Карадайъ на тръгване от КСНС: Моделът на ГЕРБ - джипка и празен чек

Съветът обсъждал актуализацията на бюджета и извънредни разходи
Обновена: 16 авг 2021 17:57 | 16 авг 2021 16:15, Веселина Йорданова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че на заседанието на КСНС при президента във връзка с коронавируса е обсъждана актуализацията на бюджета.

Той обвини служебния кабинет, че иска "празен чек" за 1.2 млрд. лв.

Още по темата
Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с Covid-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет от служебен кабинет в НС. Мисля, че малко нещата придобиват друг вид, каза Карадайъ, който напомни, че Съветът трябва да заседава на всеки три месеца.

По думите му в проекта за актуализация на бюджета има 1.2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи.

"Тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката, явно в момента има нова джипка за тези 1.2 млрд., които са заложени в проектобюджета", каза лидерът на ДПС.

"Въпросът е, досега ако Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че в новата джипка е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно НПО група начело с Иво Прокопиев", заяви Мустафа Карадайъ.

Какво още каза лидерът на ДПС вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ocpaн феc да изкара първо курс по български.
107
8
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Калеко Алеко... след метежа на Румбата, няма нито действащо правителство, нито чек ---///---- Метеж не е имало, а имаше избори. Два пъти. ГЕРБ се провалиха и двата пъти.
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сравнението не е точно. На ББ непредвидените разходи ( тоест празния чек ) са били 80 милиона лева. Самата *** го каза това. Сами си правете сметките кой е крадеца.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно при тази ситуация - без разрешение за ползване на парични средства за пенсии, текущи разходи и вече трети избори - този път 120 млн.лв само за изборите, на президента ще се наложи да откаже да формира трето служебно правителство. Защо не предостави тази грижа на НС. ГЕРБ,ИТН,ДПС, ДБ и БСП - да се разбират помежду си кое и как. Иначе ще попадне в капана на ГЕРБ и ИТН при поддръжката на ДПС. Нека депутатите най-после разберат, че те отговарят за хората и съдбините на България.
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква джипка бе мустафа? Държавата гори под краката ни, ти пак за джипката бръщолевиш. Ела на себе си резако!
103
1
 
5
 
! Отговори
хари преди 2 години
Хайде от петък на Росенец!Има и червени домати и пристанище и лодки , платноходки имного охрана и слънце и въздух и много риба и Бургаско,Слънцето,Морето!Жалки политически шмекери,шарлатани и шалвари!Трите Ш.Ша се управим!!!Скоро и окончателно!
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо с Президента се обсъжда бюджета? Той ли само разбира от държавни финансии? Всички партии бяха единодушно против ГЕРБ, а сега са като орел, рак и щука. По нито един въпрос нямат консенсус. Всеки иска различно. Докога ?
101
5
 
5
 
! Отговори
Нанко преди 2 години
С канадско гражданство,може и се показва,че може да се работи,гради и труди за България!Но с родина Турция може да се работи,гради и труди в Парламента,като ибрикс ***,е хайде,къде е България-в Парламента,в неполитическата ДПС,или на опашката на кучето?Силно се надяваме,че този индивид от ДПС,ще получи желаната и бленувана *** в Турция,за която толкова робува!Лозунга Алах Акбар бприсъства трайно в БГ Парламента!Срамно е!
100
0
 
6
 
! Отговори
Малко объркване преди 2 години
Карайдъ се оплакал от модела Прокопиев и неговата партийка ДБ, а Днес помислили,че е за ГЕРБ и джипката !
99
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще дъвчат Борисов? Няма ли да започнат нещо да правят и да градят? Изолираха ГЕРБ и като се обединят всички останали ще приемат всичко което пожелаят. Тези партии като, че ли могат само да лаят.
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така бюджета бил национална сигурност и не може да се обсъжда в НС пред нас? Какво има в тоя бюджет, че е национална сигурност? Ковид ли, емигранти ли, или плащания за които не знаем, а може би е национална сигурност начинът по който ще ги вземат тия 1 милиард и 200 милиона лева? От къде ще ги вземат? И защо като е ясно от къде, е тайна, че даже е национална тайна? Абсурд!
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, осъзнавате ли че ако се прави актуализация на бюджета без да се каже от къде ще се вземат парите, може чисто и просто да обяват че взимат парите в спестовна влогове на всички граждани например, или % от тях, или облагат всички със 100% данък за 1 месец. Може дори да изземва парите на банка и да я обяват за закрита. Трябва да знаем какво правят. На тях не им пука. А Кирил ако избяга, даже няма и да можем да го съдим. Всичко трябва да е пред очите на хората!
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е така е , до сега беше Шиши , от сега нататък ще е Прокопиев. Малко ще се вдигне бандидизма , но в общи линии за ми-шки-те по улицата пеомяна няма да има.Наъл тъй почитатели на учиндолския гений ? :)
95
1
 
8
 
! Отговори
Стъки преди 2 години
Този грапав и необразован Кара ефенди,какво иска?Знаме на полумесец в България,илитрибагреник на Босфора!Докато не изметем тази политическа пасмина от България,няма да има нито вода,нито въздух,нито свобода!Ти грапав ефенди с коя джипа пътува до сега?Да,СЪЩАТА,АМА НА ЗАДНА СКОРОСТ!
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадайъ се прави на интересен. Използва всички привилегии като бг гражданин, дори се е набутал в парламента?, a в същото време официално обяви, че неговата родина е Турция. На такива би трябвало да се отнеме бг гражданство, а парламента да го гледат през крив макарон.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОДЕЛА НА КАРАДАЙЪ Е "ТУРСКИ ИБРИК, АМСАЛАК"... МНОГО СЕ ПРАВЕХА НА ОТВОРЕНИ ТУРЦИТЕ НА МОРЕТО АМА ИМ СВИРА САРМИТЕ И ДОГАН СЕ ПОКРИ КАТО МИШКА.
92
0
 
3
 
! Отговори
kory преди 2 години
Карадере,да Карадере,нито е предната,нито е средната част на същата,Бойковата джипка,само задната част е твоята,желаната,мечтаната и много,много нааааруганата,частна тези много желана джипка!Бай,бай ефенди!Да се готви-Росенец!
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧУЖДОГОВОРЯЩ български гражданин
90
3
 
13
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Президентът му се иска да сме парламентарна република. Забърка голяма каша. До кога парламента ще го търпи да внушава че депутатите са му подчинени?
89
1
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 години
ПреАтелю,я разкажи какво стана с оня човечец, който цар Плъх Сарайски " самоуби" в софийския сарай? Ех как не ви е удобно " да не ги разпределяте " порцийките. Защото иначе тая " кафява " информация, която имате завещана и родена и днес от генералите Памперси за какво ви е. Ей така да клюкарите , че финансовия министър си пада по Спецов. То това е очевидно, но вече трябва да се опитате на право, а не на клюки. Спецов е минало. Хайде сега всички пристанища там на Росенец, ест и на Буджака.