След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите

От УМБАЛ „Свети Георги“ с позиция след трагедията
21 сеп 2021 10:53, Александър Попов
151
След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите
Снимка: БГНЕС

В УМБАЛ „Свети Георги“ е назначена проверка във връзка с настъпила смърт на 18-годишен пациент.

УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи, съобщиха от лечебното заведение.
 
От лечебното заведение е назначена проверка във връзка с настъпилата смърт, като излязоха и с официална позия.

"УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи.

Новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни пациентът да е пострадал при Пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата.

Още по темата
Назначени и извършени са съответните диагностични изследвания и пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма. Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката. Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток.

За изясняване на причините за смъртта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, но лечебното заведение не е запознато с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно.

Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия. Не бихме искали да коментираме в детайли тези твърдения и на този етап ще проявим разбиране към състоянието на родителите.

Въпреки неверните обвинения и медийният натиск, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа.

Образувано е досъдебно производство, чиято цел е да изясни цялата фактическа обстановка и да прецени има ли данни за лекарска грешка и престъпление. Оказали сме пълно съдействие на органите на досъдебното производство и ще продължим да го правим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имах си аз убиеца да се съгласи и да се признае за виновен да каже, "да така е"
28
6
 
19
 
! Отговори
Китайците построиха преди 2 години
една болница за дни, ние детската болница за 30г. не можем.Как ща ги стигнем...нормалните?!
27
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че болницата няма да е съгласна. Но не виждам в тяхната позиция нещо, което да ги оправдава. Не са отрекли за сестрите, само са го замазали, значи е било така. Защо изобщо в сестринската стая има телевизор? Защо изобщо в болниците има телевизори? Нищо не са написали по въпроса, че са мислели да го изписват. Очевидно са виновни, но със сигурност ще се замаже. Така убиха и 20-те хиляди ковидни, защото там си бяха абсолютно безотговорни.
26
13
 
22
 
! Отговори
ноби преди 2 години
факт е, че ако не беше отишъл в тази болница, щеше да е жив. а дали е паднал и как, това е отделен въпрос. мърлящината и некадърността взеха поредната жертва
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е да се е получило и мозъчно притискане вследствие на увеличено вътречерепно налягане, разкъсване на кръвоносни съдове ,възпалителен процес.При черепно-мозъчните травми много внимателно се наблюдава състоянието на болния ,което е от голямо значение за изхода на лечението -отчитане на температурата ,пулса ,дишането, поведението, следене на диурезата- евентуално поставяне на постоянен катетър.Интензивно лечение и интензивни грижи !!!
24
0
 
18
 
! Отговори
Защо ?! преди 2 години
За Очите беше блокирана болницата ??Като военна зона...
23
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Местан уби дете и вкара баща му в затвора, само в бг това може да се случи.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се наемам в никакъв случай да обвинявам, защото това е работа на компетентните органи. Но взимам отношение относно немарливото отношение от много години насам в болничните заведения. Не зная какво се случва с медицинският персонал и каква е причината? Но преди много много години, след тежка операция няма да забравя никога и ще бъда благодарен за цял живот на екипа, който остана до последно, след края на смяната си, докато не получиха уверение, че съм извън опасност....Сега не разбирам, наисти
21
0
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ЗДРАВЕТО НЕ Е ПРИРОДНА ДАДЕНОСТ.ГРИЖАТА ЗА НЕГО Е ЕЖЕДНЕВНА.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчето действително е пострадало след инцидент с автомобил, но не в следствие на катастрофа, а на обикновено тинейджърско перчене, довело до нелеп инцидент причинил му черепно-мозъчна травма..Как е лекувано, не се наемам да тълкувам.
19
4
 
3
 
! Отговори
999 преди 2 години
Който не е съгласен с написаното от мен - моля да каже защо, ако не е държавна тайна!
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги е било така/говоря за отношението на персонала/Баща ми почина в софийска болница, преди много години.Първия ден от лежането му го намерихме целия в кръв- системата му се била откачила през нощтаОттогава седяхме при него.Сестрите си седяха в стаята пиеха си кафето пушеха си и като ги молех за нещо се правеха на разсеяни- безнадежден бил!Та и кислород съм пускал, и торбички на катетър съм сменялПочина ми в ръцете
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лекарите не подбират 18 или 20 или 5, пишат те ковид, после що починали 20 000 като от война
16
3
 
22
 
! Отговори
999 преди 2 години
Спиране на дишането може и да не е от задавяне, а и от увреда на Центъра на Дишането в мозъка. Това може да стане от травма, но и от някои лекарства. Само аутопсията може да го установи обективно.
15
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а можеше да стане наркоман и убиец, но лекарите го лишиха от това право
14
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да влезете в спешния кабинет във въпросната болница, ще усетите миризмата на цигари! Там в тази болница пушат и някои лекари, не само медицински персонал. С очите си съм видяла как просто отчитат дейност и си ровят из телефоните, докато хората берат душа!Общо взето човек влезе ли там, бог да му е на помощ!
13
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАТО ИМ ПЛЯСКАХТЕ ОТ БАЛКОНИТЕ НЕ БЯХА УБИЙЦИ
12
6
 
6
 
! Отговори
Да идат талибаните! преди 2 години
При тях ще има ред, вместо мафиотското ДС безредие сега.
11
12
 
38
 
! Отговори
DDD преди 2 години
99% от капотите с белите престилки са за бой! Само пари искат, а резултати - никакви! Това не са лекари! Това са рекетьори!... За това ги бият! Нещ.ас.тн.ици!
10
6
 
30
 
! Отговори
епичовец преди 2 години
..бързо са покрили колежката люпила семки пред телевизора, че то пък и за колегите дето запиват трябва също да се мисли..

Спонсорирани публикации