Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството

Президентът попита лидера на ДПС, коя е неговата родина-майка
290
Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

"С анти ДПС риторика и омраза нито една от кризите няма да бъде решена - нито социалната, нито здравната, нито икономическата, нито финансовата, нито политическата. С анти ДПС риторика и омраза никой не може да прикрие своята политическа немощ". Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
От ДПС се обявиха за съставянето на редовен кабинет в името на стабилността и сигурността.

В разговора президентът упрекна, че от партията не са изслушали докладите на заседанието на КСНС, а Карадайъ си тръгна преди края му. Като причина лидерът на ДПС изтъкна, че темата актуализация на бюджета не е била в дневния ред.

Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков също породи напрежение и на днешната среща.

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

"И когато избухна този скандал, аз веднага се срещнах с господин Петков и го запитах: "Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор: България". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?".

Мустафа Карадайъ отвърна: "Да, господин президент. Моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и пра- пра-родината ни, защото на база исторически факти, тя всъщност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни".

Чух друго ваше изявление пред чужди власти преди няколко месеца, затова се надявам да сте искрен в тези думи, отговори Радев.

Карадайъ каза, че лицемерието в политиката е инструмент в последните години, затова от ДПС са много чувствителни и "този скандал, колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре е за демокрацията в България, защото нарушаването на Конституцията е преди другите кризи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщайки се в родината след дълги години в чужбина, поадаш в две депесарски общини в които никой не говори български език, в един момент се питаш, "Къде съм попаднал" в България ли съм, то никой не говори български!!! В чужбина се чувстам по-добре изучил съм езика им, държавата те защитава, плаща ти помощи, прегледите са безплатни, лекарствата са дотирани 50%. Всички говорят един език. А в родината?!?!? Силна *** музика по цял ден! Турски език в Общините. Прав е президента да го пита тоя.
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото Тиквата се среща с едни лидериииии......мани-мани... Това Шайзела Изперкел, това френското кукуригу...а рижавия паун не пожела да го приеме дори. Хахахаха
121
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този при Тодор Живков вече щеше да чака да мине границата с москвича си или да се казва вместо Мустафа, Методи примерно.....А сега важен и нагъл с Президента на България.
120
13
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кеф!Радев на тези консултации изглежда като спаринг партньор на по-класните боксьори.Вчера Атанасова му заби дясно кроше с фразата за партиите събрани под неговия юмрук.Днес турчина го довърши с лявото.Изглежда мноооого разклатен генерала и започна да изтърва нервите.
119
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой може да изброи на пръстите на едната ръка колко са лидерите в света, които с радост посрещат Президент Радев? Толкова, колкото преброите те толкова му е оценката като обединител. Не че той не се възпротиви на тази си роля, защото, видите ли, няма такава дефиниция в Конституцията.
118
14
 
15
 
! Отговори
Трол на ГЕРП преди 2 години
Нека да успокоим троловете на Тиквата - Радев ще спечели изборите още на 1-ви тур с огромна преднина пред кандидата на Мафията.
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В едни други времена можеше и със сцепена вежда да походи ден-два."Можеше, ама само в долен турски ненаучнофантастичен пасквил хърбел като Карадайъ може да набие мъж като Радев. Голем смех ще падне.
116
10
 
17
 
! Отговори
По Левски преди 2 години
Ей такъв Българин е Радев. Да ни разединява по всички възможни линии, пък после се дърви на шефа на етническата партия. Що не ида у факултето или Столипиново да ги пита тех българи ли са или какви са? Щото отговора на Карадаайъ не е към Радев, а към всички нас, що не се срамиме да се наречеме българи. Ето такъв Българин е президента Радев.
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В общините с кметове на ДПС обществените поръчки ги печелят техни фирми, говори се на турски в общините, шири се безакония, кмета подписва положителни решения само на хора гласували за него, изсичат се горите.
114
9
 
19
 
! Отговори
Васил Левски преди 2 години
Карадайъ е турски шпионин. За такива наказанието е само едно!
113
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истински мъж, но вече е заобиколен и от образовани и мислещи хора в служебния кабинет. Смачкайте мафията! Децата, които видяхме в залата на НС и са по 40 кг бяха бити вързани заради българския Лукашенко. Вярваме, че заедно ще премахнем мафията въпреки дълбоките корени на всяко ниво. Това, което се случва в момента е истинската Демокрация. До момента беше диктатура. От 30 години не сме имали такова работещо и смело правителство. Вън на мафията и разни улични побойници като Стъки!
112
9
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Тоооочноо българин, точно там е хватката. Бойко не е важен сега, колкото Гешев.Есента го виждам редник Радев под арест придружен от битите полицаи.
111
12
 
17
 
! Отговори
По Левски преди 2 години
Браво на Карадаайъ. На такива црвули като гусин президенту Радев само така се отговаря. В едни други времена можеше и със сцепена вежда да походи ден-два. Ама да внимава, че както си постила не е далече от такваз развръзка.
110
6
 
13
 
! Отговори
ДО 79 преди 2 години
До Анонимен - ЗЛОНАМЕРЕН ЧОВЕК СТЕ ! Изразихте негативизъм към ръководителя на ДПС,след което направихте характеристика на говора му,която според вас е неправилна,а тове не е вярно. Само защото ви е опонент затова ли е тази злъч .
109
9
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Псувайте Жельо Желев,който прокара тази партия в парламента.Тежка му пръст на тази баба.
108
8
 
5
 
! Отговори
Тиквун Таралежов преди 2 години
Аз ще се цаня за пазвантин на султан Ердоган.
107
12
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Фигурантът голям го вади, защото от вчера има руско гражданство - знае, че Гешев ще го опандизи наесен и трябва да се бяга ! А къде - Естествено само в Русия ,къде ще го искат селянина Радев ?
106
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаКогато фактите говорят и Боговете мълчат....Какъв българин е Карадайъ? На какъв език говори с майка си и семейството си? Аз лично не му разбирам като вземе думата половината от думите на развален български. Ако стане война с Турция, коя страна ще заеме? Така питам хипотетично.....Ако сте българи, не казвайте на бялото черно, защото ще дойде време в което заради няколко сребърника от Бойко или ДПС, тук ще останат само мигранти.....
105
16
 
7
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Да . Дълбоко е нагазил с доверието за президентските избори на които Той отново ще бъде преизбран за президент на България защото е народния президент а ти си вземи дозата и се гушни в мъжът си от Афганистан
104
8
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Това е много грубо към Карадайъ от редника Радев!!!!! Отвратителен въпрос наакан редник такъв.. Ще си сърбаш попарата рядко щастие такова