НСС разследва инцидента със заседналия кораб

Следователи се качват на него
11 окт 2021 15:00, Ерол Емилов
32
НСС разследва инцидента със заседналия кораб
Снимка: БГНЕС

Следователи от Националната следствена служба започват отделно разследване на инцидента със заседналия кораб „Vera Su”. “Гранична полиция“ и „Морска администрация“ ще направят опит да се качат на кораба и да вземат проби от товара и водата, обяви представител на НСС пред журналисти.

На мястото са криминалисти, дошла е и подвижна лаборатория. Ще бъде назначена експертиза дали има замърсяване на водата. Ще се направи и оглед на кораба, за да се установи състоянието му.

Ще се направи опит и за заснемане с дрон, ако времето позволи. Разследващите работят по няколко версии. Има обвинения вече върху двама човека по едно на тях – капитана и помощник-капитана на кораба.

Още по темата
Изяснява се дали действията на „Морска администрация“ са били достатъчно адекватни, изчерпани ли са всички способи за предупреждения на екипажа, действано ли е според разписания план. Следователят разкри, че са длъжни да вземат да направят своите експертизи има ли замърсяване или не на водата заради товара.

"Липсата на контакт от екипажа с нашите служби е съмнителен, въпреки многократните опити за свързване, доста дълго време екипажът изобщо не е реагирал", заяви още той, цитиран от Дарик нюз.

"Действията на екипажа ни води до извода е, че има нещо, което не е както трябва", посочи още представителят на НСС.

Ще се провери дали има и записи от камери и дали не са били унищожени. Според досегашните доказателства, става дума и за заспиване на вахтения офицер в продължение на 15-20 минути, което е довело до засядането. Преди брегът корабът е трябвало да завие наляво, но той продължил направо.


32
Още от Общество
Родителите на загиналите при пожара деца са с обвинения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ванга е рекла на Нешка още 1965 година: "Вера Шу потъне у каменния бряг."...............Нешка се зачудила, че не е възможно това и не разбрала поличбата.
31
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
До Даа до ПроСтоТо...сладък,ВСЕКИ САМ "кове" съдбата си..Тиквата се резили цели 12 години..ВИЕ-неговите пуделчета,СЪЩО!...Е,сега,като типичниМЪРЛьОВЦИ,некой друг ви е виновен...Не схващаш как САМСИГОНАБУТВАШ....НЕ ония "200 миризливци",САМАТА ТИКВА и неговия ХАРЕМ от държанки СЕОАКАХА!!!!!!!..200 човека НЕ могат да свалят когото и да било,ако САМИЯ СВАЛЕН не е ..ПРОБИТАИИЗДУХАНА персона!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всеки може да напълни един кораб с ядрени отпадъци,болестни щамове,зарази,или с терористи с оръжия,включително и ядрени и да акостира на брега на тази територия.Всеки може да проникне с каквото си иска,и ще минат няколко дена преди местните власти да реагират по какъвто и да е начин.Каква национална сигурност,какви пет лева.Адски смешна и пропаднала територия,явно просто това са капацитета и възможностите на населяващото я население и управленската му администрация.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колко бързо разбраха ...моряка заспал и всички са невинни )а собственика не си мърда пръста ,тук много мирише на ***
28
0
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 6 дни
Dead vessel recovery...Чувало ли е това капитанче което обикаля на брега около кораба. Потънал кораб,ние ще го разтоварваме...Велики сме...Black out...пълен на кораба,както и в главите на разните пишман администратори и кратуни които го глеадат от брега. За новините...нямам думи.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колкото повече някой се мъчи да направи нещо в случая толкова повече става ясно че този някой не може да прави нищо и взема заплата на вятъра. С други думи ако не работи липсата му няма да се усети.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя кораб вече не му трябва капитан и екипаж. нищо не става вече от него. Оксиженисти му трябват. Водата залива трюмовете, та сигурно и карбамида (уреята) се е разтворил вече, няма какво да рзтоварват. Все едно цялото София се исипало на морето и пуснало по една вода, докато се къпе.
25
0
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 6 дни
Кораба отдавна не е заседнал ,а седнал целия на дъното,т.е потънал. Кораба е мъртав,тотален блекоут,наводнен от заливащите го вълни,затворени хамбари,липса на захранване за хидравликата и как ще отворим капаците и ще разтоварваме и ще очакваме той да изплава като е потънал.Пълни глупости говорят всички по новините.Тъмно е като в кучи *** на кораба и в машината,а ние ще качваме капитан.И какво ще прави той там???
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Простото заплашва със сталинизъм, олеле недей. Ако живеехме в нормална държава такива ще са на топло, но не би. Все още държим пораженческия манталитет от загубата на Студената Война, а дрипльовци които трябваше да са в дранголника сега са на свобода, че и милионери, милиардери, депутати и т.н.
23
1
 
