Десислава Христова: Заради безхаберие няма да има АМ "Хемус"

На никого не му пука какво ще стане, казва шефката на "Автомагистрали"
Обновена: 10 сеп 2021 14:02 | 10 сеп 2021 14:02, Нели Христова
115
Десислава Христова: Заради безхаберие няма да има АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Порочните договори за „инхаус“ процедури да бъдат трансформирани като договори за подизпълнение, за да тръгнем на чисто. Това призова народните представители новият председател на Съвета на директорите на държавната фирма „Автомагистрали“ Десислава Христова, предаде репортер на БГНЕС.

Десислава Христова присъства на заседанието на Комисията по бюджет и финанси днес, където се обсъжда актуализацията на парите в държавата. Тя поиска народните представители да допуснат законово изключение за трансформация на сключените вече порочни договори, за да не бъдат спрени инфраструктурните обекти от национално значение.

„Тези договори, с така наречените доставчици и наемодатели на техника, са всъщност прикрити договори за строителство. Реално тези фирми, които излязоха и в доклада на Сметната палата, както и всички други, които са публични – по „инхаус“-a със свлачищата, Видин-Ботевград, „Хемус“, те реално са подизпълнители. Така е де факто. Ние сме поставени на един опорочен път, но се намираме на него, а за да излезем на чистия път, трябва да направим последна мръсна крачка“, коментира Десислава Христова, според която няма друг вариант за изход от ситуацията.

Тя предупреди, че няма възможност тези договори да бъдат прекратени, тъй като ще бъдат загубени милиарди левове, платени в аванс, както и ще се дължи неустойка от около 15%. „Бюджетни средства могат да изтекат в една черна дупка“, смята Христова.

„Да се даде възможност да бъдат „изсветлени“ подизпълнителите“, призова още шефката на „Автомагистрали“ и допълни: „Тогава ще се случат националните обекти, а фирмите ще бъдат ангажирани със своята отговорност, а не държавното дружество, което е почти на минус“.

„От 10 дни водя разговори с всички познати мои депутати, всеки ни подкрепя, разбира ни и ни пожелава да сме щастливи, но явно на никого не му пука какво ще стане. Да, ще ни фалират, ще ни потопят. Добре, обаче тези пари ще изтекат, няма да има АМ „Хемус“, няма да има Видин-Ботевград, няма да има нищо - заради безхаберие, лицемерие и политически игри“, коментира още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
13
 
13
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Заради вашето безхаберие няма да има нищо ,не само "Хемус"!Няма да има нищо ,съвсем скоро,като ви спрат и кранчето от ЕУ!И материалО където ви подкрепя ,да му мисли!Ше яде кютек заедно к вас!Много ви търпехме да се наиграете!Аре стига!Комунисти,анархисти и протестъри у Лево!И *** за зеле не става от вас!Парите ги нема и да ремонти и за нови строежи!Чакат да мине лъжата с липсите и да бъдат прибрани ,ала цвъзко василев!Само че сега са харвардци некви!Само наемници ше ви оправят вас!
85
17
 
18
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Напълно в стилът на Тиквата... Раздава народна пара на приближени мафиотски фирми за магистрали, дето ги няма и на хартия. Така потроши и милиарди народна пара за самолети, дето също ги няма на хартия. Със тая "сделка" за Ф-16, той си купи индулгенция от САЩ. Правилото там е такова, че ако ще да си най-големия престъпник на планетата, щом си купил оръжие от тях (при това за милиарди дадени авансово), не те закачат и те покриват докато си жив. Да не забравяме, че конците в БГ се дърпат от САЩ!!!
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трокяци рублите са на привършване. Ориентирайте се към изхода
83
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадете ли им пари, тези от площада направо ще си направят палатки и ще искат още. Никакви пари. С когото имат трудов договор, от него да си ги търсят. Аз магистрала не съм поръчвал, прекрасно мога да пътувам и по първокласен път. Както и всички, които сега ревът, че не могат без магистрала. Магистралата е лукс, иска три и четири пъти повече подръжка, отколкото сегашния път до Варна. Между другото, същото нещо го твъфдеше навремето самият Борисов.
82
2
 
8
 
! Отговори
Биляна преди 2 години
Парите в аванс са за определена дейност, те вършат друга дейност, наем на техника...Кой ще носи Отговорност и гаранция
81
16
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Гледах я по новините, даже се разплака и бършеше сълзи. Това е театър. Ту лупа или фирмаджиите са и платили да вкара държавата. Ако направите тая глупост да им подпишете договор с траншове за 5 г напред, просто се закопавате - ще ни доят и цедят, ще има изнудвания и анекси и ще си скубем косите. Никакви оари, нито стотинка, ако не им се работи, магистралата ще я дострояват други. Тези да фалират.
80
11
 
