Започна преброяването по домовете, какви са трудностите?

Електронно са се преброили над 1 300 000 души
18 сеп 2021 22:25, Красимир Ангелов
62

Онлайн преброяването продължава, а от тази сутрин преброители тръгнаха по домовете. Те трябва да опишат жилищните сгради и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн. Това ще се случва от 8:00 часа до 20:00 часа всеки ден, включително уикенда и празнични дни до 3 октомври.

Диляна Недялкова е студент по ветеринарна медицина. Решава да бъде преброител, защото е подходяща работа за студент, а и е важна за страната. Пандемията не я плаши, защото е ваксинирана. Казва, че електронното преброяване улеснява много преброителите.

Още по темата
"Когато проверяваме и посещаваме хората за взимане на информация, ги питаме и за кода, ако са се регистрирали онлайн. В такъв случай ни дават кода и записваме в нашите книжа. Те могат да ги оставят и на вратата", сподели тя.

Диляна има да обходи три района, за да опише всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброи домакинствата, които не са се преброили онлайн или пък не искат да го направят електронно.

В първия си ден като преброител обаче среща трудности още на първия вход.

"След посещението на 2 блока, 3 входа, нямам никакъв успех. Една жена само ми даде своя код. Надявам се утре да е по-добър ден", каза Диляна пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Когато не успеят да се срещнат с живущите на адреса, преброителите остават бележки с телефонен номер и следваща дата кога ще минат отново, за да може хората да са подготвени. Всеки, който се е преброил електронно, но няма да е вкъщи, когато минават преброителите, може да остави на вратата бележка със своя код.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева


62
Още от Общество
Едва 1/5 от българите са се преброили електронно, жените – по-активни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не съм луд да се преброя. После ще кажат че не е ок да живея сам човек в четиристаен и че имам още 2-3 апартамента, и 170 декара земя, и ще ми вкарат 3-4 клети бежанци от съседни квартали да живеят в нас. По добре да си платя 160 лв глоба
57
1
 
8
 
! Отговори
Тия преди 3 седмици
от НСИ дават ли си сметка какви чувствителни лични данни събират и които могат при необходимост спокойно да си ги получат от институциите в тая "държава"? Манипулативни въпроси и нищоправене в нечий интерес. Интересно им е да знаят квадратите на тоалетната ми, но не ги интересува броя на жилищата на лицето "Х", както и празните и необитаеми апартаменти в столицата и пустеещите имоти по селата.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До до 37А може би по-добре глобичка? Въпрос на гледна точка. Е, да, някои са готови всякак да се надупят и безропотно изпълнянат каквото и да ги накарат.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това преброяване за пореден път ДОКАЗВА,че у нас отделните институции нямат никаква комуникация помежду си което единствено значи, че са некомпетентни и им трябва реформиране.Всички данни за всеки ги има по различните институции. Какво е това обикаляне по домовете в пандемия, поредната простафелска работа.
54
1
 
14
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Ако преброителят не ми покаже валиден сертификат за работа с лични данни, може да забрави за преброяването в дома ми.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очаквам някоя младичка ,да премерим квадратните метри )
52
1
 
16
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 седмици
Защо след като се преброихме по електронен път ще даваме кода на преброител ? и кому е нужно изобщо това преброяване? -мвр,данъчни,общини имат тази информация. В тая бедна и ощръбена територия се харчат пари за глупости . напр. - 600 000 лв за въжени Игри !!! във Вършец !!!
51
2
 
10
 
! Отговори
Саботьор преди 3 седмици
Саботирайте по всякакъв начин тая пропаднала,окрадена и загубена "държава" от третия свят!Те ви имат за стадо от овце и нищо друго!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сега в пандемията не пускам никого в дома си
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българите от няколко десетилетия се превърнаха в едно много просто, злобно,завистливо,нагло и подло племе което непрекъснато обвинява някой за собствения си провал.Политиците,САЩ,Русия,Арменският поп,Световната конспирация - Те са виновни за всичко!!Всъщност истината е много елементарна.Те самите са си виновни за всичко.
48
1
 
9
 
! Отговори
Марсианец! преди 3 седмици
А Бою Тиквата , всичките 240 далавераджии в Парламата и роднините им ще опишат ли имотите си и банковите си сметки честно?А?Никога няма да стане!Че тогаз какъв е смисъла от преброяването ви?Хаха!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а защо да давам номера/кода/ на преброителя и въобще той защо да идва - нека им дадат в кои жилища хората са се преброили електронно и там изобщо да не ходи преброител - нали вече тези данни ги имат ?????????????
46
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Във всички държави си правят това преброяване, значи смисъл от него има, но не всеки е в състояние да го разбере.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
999, а има и есграон с колко са родените и колко са се оттеглили, плюс базата с бройката на хората... Изобщо паравим за пореден път една никаква работа.
44
2
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 седмици
НЯМА НИКАКВО РАЦИОНАЛНО МИСЛЕНЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА. НИЩО НОВО ОТ 150 ГОДИНИ НАСАМ. ЗАЩО ДОРИ КОДЪТ НЕ СЕ ПРЕДАВА ЕЛЕКТРОННО? ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО?
43
2
 
21
 
! Отговори
999 преди 3 седмици
Защо се прави това като отпреди 100 години?!? Нали всички собственици плащаме данък - сгради? В общините се знае всичко за имотите - квадратура, спални, че даже и мазета!!! Дали имаш пералня или телевизор - няма никакво значение - днес имаш, утре нямаш или е развалено. Казвам, че ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ Я ИМА И НЕ Е НУЖНО ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА БЕЗУМНО БЕЗСМИСЛЕНО НАЧИНАНИЕ. 2 СЛУЖИТЕЛКИ В ОБЩИНАТА ЗА 2 ДНИ ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТАТА ПО ОБОБЩАВАНЕ НА ДАННИТЕ. Има данни и в списъците за гласуване.
42
6
 
16
 
! Отговори
ФАЛШИВОТО ПРЕБРОЯВАН преди 3 седмици
ФАЛШИВОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ЗА ДА ВИ АНАЛИЗИРАТ БОГАТСТВОТО И ДА ВИ РАЗДАДАТ НЕИЗПОЛЗВАЕМИТЕ АПАРТАМЕНТИ НА МАФИЯ И МИГРАНТИ.ПОЛИЦИЯТА ИМА ДОСТЪП ДО ЖИВИ И УМРЕЛИ АКТОВЕ ЗА РАЖДАНЕ И ЛИЧНИ КАРТИ!!КОМУ Е НУЖНО ТОВА ПРЕБРОЯВАНЕ????
41
9
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 3 седмици
Горкото то, щяло да си даде истинските данни за заможността си и техниката. Наистина ли си толкова наивно? Всички дето мрънкате тук ще се преброите в крайна сметка, но нали трябва да сте бунтари на клавиатурата. Иначе глобичка, ще ви я вземат от заплатата ако се наложи.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що не влезнат в маалата да ги преброят ще посрещнат с хляб и сол преброителите
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що за простотия е това нещо в нашия вход има седем апартамента празни кой в София кой в Чужбина и като ги няма ще оставят бележки по вратите да привличат крадци пък и като са, в чужбина ще ги глобяват че не са си в къщи ли