Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 


167
Още от Страната
Десетки хиляди се върнаха от града към селото, това ще продължи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една вярна прогноза дал ли е тоя професор???
145
2
 
3
 
! Отговори
задачка за 4 клас преди 3 седмици
Аз пък съм от тези, които вярват във пандемията, но не искат да се ваксинират. Към кои проценти спадам, другарю Витанов? Колко процента са като мен?
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля, че тоя ще умре от изнасилване!
143
8
 
10
 
! Отговори
absurd преди 3 седмици
Витанов,по-скоро гледай да минеш в нелегалност,щото ще заспиш ....
142
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кога ще му пипнат главата?
141
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само страхливци може да правят това.На хората какво им пречи кой какво казва.Аз като кажа ,че всички които са обездвижени ще са със запек.Нима аз съм виновен за тяхния запек.И след това ще имат хемороиди,пак ли ще съм виновен.Той си казва неговите цифри и до там.Аз винаги съм се кефиш на неговите прогнози.И не винаги са точни както той твърди.На мен лично ще ми е интересно да представи формулите за изчисления.
140
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В крайна сметка антиваксърите ще го убият, дали ще го пребият до смърт или ще го взривят все едно. Антиваксърската мафия в България се финансира с огромни пари и сее омраза и ненавист.
139
5
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 3 седмици
Пипали му били колата.. кой знае какво.. Да си я дезинфекцира пак .. и готово!
138
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За врата ще го пипнем!
137
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Витанов си търга,но аз съм тук.Наричат ме Ковид.Аз съм при вас и ще Ви накарам да страдате и ще Ви отнема и последния дъх.Е и на мен дрогата не ми е добра,но ще Ви накарам да плачете за вашите близки и ще свиквате с черния цвят поне за 40 дни.Хахаха
136
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Карай с умерена скорост и няма да ти гърмят гимите..., Според мене халюцинира този ди вак.
135
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупостите на един слабоумен. Били му манипулирани гумата да гръмне при висока скорост се казваше в една статия. Взе се за фактор.
134
6
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 седмици
Ами нормално беше да се случи това.Чудя се на дебилската му психика,както и на други като него...Явно са си мазохисти.
133
7
 
21
 
! Отговори
hcchchchхйй преди 3 седмици
Този б0клuк е срам за науката математика. Преди врене беше направил някаква олигофренска прогноза, че 1 болен заразявал по 30 души на седмица. Понеже и аз разбирам малко от математика ето какво следва:1 ден - 4 заразени2 ден - 163 ден - 644 ден - 2565 ден - 10246 ден - 40967 ден - 163848 ден - 65356....17 ден - 17 000 000 000.А бе г0в3до за 17 дни по твоите прогнози трябва целия свят да се е заразил по няколко пъти. Мъpшa долна.
132
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Витанов да смени дрогата, това дето го взема в момента явно не става.
131
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост! -Болен мозък си! Дженифъри да ти бутнат нещо друго от зад!
130
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро ще висиш на дървото *** копанар
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ти кой си бе *** проклета изчезвай за винаги и всички гербажии в затвора няма нужда от вашите лъжливи реклами върви на майнатаси долен *** оставете народа на мира който сее ваксинирал ваксинирал който не иска всеки има право да отива къдетоси иска айде няма нужда от вашите убийствени ваксини
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"...когато видят, че продължавате да не се проваляте..." Най-забавно ми е, че си мисли, че не се е провалил... :)) Той една вярна прогноза няма :)) А и явно е много мнителен, щом си мисли, че някой специално го е чакал да се провали.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ай честито, отказа се алелуя. Не ти щем прогнозите