МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията

От ГЕРБ-СДС поднесли неистини и манипулации от трибуната на парламента
Обновена: 14 сеп 2021 17:00 | 14 сеп 2021 17:00, Веселина Йорданова
96
МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията
Снимка: БГНЕС

Демократичните норми на правовата държава изискват не политиците, а компетентните разследващи органи да дават обективна информация по трагичните инциденти в Българската армия.

Това заявяват от пресцентъра на Министерството на отбраната в отговор на обвиненията на ГЕРБ-СДС, че е прикривано убийство от "Военна полиция".

Още по темата
Според нова версия от разследването ст. лейтенант Тодор Манчев, който беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово, не се е самоубил, а е бил убит.

След тази информация днес от ГЕРБ-СДС призоваха за освобождаване на шефа на Военна полиция.

От Министерството на отбраната обаче посочват, че от трибуната на парламента са поднесени поредните неистини и манипулации с цел предизборна пропаганда.

"Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба "Военна полиция" водят разследването по случая, са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи", се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зеления чорап за 3 месеца надмина поркича за 12 години. то бива бива лизблиз на ботушките кожените на лошата господарка от козяк ама ушаков субчето направо се оля. срам да те е че си се родил в тая държава като и гледаш псевдо елитчето от андрешковци и пурковци господа за един ден.
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 "ерната кутия винаги се предава на производителя" Откъде ти идва информацията: дай си източника.
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И какво като тази тенекия е Руско производство?Ние като държава членка на ЕС и НАТО какво общо имаме с Русия?"--------------------Черната кутия винаги се предава на производителя, образовай се малко вместо да дрънкаш глупости в нета.
59
3
 
1
 
! Отговори
ниакакъв интерес преди 2 години
67 коментара т.е. никакъв интерес за 1 час,умрял народ ,ххх не ги интересува един човешки живот....е.га.ти.народа,.....да царува Радеф тогава
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 Тая кутия може да бъде разчетена в един куп държави, включително НАТОВСКИ. Интересен избор на генералитета на една НАТОвска държава: да повери такава чувствителна тема на най-големия враг на алианса!
57
5
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
И какво като тази тенекия е Руско производство?Ние като държава членка на ЕС и НАТО какво общо имаме с Русия?Тази Черна кутия трябваше да я видят нашите НАтовски експерти,а не разни комунисти.
56
6
 
7
 
! Отговори
Радеф вън преди 2 години
ОСТАВКА ,ИМПИЧМЪНТ,ПРЕДАТЕЛ
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Интересно е наистина какво стана с черната кутия на самолета която изпратиха в Москва.Държава членка на НАТО и хоп кутията в Москва"--------------Ами самолета е руско производство, къде да изпратят кутията- в Бангладеш ли?
54
7
 
4
 
! Отговори
радеф трол преди 2 години
много тролите за радеф бе,имайте страх от Господа неблагодарници
53
3
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Интересно е наистина какво стана с черната кутия на самолета която изпратиха в Москва.Държава членка на НАТО и хоп кутията в Москва.Ами те там руските комунисти може да изкарат,че МИГа е свален от Американски изтребител.
52
0
 
4
 
! Отговори
Май - май... преди 2 години
МО от години е една мафия, държава в държавата, схеми и далавери... а сега и убийства. Нека разследващите журналисти на които им стиска да се разровят малко по-дълбоко. Такива новини ще излязат, че Netflix ще имат материал за поне 50 години филми и сериали...
51
6
 
8
 
! Отговори
Иди си с мир преди 2 години
Радеф *** си с мир в затвора,няма втори мандат за теб родоотсъпнико,дори по комунистическо генералите ни имаха чест да не се съгласят със Москва на 100 % !!!
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Факт е, че Румен Радев ликвидира вече втори наш военен"-------------Ликвидирал ти е мозъка на тебе.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така, всеки да си знае мястото. Разследващите органи да се заемат със случая, а гербаджийските бекове да се връщат обратно на село да садят картофи и да ***'ат филии с мас.
48
5
 
8
 
! Отговори
Радев убиец преди 2 години
Факт е, че Румен Радев ликвидира вече втори наш военен в рамките на три месеца. Всеки може да си наоатви извода за какъв човек става въпрос!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За генералите като Радев, инцидентите и загиналите войници които с чест, мъжество и доблест бранят родината са просто статистика, не се лъжете.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускаме куршуми вече така ли, вика мутри вън, но ги трепе като Луканов мутрите.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черната кутия стигна ли до Масква. 5 месеца вече пътува .Такива некадърници е трудно човек да си представи , че съществуват.
44
7
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тези ги прати бойчето защото са най ***
43
1
 
11
 
! Отговори
МО преди 2 години
... ни мислят за зелени чорапи: разследването се ПРОВЕЖДА от ВП. Всички експертизи, работа на терен и т.н. Прокуратурата е само наблюдаваща. Те си мислят, че с това "води" ще заблудят някого. Затова и прокурора предния път е "решил", че става дума за самоубийство: защото такава хипотеза му е била описана от представените доказателства (събирани от ВП). Тънък опит за лъжа, но не минава. А иначе за "поредните" неистини, чудя се, като се има предвид че Рашков само това прави,него ли имат предвид?

Спонсорирани публикации