Янев на отчет: Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората

Служебният премиер отчете като успех актуализацията на бюджета
Обновена: 15 сеп 2021 17:45 | 15 сеп 2021 16:23, Веселина Йорданова
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи - прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората.

Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов служебен кабинет, който да подготви и проведе вторите за тази година предсрочни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, насрочени за 14 ноември.

"Правителството демонстрира нов начин на работа, прозрачност и отчетност, показа недъзите при изразходването на обществените средства и как тези средства могат да бъдат харчени прозрачно", посочи Стефан Янев.

Той уточни, че има още работа по Плана за устойчивост, но се надява скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината европейските пари да са в бюджета.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. Надявам се, че през следващите месеци политиката на следващия кабинет ще бъде подобна, заяви Янев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
31
 
! Отговори
Нов начин на работа преди 2 години
Спряха строителството на Хемус и откраднаха парите ! Браво Янев, браво Радев - крадци от класа !
53
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърните гербери доста емоционално подхождат към нещата, но може би е нормално като си знаят нивото на образование, способностите и възможностте за бъдеща реализация след като взеха да ги разкарват от държавните хранилки, попаднали там по партийна линия. Я цъкайте минуси да ви преброя колко такива сте само тук във форума.
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха! Ох, недей Янев, не мога да се спра! Хахахахахахахахахахайахахайсйсхахахахаххахахахайаха!
51
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Покажете подслушваните и документите за кражбите, на ГЕРБ, които имахте и доказателствата. Че ги чакаме от 6 месеца. Чак спряхте магистралата, за да се концентрирате върху тях. Викнахте и чужди граждани да помагат - канадски, нищо че малко нарушавате конституцията. Тя какво един нищо и никакъв закон, а Радеффф е за спазването на закона и нов морал все пак. Рашков кажи си моля те ти имаше неоспорими доказателства.
50
19
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Рашков за винаги!!!
49
8
 
33
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Показахте "нов" отвратителен начин на работа. Събрани министри от кол и въже, всеки си прави, каквото му скимне, защото няма обща политика и визия. Това е бил почти винаги резултатът от такива "експертни" правителства. И следва тотален хаос и катастрофа на държавата. Но народът е приготвил камъните и сопите.
48
7
 
33
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Точно. Показахте как не трябва да се работи, калпаци със зелени чорапи.
47
19
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
По новият начин на работа на всички *** им намалиха заплатите
46
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предният път Янев беше разбрал от медиите, че го подслушват, сега не знам?
45
1
 
21
 
! Отговори
Тодор Манчев преди 2 години
Янев, Радев, помните ли ме?
44
2
 
28
 
! Отговори
Радева зима преди 2 години
иде! да видим кои ще оцелеем до напролет!!
43
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов начин на работа??? Всички които не ви харесват ги уволнихте без много приказки,цените литнаха нагоре , спряхте ремонтите на пътищата,хората не си получават с месеци заплатата и всеки ден стават катастрофи с много жертви....Това ли е новият начин на работа? Сигурно сте доволни от постигнатото,щом се отчитате все едно сте направили нещо много важно за народа.
42
4
 
2
 
! Отговори
повече преди 2 години
от всякога
41
22
 
3
 
! Отговори
Със сигурност преди 2 години
Пеевските медии фалират. Те и без това никога не са правили истински медиен бизнес, като Капитал , Дневник, Медиапул и други обективни медии. А са сяли лъжи , демагогия и жълтини, като Гьобелс преди 80г. и са били на издръжка от КТБ, ББР и т.н. Когато ПИК и Блитц изчезнат от онлайн пространството ще бъде хубав ден за българската демокрация.
40
0
 
2
 
! Отговори
очакваи преди 2 години
ти няма сьвместно деиствие тука
39
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, още ли имаш чувството, че те подслушват?
38
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой тоз новия начин - строителството спря,маса бизнеси не работят,цените хвръкнаха яко нагоре и очакваме със свити cърца Радевата зима.
37
3
 
32
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
Щом актуализацията на бюджета е най-голямото му постижение, как ще строи магистрали, ще санира сгради, ще купува самолети, ще увеличава заплати, ще плаща на Р.Овч реактора и други важни неща?? До къде я докарахме?!?
36
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха...! Янев има чувство за хумор. Показахте и доказахте, че ви бива, само на приказки...
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Той Ти остави, ами изказването наистина е ТОЛКОВА НАГЛО, че на човек ФИЗИЧЕСКИ му се повдига.