Булгаргаз прогнозира: 22% скок на природния газ през ноември

Ще има по-високи цени на парното, тока и топлата вода от януари
11 сеп 2021 19:32, Анисия Иванова
66
Булгаргаз прогнозира: 22% скок на природния газ през ноември
Снимка: Pixabay

От "Булгаргаз" прогнозират, че през ноември природният газ ще струва с 22% повече в сравнение със сегашните нива.

Това става ясно от прогнозата на "Булгаргаз", според която цената на синьото гориво за ноември ще надхвърли 84 лева за мегаватчас без таксите и налозите.

През този месец синьото гориво поскъпна с близо 20,5 на сто спрямо август, а разчетите за октомври все още не са обявени.

Държавното дружество обяснява непрекъснатото поскъпване на природния газ с рекордни цени на европейските борси.

Тази тенденция може да бъде прекъсната през декември, прогнозира преди два дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

От енергийния регулатор вече заявиха, че заради скока на цените на горивата, най-вероятно от Нова година ще има нови, по-високи цени на парното,топлата вода и тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Борисов като прекратихте дългосрочните договори с Русия, Русия ви върна 320 милиона.На потребителите на парно върнахте 30 милиона.Къде са останалите 290 милиона върнати от Русия за прекратяването на дългосрочните договори.Докога ще откривате нови фотоволтаици, перки 2400, ВЕЦ 460, скъп ток, който задължително ни карате да изкупуваме.Къде е евтиният ток от Козлодуй, и защо не продавате скъпият и неефективен ток от фотоволтаици, перки, ВЕЦове,ТЕЦове-въглеродни емисии.Докога ще грабите българ
53
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Къде е Борисов прекратил дългосрочните Договори газ с Русия.Пак ли ще ни баламосват, колко изгодни били цените на борсите.Къде е евтиният ток от Козлодуй и защо не стига до потребителите.Кой ще разследва служебното правителство на ГЕРБ, което окончателно затри Южен Поток.Защо Борисов тегли заем 16 милиарда КТБ, а за изграждане на държавна Белене няма пари.Колко фотоволтаика има Цветелина Бориславова и докога ще й плащаме скъпият ток на перки, фотоволт. ВЕЦове, ТЕЦ 1 и 3?
52
4
 
0
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Ето срещу това трябва да се протестира. *** ти алчните монополисти. Цяла Европа срещу тази руска ***
51
2
 
3
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Истеглените милярди - някои трябва да ги връща , това няма да са герб и борисов
50
2
 
10
 
! Отговори
Бееее питат преди 2 години
А КЪДЕ Е ОБЕЩАНАТА НИ ЕФТИНА КРАВАРСКА БРАТСКА ГАЗ ЗА ОВЦЕТЕ ДЕТ ИМ ДАВАТ КОШСРА БАЗИ БЕЗ ПАРЕ 30ГОДОНИ ЯЙЖ НА ТАЛИБАНИТЕ 100 МИЛЯРДА ЗА НИЩО
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От май месец управлява зеления чорап с хунтата.Юли месец вдигнаха тока, водата и парното с 20%Сега ноември ще ги вдигнат с още 22% и ще се радвате на сметки за парното по 200 лева за гарсониера.Хляба казаха , че и той поскъпва с 20 % , абе промяната идва
48
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 2 години
тея и газа ще го направят колкото бензина и дизела.
47
3
 
18
 
! Отговори
Ей това е преди 2 години
Няколко години с Тръмп горивата в цял свят бяха евтини, дойде после оня сам суляк, и веднага тръгнаха да поскъпват, а сега вече тотално излязоха от контрол ! Нека му се радват симпатизантите му !
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боб боб му е майката. Всеки ден боб и калибрована тапа с отвеждащ газа ***.
45
3
 
8
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Чета, чета и за пореден път се убеждавам колко *** народ сме. Прости сме и затова бедни. Не са виновни политиците- те също са простаци и крадливо племе като нас. Ние си ги избираме такива- да приличат на нас. Заслужаваме да сме провинция на Русия или на Турция. Все някой ни е виновен за мързела и тъпотията
44
2
 
14
 
! Отговори
дърт преди 2 години
И "увеличените" пенсии ще се окажат намалени.
43
3
 
13
 
! Отговори
Док преди 2 години
Нали трябваше да замърсяваме по-малко? Да пазим природата, въздуха мръсен, екология, бла-бла....От 2017г се отоплявам на природен газ. Услугата сама по себе си е много добра. Имаш неограничено топла вода и отопление. Замърсяваш в много по-малка степен от другите изкопаеми горива. Цената беше приемлива. До началото на тази година. Буквално ни режат главите от кръста. Чудя се дали да се отказвам.
42
15
 
6
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
Професионалните проституиращи да се запасят с повече бензин и кибрит за Нова година - ще им осигурим много място да се самозапалват. Интересно защо не се самозапалват след последното увеличение на цената на тока ??? Ооооо! те са готови да се жертват за Фигуранта !
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито!!!!!!!!!!!!!!!
40
3
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Добре, какво точно ни интересуват нас европейските борси и техните цени при условие, че имаме твърд договор за внос с твърди цени за години напред? Това ли ви е диверсификацията бе г а до ве!? Тоя булгаргаз барабар с регулатора незабавно трябва да се разпуснат и заменят с такива, които не злоупотребяват. Мошеници!
39
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40: кой развали споразумението да не минава газопровода през БГ? Боко! Защото така му наредиха господарите от запада. И вместо да ни дават пари наем за газопровода сега ще си го плащаме на 3-ни цени. Помисли малко.
38
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този Боко бе, от една половин година боко е в историята. Сега фигуранта е на власт. То да беше само газът, ами то всичко поскъпва до небесата. Хранителни стоки, ток, вода, бензин.Заплатите замразени, а пенсиите по 370 лева при парно от 200 лева
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли сега за какво преди изборите боко ханъм беше в Турция да поляга до Ердоган? Обещал му е ние с транзитни такси да заплатим за всичките му разпорващи приключения с турски *** които Ердоган му осигури! Сега със скъпото си гориво заплащане за напредването на боковия дирник!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали боко ханъм като полагаше гъзопровода си пред Ердогановия ръсеше обещания за диверсификация, газ от САЩ, и какви ли не още мокри сънища които получи докато Ердоган му правеше същото което и бай Тошко и му създаваше гъзопреносни приключения с разпорващ характер? Къде ви е ханъмата бе Ердоганов харем на име герб? Къде се покри боко ханъм или като ни продаде вече е заплатил на Ердоган за всички ласки които ще получава от 300 евнуси в Ердогановия харем?
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Ще закриват тецовете на въглища, а? Жалки нeграмотници... Газови централи ще ми правят...