Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си

Президентът с реч на връх Шипка по повод 144 години от Шипченската епопея
Обновена: 21 авг 2021 14:40 | 21 авг 2021 12:50, Петя Славова
390
Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в честванията на паметника Шипка. Държавният глава прие почетният строй, с който започва и официалната церемония по отбелязването на 144 години от Шипченската епопея. Днес няма да има възстановка на боевете.

"Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", заяви президентът Румен Радев на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Още по темата

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", заяви държавният глава.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", обяви още Румен Радев.

"Преди 144 години на този връх се решава изходът от Руско-турската освободителна война и съдбата на България. От тогава всяка година, поколения наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си.

Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България. Защото никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!", каза още в словото си президентът, цитиран от БГНЕС.

Какво още каза президентът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
9
 
! Отговори
Долу Радев преди 2 години
Кое е твоето отечество? "Прекрасно, но що е отечество?", както казва Гео Милев
266
6
 
20
 
! Отговори
Един нормален човек преди 2 години
Нямам търпение есента да пусна своя глас против Фигуранта, само и само за да не виждам вече противната му гологлава мутра.
265
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърцето му в България, ама канадския паспорт в задния джоб.
264
3
 
17
 
! Отговори
Тръмп преди 2 години
Радев из а джоук.
263
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво мислите, като наджаркате десетки плюсчета или минусчетя? Инфантили! Някой ви вярва ли?
262
4
 
13
 
! Отговори
До фашизоида 291 преди 2 години
"Комунистите предадоха българите в Македония, помакедончиха насила българи в пиринско, избиха цвета на нацията, стотици хиляди невинни българи, само защото не са комунисти, непосредствено след 9.09.44".Помакедочените българи в Пиринско беше точно от ден до пладне!Познавам едни, бащата се беше писал македонец, синът - българин! Да ти имам цвета на нацията - джандари, които носеха човешки глави на кол!След османлиите само фашагите са секли глави и убивали деца! А стотиците хиляди ти сериозно ли?
261
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушат б-л-я-д Оставка бе мърляч съсипа Цялата ни Икономика отивай си на село да садиш пипер за друго не ставаш и Деси всеки ден те сменя с друг по акълия
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
293 Без да имаш доказателства, думите ти не струват нищо.
259
4
 
20
 
! Отговори
мая манолова преди 2 години
ТИ радеф,ИМАШ ЛИ СЪРЦЕ......ПРОСТАКО И ШПИОНИНО ПРОДАЖЕН.
258
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката, която водите в сърцето е, коя обичате повече, Русия, Канада, или България.
257
2
 
13
 
! Отговори
Мария преди 2 години
До 288 пътешественик Явно много харесваш Борисов щом го следиш.Но той не харесва такива като теб-злобни лъжци ,не сте му в полезрението
256
3
 
7
 
! Отговори
Димо преди 2 години
До 288 пътешественик А ти марш празната си тиква и злия си език като *** закачен на тел.Злобен безделника Тъ-Па-К
255
16
 
2
 
! Отговори
До 290 преди 2 години
Дрънканици! Недоказани неща, клевети! Когато Гешев размахваше невнесени в съда документи, погазвайки закона, всичко беше точно, нали! И арестуваните служители на Президентството бяха показани директно, докато на някое джебчийче-ченгененце свято се пазят гражданските права и на снимките лицето е в растър! Гешев е престъпник, казвам го, без да ми пука! Баща ми го е викал един друг Гешев, да го предупреди! А онзи Гешев е можел да те направи на кайма! Скоро ще видим падението на този Гешев!
254
2
 
17
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Не пропуска случай да си направи предзиборен Пи-Ар
253
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
289 Комунистите предадоха българите в Македония, помакедончиха насила българи в пиринско, избиха цвета на нацията, стотици хиляди невинни българи, само защото не са комунисти, непосредствено след 9.09.44, насила преименувана българските турци и ги прогониха. Направиха от България 16 руска губерния. Грабиха я десетилетия наред. Това, родолюбци ли, са?
252
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
285 От президентството са предавали квалифицирана информация за Русия. Радев покри руските шпиони. Непрекъснато повтаря в Брюксел, за сваляне на санкциите срещу Русия и ако добре знае, че официалната позиция на България е "за". Лобира за сделки от национално значение, които са с руско участие ...Оглави с вдигнат юмрук щурм срещу парламента. Назначи министър в нарушение на конституцията. Укри доказателства за корупционни практики-назначетие на любовницата си и сегашна съпруга във ВВС...
251
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 280...............Шипка е място за среща на родолюбци! Комунистите са доказани родолюбци! Значи си прав, само дето думата не е "сборище"!
250
14
 
3
 
! Отговори
пътешественик преди 2 години
Буци днес маа панталонки в Медковец- с поп Андрей,от септемврийското въстание през 1923г,убит от колеги милиционери и възпят от Гео Милев....
249
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
278 Съобщи на баба ти хвърчилото. Ако е така, отдавна, да се е разчуло. Кьовеши има достатъчно обвинения против наши крадци. Взе ги от Гешев, когато беше в България, неотдавна.
248
2
 
19
 
! Отговори
Джон Лок преди 2 години
Долу, Радев, разединителят на България и некадърното му, поръчково т. нар. Правителство.