20
 
! Отговори
НЯМА АМ"ХЕМУС&q преди 2 години
НЯМА БЪЛГАРИЯ НА З МОРЕТА........ ИМА ПРЕДАТЕЛИ - РУСОФИЛИ.... ИМА ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ, ОСТАВИЛИ ГЛАДНИ СВОИТЕ СЪСЕДИ, СЪУЧЕНИЦИ, РОДНИНИ И ФИНАНСИРАЩИ РУМЕН РАДЕВ, РАШКОВ, ХАДЖИГЕНОМ, МАНОЛОВА, БАБИКЯН ..... ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД......
79
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни трябват магистрали, а затвори за крадливи герберасти и депесари!
78
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко как щеше да има?
77
20
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Един милиард с "ин хаус" поръчки си е направо за бесилка, а не за затвор. И няма никакво оправдание. Онуй, дето плямпа и мляска лато дьрта бабичка, Винетуто, да си събира тоалетните принадлежности и да влиза в СЦЗ.
76
14
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Нещо като историята КТБ,едни милиарди са откраднати от Борисов и компания,а ние с широко отворени очи трябва да изгледаме как изчезват в небитието.Няма отърване от престъпната шайка,естествено с любезното съдействие на Гешев.
75
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диана, Диана, какво БСП те тресе, като от 12 г са на власт любимците ти от герп! Това чекмедже на снимката не се пълни само от заплата!
74
15
 
23
 
! Отговори
АСПАРУХ.. 681 Г преди 2 години
КАТО СЪЗДАДОХ БЪЛГАРИЯ... НЯМАХ НИКАКВО РАЗРЕШИТЕЛНО ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ-РУСОФИЛИ...!!................... ТАКА, ЧЕ СТРОИТЕЛИТЕ ДА ДЕЙСТВАТ..!!........ КАЗАХ..!!!................. РУМЕН РАДЕВ И ОЛИГАРСИТЕ ОКОЛО НЕГО-... ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ...!!!... КАЗАХ..!!!
73
4
 
19
 
! Отговори
до Диана преди 2 години
Не си сигурна,че за строежа на магистралата трябва разрежшително. Това да не ти е курник на село. За всеки т.нар. лот се издава отделно разрешително. Та да, трябва разрешително. Това даже и Бат ти Вожд не го отрича.
72
12
 
16
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Дианче ти не си нормална или си активист на ГЕРБ или си от фирмите лапнали авансите. Ами нали тези институции се управляват от хора назначени директно от ББ. Как да проверяват? Нали сега като взеха да сменят Неговите хора, лъснаха нещата. Виж съда колко бави смените. ГЕРБ е мафия,която е обхванала всичко. Ще е трудно да се променят нещата докато не бъдат махнати всички началници от всички държавни структури. Всички са верни на ББ и прикриват нещата.
71
15
 
13
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До 83 Вярвай ти на БСП пък да видим докъде ще стигнеш! Как ще започне такова голямо строителство без договори? - ти нормален ли си!? Та нали има разни инспекции, държавен контрол и какви ли не още институции, с които трябва да работят изпълнителите по този проект.. Как ще работят без договори за строеж? Не съм сигурна дали за ремонт е нужно разрешително - Хемус не е нова магистрала, че да им разрешават строежа...Абе, какво да ти кажа? Каквото пипне БСП, винаги има нещо ЗАД НЕГО..
70
17
 
17
 
! Отговори
Заради Радев преди 2 години
Няма да има Хемус - Асенчо вече открадна парите !
69
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен82 Какво се пенявиш тук, маке?! Ние сме от един сой наивници - и за съжаление сме доста съблазнителни за "лошите"..БСП слушат лошите и сляпо вървят след тях точно както вие го правите..Оцеляли сме при турците със стадното си чувство,колкото и да са ни разделяли за да ни владеят, но сега това е пагубно за нас..Наведена глава вече меча не само я сече, ами и се пука от радост..Ние с вас трябва да си помагаме, не да се обиждаме един друг-достатъчно хора има които да ни обиждат, значи!..
68
5
 
12
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Ти глупава ли си или си активист на ГЕРБ. Хората ти обясниха, че няма договори за строителство, а всичко е оформено като договори за наем на техника и доставки на материали. Фирмите си строят но не фигурират като строители. То няма и планове и разрешителни де. Реално не трябва да се строи, но инспектиращия ББ Джипков раздаде парите и имитира дейност.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ми кажете, ще извикате ли една бригада да и платите напълно авансово да ви построят 3 етажна къща? Ще се съгласите ли да строят без планове и разрешително? После като ви построят нещо което не отговаря на изготвените в последствие планове кво прайм? Материалите като не отговарят на заложените кво прайм. Бригадата ще каже, че е строила по ваше желание и проблема е ваш, че после сте дали планове. Вие сте наредили да строят без строителни книжа.