Керемедчиев: Няма да ни чакат да сме в политическо безвремие

Как изглеждаме в очите на международните партньори?
24

Политическото безвремие у нас. Как изглеждаме в очите на международните ни партньори?

За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да има ключово значение. Няма да ни чакат много време да сме в това безвремие. Скоро трябва да има работещи парламент и правителство. Това каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него от България ще се изисква.

"В момента поне има действащ парламент, който да подпомага правителството", подчерта той.

По думите му за момента имаме глътка въздух, но ако не се справим с поредния политически тест, ще влезем във фазата на тоягата, а не на моркова.

"Избирателите решават за това какъв да е политическият ред в нашата страна. Няма значение какво правителство ще дойде, важно е да има работещо правителство. Важно е да се говори с европейските комисари, лидери", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Керемедчиев е на мнение, че сме на опашката и трябва някои сектори да се дооправят.

"В сферата на възобновяемите източници има добра възможност за развитие. Строителство и ремонти е основната дейност, която ще остане и няма как да се промени. Всяка парламентарна група има собствено мнение за това как да се промени Планът за развитие, ако се ремонтира отново, просто времето няма да стигне", допълни събеседникът.

"В момента няма стимули за бизнеса и ББР най-после започна да работи в помощ на малкия и средния бизнес. Относно актуализацията на бюджета - това е належащо. В момента икономически ситуацията е що-годе стабилна. Това ще е важно за оцеляването на цели сектори", коментира  Милен Керемедчиев и добави: "Вижда се, че започва битката за овакантяването на поста на Меркел. Италия тръгва силно на европейската политическа сцена с Марио Драги и се гласи да е един от лидерите на ЕС. Всичко зависи от това кой ще спечели битката север-юг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Милен Керемедчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Поредния разбирач с дежурната мантра на Грипена,Не знам ка а ,*** неа така?!Как така ГЕРБ си вършеше работата 10 години и всичко цъкаше като шв. часовник?!Рузките началници изръчкаха грипена и ето почна се с възстанието против ЕС и против нормалността!!Нали сте новите,младите,умните,харвардците,дето читете много книги и много книги сте прочели,ама май няма нищо в главите ви освен кра дене,далавери и чегъртане!!Вкупом съгрешихме,поединично ще плащаме!!Нищете ГЕРБ и Борисов?!На ви стани легни Майо!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве ей, кво ми се караш ве ? Кой няма да ни чака ? па па гал ? Народа ви избира и както ви избере тъй ще се намествате. Като не ви чакат кво ? Махате се и идват следващите, докато се появи такъв дето печели доверие. И няма се караш на хората, куне!
16
4
 
4
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
В такова политическо безвремие белгийците бяха над 2 години! Италианците са в политическо безвремие много по-дълго време от белгийците! Не забелязвам да страдат особено от това! Нека минем и ние през няколко безсмислени парламентарни избори за да се разберем със самите себе си какво искаме! Търпението, а може би и парите на повечето задкулисни играчи ще свършат и ще видим може би някой от тия играчи на "светло"!?
15
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има усещане за безвремие, вината е не в служебното правителство, което работи професионално, целенасочено и спокойно. Вината е в липсата на адекватен парламент, който вместо да гласува актуализация на бюджета, се занимава със скандалите, които ИТН нарочно създават. Те действат гаменски агресивно и крайно ирационално. Поведението им няма нищо общо с морал и принципи. Но явно целта им е хаосът! И то на всяка цена! Въпросът е кой печели от този хаос?
14
23
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Перфектно се чувствам, държавата си работи без много шум, няма кой да ми блее от джипката, тоя уикенд ептен го отнема, така че сичко е шес.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки натиск от Брюксел или сащ си имат говорител по студията.СМИ са направо първата власт.Кога ще им се отрежат антенките,че се самозабравиха.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатаната бърза!
11
3
 
10
 
! Отговори
Ключово значение преди 2 години
на Балканите имат единствено американските интереси.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди време имаше предложение чалгата да се облага, хората на тази идея бяха омаскарени. Резултатът е видим, но решението е невидидимо и трябва да има законодателни мерки, че ненормални да нямат място в политическия живот, още след Белата Златка трябваше да се вземат мерки, но до стигането му до балотаж за президент, като златния пръст беше удобно за политиците. Надявам се да се съберат и да измислят как явлението Чалгаров, Белата Златко повече никога да не се повтори
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи си подреди акъла, че дрънкаш на куха лейка.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов. Нема ти го "заради"-то никъде. Спирай пиеньето!Не си ти на две ракии!
7
2
 
3
 
! Отговори
ДъПъСъ преди 2 години
Ще ни слушате, че иначе... нема....
6
5
 
7
 
! Отговори
дебарските лайна преди 2 години
пак се изходиха компетентно по въпроса
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовМи ако е в наш интерес. Що не?
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете ан Румен Радев за безвремието.
3
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А най големия връх е Славка Белоносова.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли някой да каже нещо свястно!? Или тук е сбор от плевели?!!!
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да даде пари на държава в, която няма стабилно правителство. Ще запомните Фигурантската зима....