Е-тротинетка се удари в кола, две деца пострадаха

Инцидентът е станал в Сливен
24 сеп 2021 14:51, Ерол Емилов
21
Е-тротинетка се удари в кола, две деца пострадаха
Снимка: БГНЕС

Електрическа тротинетка се удари в кола. Инцидентът е станал снощи на булевард „Братя Миладинови“ в Сливен.

При произшествието са пострадали две деца на 12-годишна възраст, съобщи началникът на местната полиция главен инспектор Димитър Кикьов.

Тротинетката е навлязла в пешеходната зона, без да може да спре. Полицейския началник е на мнение, че виновно за пътния инцидент е детето, което е управлявало превозното средство.

Още по темата
Според главен инспектор Кикьов извършител на пътното нарушение е детето, управлявало тротинетката.

"В този случай са виновни децата. За това на единия родител, на детето, управлявало тротинетката, е съставен акт”, обясни той пред БНР.

Право да управляват подобни превозни средства имат деца навършили 14 години, допълни той.

"Над 14 години до 16 само по изградените велоалеи. От 16 години - по пътищата, отворени за обществено ползване, като максималната скорост е 50 км/ч.”, каза още полицейския шеф.

Полицията предприе проверки за подлежащите на регистрация електрически мотопеди и мотоциклети.
До момента са издадени 10 фиша на водачи на електрически тротинетки за нарушения по пътя. Регистрирани са три пътни инцидента.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
глас от тъдява преди 1 месец
Оня ден един прати една баба в отвъдното с подобна тротинетка.
20
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
На родител 1 или на родител 2 е написан актът?
19
6
 
4
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Тротинетките са много добри превозни средства. Трябва да се правят велоалеи навсякъде и заедно с велосипедите ще станат предпочитано превозно средство. Това е най-добрият начин да се намали трафика.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече и в магазините влизат с тротинетки.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мого опасни ми се виждат и все по-често са на пътното платно, но пък и на вело алея ми се вижда, че ще са опасни.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз три пъти съм се пребивал, пък какво остава за деца.
15
5
 
16
 
! Отговори
Вейдър преди 1 месец
Забрана на тротинетките СЕГА!
14
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
тия с "е-тротинетките" са големи симпатяги..Гледам ги:-По двама,или трима, "припкат" по пътното платно без светлини,без пътеуказатели,без сигнал "спирам",..изобщо-големи шемети..СЪС СИГУРНОСТ са добро средство за придвижване,но БРЪЧКАНЕТО ИМ СРЕД АВТОМОБИЛНИЯ ПОТОК Е ОПАСНО!..Може би е време да им се забрани да шиткат по платното,а да използват САМО ВЕЛОАЛЕИТЕ!...А ако нема велоалеи,ами създайте ги бре!..Не ще само "магистрали",иска се внимание и НА ГРАДСКАТА СРЕДА!
13
2
 
6
 
! Отговори
void преди 1 месец
Това почти като "Тежка катастрофа затвори околовръстното след челен сблъсък на електрическа тротинетка и лек автомобил. Има трима загинали, сред които четири деца."
12
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се измисли начин как да се повреждат колите на водачите. Не е нормално да има повече от 5 автомобила в едно платно. Как няма да стават катастрофи тогава?!Твърдо съм ЗА повреждане на автомобилите и сериозни санкции на шофьорите.
11
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Дупчете му талона веднага и спиране от движение :)))
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези с тротинетките са изключително нагли и безочливи. В София се движат по големите булевварди, по които няма дори велоалея, сякаш са с предимство и очакват, ти да ги пазиш...
9
1
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Трябва спешно да се изработят правила за тротинетките.Повечето тротинеткаджии са изключително нагли.Карат по тротоарите като застрашават пешеходците.Трябва да се забрани движението на тротинетки на тротоара и в пешеходни зони.
8
2
 
21
 
! Отговори
анти диема преди 1 месец
От статията се разбира, че тротинетката е навлязла в пешеходна зона, без да може да спре, и се е ударила в кола. Кола? Какво е правила колата в пешеходната зона?
7
2
 
12
 
! Отговори
избирател преди 1 месец
Виновни са контролиращите органи,защото ги няма никакви.Написали акт на родителя,аз бих написал на пътната полиция и законотворците!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аре ся да видим книжка, талон, данък мпс, винетка, гражданска, каско
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Добър ден - Селяния до шия, са казали хората :). Има защо, Стара Загора, макар да е най-бързо "развиващия се град" в България с уж силна икономика (затворете теца и след 20 години Стара Загора е макс 50к души ..._
4
0
 
18
 
! Отговори
Добър ден преди 1 месец
Елате да видите в Стара Загора какви велоалеи сътвориха. На мястото на тротоара пешеходци и всякакви велосипедисти и тротинеткаджии,без значение на възраст.Където свършва велоалеята, продължават по тротоара.Постоянно словесна агресия от "моторизираните" срещу пешеходци, най-вече възрастни хора с бастуни и майки с детски колички.Пуснаха и някакви общински тротинетки и вече един се нацепи в мотоциклет. Иначе мислим за хората,а.
3
3
 
8
 
! Отговори
Крал Трол I преди 1 месец
до 1 или е плодът от дългогодишната работа, работа, работа
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Дания, тази зла и студена джендърска държава (lol jk), тези машинки са ограничени до 20км/ч и може д се управляват само от лица над 15 години, освен ако не са с придружител, вочещ се на клело или друг скутер. Задължителни светлини по-всяко време. АМа не - у нас главанаците не можаха да го измислят 3 години...