Ресторантьори: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност

БАЗ и СЗБ отново скочиха на двамата служебни министри
Обновена: 16 сеп 2021 19:21 | 16 сеп 2021 16:30, Красимир Ангелов
172
Ресторантьори: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) реагираха остро на оставането на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова и в новия служебен кабинет.

"Продължаването на работата на тези двама служебни министри и ясно заявената от президента Румен Радев позиция, че „няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство“, говори само едно – десетките писма, стотиците изявления в медиите и хилядите скандиращи под прозорците на властта на хора от нашия бранш остават пренебрегнати. Властимащите отказват да чуят и разберат исканията ни за справедливост и равнопоставеност в защита на основното ни право на труд", се чете в позиция на двете организации, изпратена до медиите.

Още по темата
Според БАЗ и СЗБ направеното от двамата служебни министри за бранша до този момент е "геноцид" и "ние ще продължим да търсим и отстояваме правата си с всички позволени от закона средства".

"Липсата на адекватна комуникация с бизнеса и на действия от ваша страна за решаване на настоящите проблеми, показа вашият огромен управленски дефицит, чиито резултати се налага да "изплащаме" ние", отчитат ресторантьорите.

Според тях здравният министър Стойчо Кацаров е човек, „който целенасочено съсипва нашия сектор, прикривайки така персоналната си вина за провалената ваксинационна кампания“. В позицията на двете организации действията на Кацаров се определят като „грозна и безмилостна заигравка със страховете на българските граждани.

"Вчера служебния премиер Стефан Янев каза, че задължителната ваксинация е неприемлива, защото е дискриминация. Но не забелязва дискриминацията към младите хора в България и затворените бизнеси в туризма.

Секторът ни не разпознава като добър и надежден партньор и министър Стела Балтова. За месеците, през които заемаше поста в предишното служебно правителство, тя по никакъв начин не защити българския туризъм, не потърси път и начини да спомогне процеса по възстановяване на сектора след тежката една година от началото на пандемията. Неглижира сочените от нас проблеми и по никакъв начин не поде инициатива за справянето с последиците от кризата. В тези няколко кратки, но важни за туризма месеца, с бездействието и пасивното си отношение, министър Балтова по-скоро работеше срещу интересите на сектора, отколкото в негова полза", се чете още в позицията на БАЗ и СЗБ.

"Остро осъждаме тези резултати и заявената липса на намерения за „промяна в политиката на новото служебно правителство". Този подход ще доведе до крах българския туризъм“, завършва позицията на двете организации.

А този следобед десетки представители на ресторантьорския бизнес протестираха пред сградата на Областната администрация в Бургас.

"Искаме да работим!". Протестът премина под надслов "Бизнесът отвръща на удара". Въпреки силният летен сезон, собственици на заведения по морето са категорични, че няма да оцелеят при новите Ковид ограничения.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
1
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Държава на сервитьорки , бармани бакшиши охранители и маникюристки.Страхотна икономика.Позор за всички управляващи.
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе верно ли , че тоя е любовник на Сачева, или тва са само пусканици ?
126
4
 
3
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
Забравил си да допълниш ,че при Бойко не бяха съмнения, ами реални делавери. Бойко и гл. прокурор ги окачествиха като съмнения и не закачиха никой. Просто ги преместиха на други места, та да не се вдига шум. Ей тва е ГЕРБ - измами и прикриване.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али Бега президент
124
2
 
7
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Да бяхте ревали когато бяхте затворени изцяло,а не сега когато работите
123
5
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 139 - стига писал глупости на протеста има стотици работници принудени да ходят по нежелание. Не виждаш ли, че лозунгите са принтирани от организаторите и че хората си ги държат пред лицата от срам. Този протест както и мерките са игра на политиците и не трябва да се намесва обикновения гражданин. Особено в София предназначението на нощните клубове е разпространение на наркотици. Повечето са под егидата на Делта Гард и продават на политиците дрогите.
122
2
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
Друго си е т.лупа. Затвори ги всичките, а по време на протестите бяха по-ниски от тревата. Кой е нагъл и арогантен, те си знаят. Който живее в града се сеща за "културата" им и спазване на работно време, децибели и т.н. И кога ще разберат, че не министър проваля кампания, а хората просто не искат ваксини.
121
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантьори: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност - - На 14 ноември отговорете подобаващо на началника им!
120
5
 
23
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Приносът на цялото ресторантьорство в бруто продукта на страната е ~1.5%.За справки НСИ.При това с 9% ДДС.И с тях, и без тях - все тая.
119
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До МнениеКакво ви е виновен ББ като бивши мутри и комунисти управляват държавата.
118
3
 
9
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хахаха почнах да чета статии за тоя с анаболите наричат го: Живият вибратор на детронирания социален министър Деница Сачева Ричард Алибегов ХАХАХАХАХА. омг омг хахахахахахахахааха "ЖИВИЯТ ВИБРАТОР" хХАХАХАХАХАХАХАХахахаха
117
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
А миналото лято протестите какви бяха, неполитически и спонтанни ли?
116
16
 
11
 
! Отговори
Mpeтe бе,каза Къци преди 2 години
Ако Кацаров си беше свършил работата с ваксинациите нямаше да има нужда от никакви мерки в кръчмите! Ама не, не вървяло, като цяла година си плюл ваксините, после да караш хората да се ваксинират! А Радев е единственият президент в Европа, който не се ваксинира и не призова народа да се ваксинира!Нека се заразява, боледува и мре пpocтия народ, който се доверява на зелени чорапи!
115
14
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Г н Алибегов, подкрепяме ви, но тактиката ви е грешна. Няма да стане нищо с мирни протести, искат се барикади, блокади и гражданско неподчинение. Само тогава ще имате успех!
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъди наясно, че с всеки коментар храниш тролите и мисирките.
113
17
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Тиквата Борисов нали си е тъ па мутра и тези ги насъсква ама вместо да си изпише веждите ще си извади очите!Народа още повече намразва него и клакьорите му!Ама тъ па работа..кво да прайш)))
112
12
 
21
 
! Отговори
Герб са гадове преди 2 години
Къде бяхте когато имаше КПП-та бе мишки и бяхте затворени на 100% защо не излязохте да изявите гражданската си позиция ? Смешници колкото и да се пените ОПГ ГЕРБ няма да се върне на власт.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека първо си плащат осигуровки на хората а после да искат
110
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година когато не работеха не протестираха. Сега работят и над половината кръчми са си с работно време до 23 по принцип но ги карат да протестират.
109
0
 
16
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
А поведението на ресторантьорите съвсем не е АРОГАНТНО!