Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 2 години
До: Време за промяна - ще си говорим пак след 2-3 месеца, помни ми думите, може да си ги запишеш някъде :)
101
7
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Мерседес Мечок: Свестен човек ще застане начело на държавата. От такъв имаме нужда. Бат'ти Бойко вече го видяхме.
100
0
 
6
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 2 години
Не мога да повярвам какъв човек ще застане начело на държавата.
99
2
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 126: "Ако този Пламен Николов е някакъв изключителен управленец ще ви разбера. Ама той по всичко си личи че не е такъв и възниква въпросът защо го слагате"?........................................................................................................................ Не е ли ясно? Кандидатът за премиер трябва да бъде напълно неизвестен. Известен ли е, го омаскаряват още преди да стигне до НС.
98
2
 
3
 
! Отговори
О хо хо до 130 преди 2 години
Европейският съд може всичко да си нарежда, ама в Русия и в Унгария няма кой да ги слуша тия первезници!
97
1
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Славчо е проект на САЩ с цел макета в ЕС!!! Не е руски проект. Ресия няма полза от маке в ЕС. Освен ако не иска да ги руши отвътре.:):):)
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости - Може. И го направи. ЕС иска от Русия да мисли като тях, не пожелателно, ами осъжда Русия и и нарежда какво да прави. Друг е въпроса, че в Русия никой няма да се съобразявяа с решенията на европейския съд да признае хомосексуалните бракове. С този съд се съобразяват само васали като България.
95
1
 
0
 
! Отговори
Не дървен бе льольо преди 2 години
А гумен.
94
0
 
3
 
! Отговори
s преди 2 години
До Българин 98 Що си толкова ограничен бе,човек?Той като министър-председател кафе ли ще ходи да поръчва в кварталните кафенета на Брюксел,Париж и Лондон или с държавните дела ще се занимава?Затова хората като теб избират хората като Славунеца.А ние,нормалните,трябва да ви търпим ТъПоТиИтЕ.
93
0
 
6
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Вселенската СПРАВЕДЛИВОСТ В ДЕЙСТВИЕ - ФИЛОСОФ, КОЙТО ПРОДАВА ДЖАПАНКИ. ТОВА СИ ЗАСЛУЖИЛ БЕ, ЛЬОЛЬО! ДЪРВЕН ФИЛОСОФ Е ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАРОДА.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този Пламен Николов е някакъв изключителен управленец ще ви разбера.Ама той по всичко си личи че не е такъв и възниква въпросът защо го слагате.
91
4
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Кабинет ще има. Тази седмица ще го внесат за гласуване в НС. А нови избори сега никоя от партиите не иска.
90
0
 
1
 
! Отговори
след преди 2 години
чегартанетто
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В живота активния Славун може да натиска и пасивния да му ляга, но в политиката не работят така нещата, сори но това е истината.
88
1
 
5
 
! Отговори
За Бога, братя преди 2 години
Купувайте шнорхели, че СКОРО ЩЕ СМЕ ПОД ВОДА!!! ГАРАНТИРАНО ОТ САЩ.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Право на изборМутра, охранител и неграмотен е по добре. Това искаме.
86
0
 
0
 
! Отговори
вероятно преди 2 години
си с образцов вход
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този ще му се подиграват всички световни лидери като отиде някъде заради тия джапанки. Вие къде живеете бе. Хората по цял свят са едни и същи. Ние му се подиграваме и те ще му се подиграват.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеалната държава със сигурност не е царство Чалгария.
83
1
 
5
 
! Отговори
Божков преди 2 години
Грешката на българите е, че коронясват СЛУГИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА. ТЕ ОТДАВНА СА ДОСТИГНАЛИ НИВОТО СИ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. А ФИЛОСОФСКОТО ЕСЕ НА ПЛАМЕНЧО Е ПРОСТО РАЗСЪЖДЕНИЕ ВЪРХУ СУБЕКТИВНОСТТА НА ВРЕМЕТО , ТОЙ ОТРИЧА НАПЪЛНО НЕГОВАТА ОБЕКТИВНОСТ. НО ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!!!! ВРЕМЕ ОБЕКТИВНО СЪЩЕСТВУВА. САМО УСЕЩАНЕТО ЗА НЕГО Е СУБЕКТИВНО. ТОВА СА ФИЛОСОФСКИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ, ОТ КОИТО НЯМА НИТО МИЛИГРАМ ПОЛЗА ЗА ХОРАТА.