Кабинетът "Николов" - каква ще бъде развръзката при гласуването в НС?

Политолози: Пламен Николов няма опит, противоположност е на Слави Трифонов
222

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойнствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.
"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Правителство ще има. Всички го искат. Само гледайте утре как Христо ще гушне Мая и Корнелия. Ще плеснат с ръце, ще се прегърнат и дружно ще клекнат на чалгаря. Тия циркове които сега играят са за пред тъпия им електорат
121
0
 
5
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Корупционен картел на Сараите, стратегическа нацинална задача - да отстраним ДПС от властта, патосът на Христо Иванов е изцяло срещу Сарая и ДПС.Това на практика е предизборна риторика - "ДБ" не подкрепя кабинета и става категорична опозиция, която в предсрочен вот да превърне коалицията в първостепенна политическа сила.Атаката на Слави Трифонов срещу Христо Иванов всъщност му вдигна топката, за да стартира акция "Росенец-2" и да повиши резултата на коалицията при предсрочни избори.
120
0
 
4
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Слави Трифонов работи за "ДБ" с атаката срещу Христо Иванов, който се възползва да обори тезата на Бойко Борисов, че коалицията е задкулисна "партия" с ДПС.Христо Иванов не само оборва тезата, че "ДБ" е в задкулисна договорка с ДПС, но и посочва ИТН като властови инструмент на Сарая.Корупционен картел на Сараите, стратегическа нацинална задача - да отстраним ДПС от властта, патосът на Христо Иванов е изцяло срещу Сарая и ДПС.Това на практика е предизборна риторика - "ДБ" не подкрепя кабинета и става категорична опозиция, която в предсрочен вот да превърне коалицията в първостепенна
119
0
 
2
 
! Отговори
Цитат преди 2 години
Христо Иванов стартира акция "Росенец-2" с отговора на Слави Трифонов, мобилизира на макс силния "анти-ДПС" вот в СофияХристо Иванов, съпредседател на "Демократична България" стартира акция "Росенец-2" с отговора на Слави Трифонов и мобилизира на макс силния "анти-ДПС" вот в София."Росенец-1" вдигна тройно вота за "ДБ" - от 3-4% на 12%. "Росенец-2" може да добави още няколко процента при предсрочни избори и коалицията да стане незаобиколим фактор за формиране на мнозинство и съставяне на правителство.<Слави Трифонов работи за "ДБ" с атаката срещу Христо Иванов, който се възполз
118
0
 
6
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Ситуацията е "Ръгай чушки в боба".
117
0
 
7
 
! Отговори
999 до 155 преди 2 години
Днис Бб каза, че ще влязат в зала и ще гласуват Против!
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огнян Минчев: "Такава борба със статуквото ще падне, че камък върху камък няма да остане".Олигархията за пореден път си нареди пъзела.БCП щe пoдкрeпи кaбинeтa нa ИТН в плeнaрнa зaлa, a Бoйкo Бoриcoв щe гo пoдкрeпи кaтo изкaрa дeпутaтитe cи oт плeнaрнa зaлa. Т.e. - ГEРБ щe бъдe cрaмeжливa чacт oт нoвoтo мнoзинcтвo в пaрлaмeнтa. Тaкaвa бoрбa cъc cтaтуквoтo щe пaднe, чe кaмък върху кaмък нямa дa ocтaнe. "Прoтecтнитe пaртии" били рaзoчaрoвaни. Къcнo e дa ca рaзoчaрoвaни. Трябвaшe дa миcлят зa този момент на 9 юли 2020 г. Когато бяха предупредени, че ако не знаят къде отиват - все
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък предлагам национален празник "Днес на шнорхела" в деня, в който го изберат!
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиер избран с кастинг! Хахахаха! Тва и в САЩ не са се сетили, бърже патентовайте! И променете конституцията за мандат на премиера за 1 год, така повече пари ще се правят, всяка година фестивал "Короноване на новия Премиер"! И яко чалга, иСтествено!
113
3
 
5
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 1 преди 2 години
Всички с арабски маски да се МАХАТ от Магазините и парламента !!! Арабите плащат ПОДКУПИ- милиарди долари, за да принудят Европа да носи АРАБСКИ маски и да ЗАВЗЕМАТ държавите !!
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябва още да почакаме България да стане нормална държава.Дано да не са още 12 години.
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има само една единствена древна мъдрост, която можете да научите от философията - Sic semper tyrannis, Смърт за всички тирани. Това е демокрацията, да няма никакви тирани.
110
1
 
4
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 3 преди 2 години
И КРАКА може да си СЧУПИШ. НО това НЕ означава, че след това ,трябва да ЛЕЖИШ на легло ПОСТОЯННО или да ходи постоянно с ПАТЕРИЦИ, до края на живота си...След като си ОЗДРАВЯЛ, ИЗГОНИ всички араби, не.г.ри и китайци да бягат ДАЛЕЧЕ от теб и България за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ и да НЕ ни КРАДАТ Бизнеса, Парите и работата на българите.
109
6
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До ПроСоТо: Ако Пламен Николов беше започнал като Бойко, и от него нямаше да очаквам нещо добро. Но бившият полицай и охранител с пожарникарско образование Бойко, който избираха три пъти беше най-лошото, което можеше да получим.
108
1
 
8
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 2 години
Ами много просто - че тоя човек не става за МП на РБ
107
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Време за промяна...бат ти Бойко беше "най-свестния" през 2009-та,когато проглуши небесата със заплахите си да се "разправи с тройната ламя,да вкара доган в затвора и да въведе ред в държавата"....Е,видяхме какво стана...Та не категоризирай Парашутиста ПРЕДИ да е направил дори и една крачка като "управленец"!
106
1
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Мерседес Мечок: И какво има за помнене от това, което си написал? Г'лупостите се сипят тук от сутрин до вечер.
105
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Съжалявам днес,че 2 пъти гласувах за Слави! Днес разбирам при създалата се ситуация,че Христо Иванов,е бил по добрият избор! Този човек знае какво да прави ако има властта! Съвсем съзнателно гласувах за Слави,защото знаех,че може да събори Борисов! И бях прв! Но нямаше как да знам.че Слави е комплексар и некадърник! Имах резерви срещу Христов,защото помня че е Костовист!Той е и Соросоист! Сороската организация " За България" от " Америка"! Обидно ми беше да я слушам в годините и в рекламите! -:(
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За три години откакто го знаят Пламен Николов никога не е бил гост в шоуто което показва че Слави не е бил впечатлен от него,а сега хоп министър-председател. За събеседник в шоуто на Слави не става за министър-председател става.
103
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Време за промяна За нови избори вече е късно..НЕЗАВИСИМО дали искат,или не искат "партиите"..Защото часовника тиктака,а спорез Основния Закон Президента НЕ може да разпусне Парламента и да насрочи нови избори в последните три месеца от мандата си...На всичко отгоре предстоят и още доста процедури,ако ДАЙ БОЖЕ!..това Съчинение на..не знам на кого е,но е представлявано от Чалгаря,НЕ мине в Парламента..