Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една вярна прогноза дал ли е тоя професор???
131
2
 
3
 
! Отговори
задачка за 4 клас преди 2 години
Аз пък съм от тези, които вярват във пандемията, но не искат да се ваксинират. Към кои проценти спадам, другарю Витанов? Колко процента са като мен?
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че тоя ще умре от изнасилване!
129
8
 
10
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Витанов,по-скоро гледай да минеш в нелегалност,щото ще заспиш ....
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще му пипнат главата?
127
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само страхливци може да правят това.На хората какво им пречи кой какво казва.Аз като кажа ,че всички които са обездвижени ще са със запек.Нима аз съм виновен за тяхния запек.И след това ще имат хемороиди,пак ли ще съм виновен.Той си казва неговите цифри и до там.Аз винаги съм се кефиш на неговите прогнози.И не винаги са точни както той твърди.На мен лично ще ми е интересно да представи формулите за изчисления.
126
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В крайна сметка антиваксърите ще го убият, дали ще го пребият до смърт или ще го взривят все едно. Антиваксърската мафия в България се финансира с огромни пари и сее омраза и ненавист.
125
5
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Пипали му били колата.. кой знае какво.. Да си я дезинфекцира пак .. и готово!
124
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов си търга,но аз съм тук.Наричат ме Ковид.Аз съм при вас и ще Ви накарам да страдате и ще Ви отнема и последния дъх.Е и на мен дрогата не ми е добра,но ще Ви накарам да плачете за вашите близки и ще свиквате с черния цвят поне за 40 дни.Хахаха
123
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карай с умерена скорост и няма да ти гърмят гимите..., Според мене халюцинира този ди вак.
122
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупостите на един слабоумен. Били му манипулирани гумата да гръмне при висока скорост се казваше в една статия. Взе се за фактор.
121
6
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ами нормално беше да се случи това.Чудя се на дебилската му психика,както и на други като него...Явно са си мазохисти.
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов да смени дрогата, това дето го взема в момента явно не става.
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост! -Болен мозък си! Дженифъри да ти бутнат нещо друго от зад!
118
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще висиш на дървото *** копанар
117
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти кой си бе *** проклета изчезвай за винаги и всички гербажии в затвора няма нужда от вашите лъжливи реклами върви на майнатаси долен *** оставете народа на мира който сее ваксинирал ваксинирал който не иска всеки има право да отива къдетоси иска айде няма нужда от вашите убийствени ваксини
116
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...когато видят, че продължавате да не се проваляте..." Най-забавно ми е, че си мисли, че не се е провалил... :)) Той една вярна прогноза няма :)) А и явно е много мнителен, щом си мисли, че някой специално го е чакал да се провали.
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай честито, отказа се алелуя. Не ти щем прогнозите
114
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е провокация по Овертон. Никой не се вълува от съдбата и глупостите на този индивид, че да му вреди умишлено. Напротив, лично ще го закарамда си удари бустърната доза и ще го черпя кафе.
113
3
 
28
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Гледах го професора в сутрешния блок на Нова днес. Ами, какво да кажа... Няма друг човек с такова дразнещо поведение, както е неговото. Демонстрации, остроумничене, подхилване, ехидност.... Много дразнещо говори и маниерничи.Отделно с този назидателен тон и високото самочувствие, което показва, при все, че не му се сбъдват прогнозите, действа твърде отблъскващо. Като вземем предвид, че не е медицински специалист, няма какво повече да се каже. Да не се чуди, че не го одобряват 90% от хората.