на първия мандат да бъде излъчено правителство, подчерта той.

Вместо да получим отговор, получихме набор от персонални атаки, които не правят чест на никого. Искаме ясен политически ангажимент, не просто разговор в посока на Луната, каза Иванов.

Видяхме съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от НК. Надявам се, че това е въпрос на неумение от страна на колегите да си подбират тезите, но не получихме отговори на въпросите, които поставихме, настоя той.

По думите му до момента с ИТН не е имало преговори, а свободни разговори и очакват от тях процесът да продължи.

"Не желаем министерски кресла или участие във властта, но сме категорични, че няма да подкрепим правителство, в което има опит за инсталиране на лица и влияния от ГЕРБ и ДПС", подчерта Мая Манолова от ИБГНИ.

Манолова каза, че това било червена лампичка за ранно предупреждение, защото иначе щял да се подмени вотът на хората.

Нашата подкрепа не е решаваща за следващо правителство, но виждаме нашата роля като гарант да не допуснем такава подмяна, заяви още Манолова. По думите й от днес ДПС вече започнаха да поставят и условия за подкрепа на бъдещия кабинет.


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, ама Славуца го е шобе.Таралежите са го заплашили,че ще седне гол върху тях и ето резултата.Прави се на много болен и оставил плашилото хаджитошко да се обяснява.
38
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свърши гербавото време! Заминавате в историята, мили мутри!
37
0
 
5
 
! Отговори
Те чакат отговори?! преди 2 месеца
Ама кои сте вие, бе?
36
1
 
4
 
! Отговори
Те чакат отговори?! преди 2 месеца
Ама кои сте вие, бе?
35
0
 
4
 
! Отговори
нови избори..... преди 2 месеца
Искаме нови избори.....
34
2
 
3
 
! Отговори
А БСП ВЕЧЕ НА ВЛАСТ. преди 2 месеца
С ДБ-ПРОКОПИЕВАТА ЛЕВИЦА...
33
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 месеца
До АнонименНа новите господари...огладнели та освирепели...
32
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
ПАРТОКРАТСКИЯТ БКП -КЛЮН И ВЕРБУВАНАТА ОТ КГБ -ИНСТРУКТИРАНИ ОТ "ЧЕРНОТО ВАНЕ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не разбрах защо се бави връчването на мандата едим месец, това законно ли е?
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойче на кого ни оставяш??
29
2
 
10
 
! Отговори
смях преди 2 месеца
Манипулират добре обществото,но който се смее последен...най-добре ще се смее. Само трябва да почакаме да се самоизядат и тогава всичко ще си дойде на мястото. Времето е наше,забравихте ли го вече? Тези не са демократи,нищо не са,не разбирате ли. Нищо не зависи от тях,шефа им е в сянка и лекичко им дърпа конците, а кукличките послушно се връткат накъдето ги завърти. Събудете се най-сетне, не разбрахте ли че докато народа сам не вземе съдбата в ръцете си,няма да е добре,вместо да чака някой друг.
28
2
 
12
 
! Отговори
Jj преди 2 месеца
Определено отиваме на нови избори
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гърбава рев преди гърбава сеч. Никога вече във властта, Капо ди тути *** ще си избега в турция и герп ще последват ндсв. мутро-тоталитарна-фирмена партийка пълна с калинки, неграмотници и откровени селяци.
26
2
 
6
 
! Отговори
Сценарий преди 2 месеца
Събират се НС.ИТН представя кастинга си на артисти за следващия кабинет.От статистите зад банките някой пита нещо,друг си трае,трети гледа на смартфона какво ще му поръчат господарите,четвърти си чопли носа,пети задява хубаваколежка.Пискливият глас призовава към гласуване.И се оказва,че наред с умните и красивите,и антиподите им от други нежелани формации гласуват ЗА.Но умните и красивите не искат да са с тях.Как пост фактум ще си оттеглят гласовете?А-а,извинете,ние сбъркахме с копчето?
25
7
 
18
 
! Отговори
лелелее преди 2 месеца
И всички тайно се надяват Борисов да дойде и да ги спаси с правителство и управление....Всички сте едни смешковци и манипулатори, като видите дебелия край на тоягата започвате да мислите другояче...Кой ви дава право да имате искания...вие нито сте гласът на хората,нито сте мнозинство, за да изисквате каквото и да било.Подлизурков*ци , това сте вие...не можете да управлявате държавата,не го ли разбрахте?Докато приоритет ви е омразата и рзделението...нищо няма да направите,нито правите сега.
24
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българин Не-българино, би ли посочил поне един повод да се уважават мая галева, бойкикев, дончева, капон, хаджинищото, бабикьосания лъжец, измамниците василев и спецов, разединителая и фигуранта на черепа, нинова приватизаторката, рошко почитателя на Сталин и ДС, янев-послушкото, уж лекаря Кацов, уж архитекта клисавата къща за гости, уж специалистите и съветниците от КГБ на разединителя, славуца рептилов, тошко, и т.н. "герои" на подмяната, лъжите, олигарсите, мутрите и простащината????
23
4
 
12
 
! Отговори
ОФ-ето преди 2 месеца
до българин........ май не си никакъв българин, може дори да не си и български гражданин, защото само грачиш, но да знеш, че обещанията от гнома наско да те назначат или да те включат в някой проект ще си останат само твои мокри мечти... а Дай.ми.България да излезе на 1-во място е фикция, всъщност от 4 април до 11 юли имате само 40 хиляди гласа повече, в това число 15 хиляди от чужбина ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЪБЕРЕТЕ!
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма как да простя на Иванов, че се хвана със Сестра Галева и с Тошко Африкански и ще съм принуден да гласувам за ГЕРБ. Х. Иванов е комунист. Родителите му са комунисти. Няма как да си десен и да си за Христо към днешна дата. Ако си комунист трябва да гласуваш за Христо и за Мая.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунистите Бойкикев и Галевица са много способни и кадърни хора. Години наред живуркат на гърба на народа и по цял ден лъжат. По логично управление за Чалгария от чалго-комунистически кабинет няма.
20
11
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Мене по ме кефи да ме оправят ИБГНИ и ДБ вместо комунистите от ГЕРБ.