Вярвайте на ваксините, те са като другите лекарства, зове проф. Пенка Петрова

Не си причинявайте прекарване на COVID-19, заяви ученият
Обновена: 14 сеп 2021 12:43 | 14 сеп 2021 12:42, Красимир Ангелов
135

В разгара на четвъртата вълна от коронавирус отново се повдигна въпросът за задължителна ваксинация за определена част от обществото - медицинските работниц и работещите в социални заведения.

"Необоснован е скептицизмът, особено в лекарите, към ваксинирането. Нямаме обществена солидарност, което се очаква, и е по-добре насила животът и здравето на лекарите да бъде запазен. В нашата държава има десетина задължителни ваксини, които се поставят след раждането на човек", заяви в предаването "България сутрин" директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова.

Още по темата
Експертът отново припомни, че страната ни е на челните позиции по висока смъртност от Ковид-19

"Отиват си по 100 души на ден. При нас умират толкова, колкото във Великобритания, където знаем колко много хора са ваксинирани. Говорим за солидарност - така защитавате не само себе си, а и близките си", допълни проф. Петрова за Bulgaria ON AIR и отбеляза, че има спад в доверието към институциите и науката.

Тя бе категорична, че в случая трябва да се вярва на експертите.

"Ваксините са като всички други лекарства и вече не са под наблюдение. Не бива да си причиняваме прекарване на заболяването, особено в болница", обясни събеседничката.

Проф. Пенка Петрова е на мнение, че се противопоставя имунитетът на преболедувалите на този на имунизираните.

"Не трябва да се поставят на риск тези, които още не са се срещали с вируса. Тромбозите се случват при самия процес на боледуване. Гърция, спирайки ни на границата, направи повече за ваксинационната кампания, отколкото нашата страна. Засега не е необходимо да се поставя трета доза ваксина. Вариантите на коронавируса се наблюдават и ако се появи някой, който е твърде различен, тогава ще има бустерни дози", обясни тя.

Ученият призна, че коринавирусите мутират много.

"До момента виждате, че действа ваксините, които се поставят преди година, но коронавирусите са мутиращи. Делта вариантът е изключително заразен и заболеваемостта върви нагоре. С началото на учебната година със сигурност вълната ще дойде с пълна сила при нас. Апелът е за ваксиниране, ваксините са единственият начин да спрем с ограничаващите мерки. Виждате как е в Дания вече", завърши проф. Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професор твърди че ваксините които не са съвсем ваксини са лекарство.
118
3
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Т.е. ако 2 дози не са те убили, трябва да си сложиш 3-та та да се довършиш... Евалата! Таз работа толкова смърди, та се не трае!
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първоначалният технологичен процес за изработването на нова ваксина трае между 8 и 10 години. На какво да вярваме, след като резултатите ще са ясни след десет години?
116
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Пенка Петрова готова ли е да подпише документ, според който тя ще поеме съдебна отговорност, в случай, че някой ваксиниран почине от Ковид или има здравословни проблеми вследствие на ваксината? Производителите не са готови, но Пенка тръгнала да ми обяснява тъ_потии. Пенке мари, ходи на село да копаеш нивите. Ще си по-полезна за обществото. Явно за рекламен агент не ставаш. Не знам как си станала професор. Сигурно си рекламирала някакво лекарство и като награда са ти дали титлата. У лево!!!
115
2
 
8
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"и е по-добре насила животът и здравето на лекарите да бъде запазен" само заради това изказване бих и отпрал една брадва в кухата кратуна ***... @@@
114
1
 
0
 
! Отговори
дроф преди 2 години
До Анонимен 55,Хайде да се напънете, и да си отговорите сам!
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пландемията - новата религия! Ковидът - новият господ! Инжекциите - новото причястие! Дерзай, народе наивен! Докога ще търпиш да те яхат мошеници и кръволоци?
112
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време такива убийци като тоя звяр да влязат в затвора!!!!ВАКСИНИТЕ УБИИИИИИИИИИИИИВАТ!НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ БЕЗМОЗЪЧНИ СЕЛ*НДУРИ!!!
111
1
 
9
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
Нямам такива близки, ваксинирани, нито такива, които са се разболяли. А, сега де? И това след 2 години, в които ме убеждават, че вируса е навред и само да си подам носа отвкъщи веднага ще го пипна и че непременно ще умра.
110
2
 
13
 
! Отговори
Ко-Видя преди 2 години
Безопасни само традиционните(Пастьоровски), а тези с генетичен материал са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ И НЕПРЕДСКАЗУЕМИ!
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля да споделите за ваши близки които са се ваксинирали и са получили усложнения. Моля за мнение, понеже съм на кръстопът да се ваксна или не. Вашето споделяне е важно за моето решение в бъдеще. Благодаря Ви!
108
2
 
8
 
! Отговори
Stella Artois преди 2 години
Лекарите са скептично настроени към ваксимите и не желаят да се ваксинират, понеже те, според шантавата госпожа вирусолог със зле подстриган бретон, не знаят как да опазят живота си и да се грижат за себе си, а тя знае как да ги опази...кажете ми, моля, кой не си е изпил хапчетата-аз ли или вирусоложката-експерт?
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па те другите лекарства да не са много убави и безопасни, Пенке? "Преди употреба прочетете листовката", казано в скоропоговорка и дано пропуснем. Но ако вземем все пак да я прочетем, свят ще ни се замае.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенке ле, чедо мамино, нани ми, Пенке, заспивай, да раснеш, та да пораснеш, хубава мома да станеш, истината да думаш - от БигФарма пари да не сакаш.
105
1
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Преди няколко дни Израел съобщи, че има лекарство и са го използвали. Никой от учЕните не споменава този научен факт. Първо, че няма нужда от ваксини, защото има лекарство. Второ, че по-ниската смъртност в Израел се дължи на лекарството, а не на ваксините. Но този филм вече го гледахме с протокола Зеленко, ивермектина и вит. С.
104
1
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
не вервам на ваксините и ковидобога също :)))
103
2
 
11
 
! Отговори
Stella Artois преди 2 години
Темата на разговора е дали се нарушават правата на медицинските специалисти при въвеждането на задължителна ваксинация, а са поканили микробиолог да коментира. Защо не се допитат до юрист по въпроси, засягащи правата на гражданите? И тази изкрейзала бабичка докога ще я търпим да се развява по медиите?
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажа на умните,които пишат тук,че тази женица била лекар и много знаела Колко хора измряха в ръцете на такива знаещи бе?Не можете да ги изброите,нали?Колкото вярвам на политиците толкова и на докторите.Вяра може да имам само на много близки хора и на себе си.Мой познат,чиито баща е лекар изказа мнение,че 90% от тия в интензивните ковид отделения умират именно от лечението.Интубирани и на 4 вида антибиотици.Слон да е ще пукне.Всичко друго е въс.Ни пуха,ни пера.
101
1
 
9
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Опорката с исраел не мина и сега новата е Дания. Що така ,бе другари ковид-комунисти?? Спасението е като в Унгария миналото да ви теглим шута.
100
1
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Германец И къде са тези научни факти? Къде са проучванията какво се случва с ваксинираните след 2 години? След 5 години? Защо никой не пое отговорността?

Спонсорирани публикации