2
 
! Отговори
Даа до ПроСтоТо преди 6 дни
И кой точно е наредил съдбата ни, че ние да я приемаме доблестно? Да не би онези 200 платени миризливци, дето цяло лято опикаваха паважа? Или онези 200 миризливци, дето цяло лято се пазариха и накрая приеха един закон - срещу защитените свидетели. те ли ще ни определят съдбата? Некадърни и крадливи са твоите началници, Просо, и затова скоро ще останеш безработен. Пък може тогава да си намериш истинска работа:)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще, Ще, Ще, Ще, Ще хахахах смях в залата
21
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
До До ПроСтоТо...държавата е такава,каквато Тиквата и неговите "Четиридесет разбойника" я НАПРАВИХА през последните 12 години!!!!!....Трудно се ремонтира нещо,СЪСИПВАНО с години!...Но,и на първолачетата стана ясно,че просто ПРИПЯВАТЕ на злобната и отмъстителна Тиква,която не може да преглътне,че вече е в "трета глуха"....Нямате доблестта да приемете съдбата си,за това ще трябват май по-крути мерки за да ви усмирят..
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Ще знаете 9 - да бе би да визирате услуга от ББ към Ердоган по повод прекарване на забранена стока ? Или пък - обратното?!
19
0
 
3
 
! Отговори
До ПроСтоТо преди 6 дни
А стига се пеняви, де! Успокой се, да не ти стане нещо здравословно сега... Не знам дали един или двама упражняват властта последните 5 месеца, но е сигурно че държавата не функционира и ставаме вече за смях. Пък относно Тиквата 9 нещо не си спомням чак такива излагации да е имало. И цените също не скачаха толкова бързо... Пък на хората им плащаха изработеното и затова протестираха само безделниците. И така.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нито ще го разтоварят, нито ще го изтеглят ... ще стои докато всичката тор изтече в морето, защото липсва държава, липсва България.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кораба стои заседнал от един месец. Беше смешно, след това трагично, после се смяхме от тъга, сега сме в ступор и ни остава само да гледаме колко безсилни са фигурантите на служебното правителство.
16
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
До Даа..кой е тоя "ушан" бре?....Да не би да е тоя,когото зовеш да ти забришезадника като саизакаш ?...Има си ОРГАНИ за това!!!..Нещата НЯМА КАК да се решават ОТ ЕДИН ..ТИКВАТА УМРЕ!..Ако беше още на власт,пръв щеше да оприпка и да си направи селфи на кораба..После щеше да обвини Радев ,и..готово!...ЗНАМ,че сте ***,но..наистина вашето е ПРЕКАЛЕНО!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вместо да го вадят, те ще се качват да го разследват?! Фигуранти, сър!
14
0
 
8
 
! Отговори
Зайо Байо преди 6 дни
Ако направят един въжен мост, догодина ще може да го посещаваме като туристическа атракция.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Очаквам най-скоро заседналия кораб да бъде огледан и от група синоптици.