Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID-19 в училищата

Решенията трябва да бъдат на общинско ниво, смята министърът
Обновена: 17 окт 2021 13:39 | 17 окт 2021 13:05, Красимир Ангелов
62
Денков поиска диференцирани мерки срещу COVID-19 в училищата
Снимка: БГНЕС

Антиковид мерките да не са еднакви за всички училища в страната, а да са диференцирани за всяко училище - за това настоява министърът на образованието и науката Николай Денков.

Още по темата
"Например в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи ученици и няколко други общини с 0% отсъстващи. Очевидно е, че този областен подход не е удачен, ако ние се грижим за обучението на децата и с Министерството на здравеопазването през последните 2 седмици твърдо се разбрахме, че решенията трябва да бъдат на общинско ниво“, посочи образователният министър.

"В петък ни изпратиха техните предложения за това какво да се случи в следващата седмица, за това как да изглежда заповедта. До понеделник на обед ние ще им изпратим нашите коментари и на базата на тези коментари ще има общо решение", заяви министърът на образованието Николай Денков, цитиран от БНТ.

Той е официален гост на Световната среща на българските медии в Рилския манастир, която се откри официално тази сутрин.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
8
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
По традиция локдаунът трябва да е 2 седмици преди изборите
37
0
 
5
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Забравиха за протестите преди месец
36
0
 
10
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Директорите не искат да вземат решения, защото не са вирусорози. Те не са и финансисти, но с харченето на бюджета се оправят
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френски с маска знае ли министърът на образованието и изобщо чужд език как се преподава така. По-добре ДО и да ме чуват и аз тях и те мен
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки в гимназиалните класове не могат да се спазват, кво да почнем забележки ли да пишем. Аз лично няма как да едя с маска 7 часа, отделно че съм преболедувала с много антитела. Сега аз за сертификат да драпам или да ходя на тест през 2 дни, що за глупости. Ваксина няма да сложа. По добре ДО
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сертификат и тест би се създало огромно напрежение в и без това изнервеното общество. По добре локдаун и ДО
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 В гимназиите,мерки абсолютно никой не спазва:маски не се носят, дистанция-абсурд, тестове никой не прави,а и не предлагат,защото няма,тоест мерки-НУЛА ,децата са оставени на руска рулетка, което си е чист геноцид!Има болни-тестове никой не показва, дори крият, а така заразяват масово и родители-статистика за родителите няма-кой оцелял,кой не,само близките знаят.Дори в пресата не съобщиха за починалата от ковид директорка от математическата в София.Болниците пълни.Но за някой,проблем няма??
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалността е, че тези мекотели се страхуват, че мерките, които взимат всъщност показват колко неадекватни са били през тези 8 месеца, в които можеха да се подготвят за есенната COVID вълна.Страхът им стига до там - идват избори и ако народът излее гнева си на тях, след изборите секват обществените поръчки, подкупите, нагласените еврофондове, спира далаверата, от която живеят.
30
2
 
21
 
! Отговори
Интересно... преди 2 години
...а ако утре някой даскал или директор поведе учениците си на среща със служителите в някое министерство - това, на образованието или на здравеопазването - дали ще ги пуснат там, щото обитават напълно безопасна среда, без сертификат? Ще е интересна ситуация да видим паниката в редиците на ония, които затвориха деца и даскали в ковид-центровете, наречени "училища"!
29
3
 
16
 
! Отговори
Набо преди 2 години
Браво! Не затваряйте. За какво са ни тия деца, учители. Избори идат, няма как да затваряте, че електорато нема да гласува за вашите хора. ГЕРБ не съм ги харесвал никога, но поне имаха смелостта да затворят училищата. Вие обаче се проваляте, колко живота трябва да бъдат погубени, за да се затвори?!!!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни лицемери! Ако толкова им пукаше за средното образование досега можеха да са го реформирали - да го дигитализират, да има учебни таблети, компютри за децата, интерактивни дъски, мотивирани и обучени на последните технологии преподаватели, със съвременна учебна програма, която ги учи на нещата, които ще им трябват в живота, без тежки раници, пълни с десетки учебници (за да усвоят едни пари едни издателства), да са им осигурили нормални условия (тоалетни, хигиена и т.н.).
27
0
 
26
 
! Отговори
Такааа, я да видим: преди 2 години
Искаш в заведение - може, със сертификат може. На стадиона, на открито - не може. Същото и в частните езикови школи, там децата са по 5-6 в група, но, понеже е опасно такова голямо струпване - не може. И със сертификат не може.Но в училище - може! По 25-30 в клас, на тумби по стълбища и коридори,натъпкани като сардели в консерви с учителите - може! Няма опасност в училищата никаква, затова дори сертификат не се изисква...На мен ли убягва нещо логиката или наистина има проблем с мерките ?...
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента е тотален хаос по училищата. Това където го разправят за учителите, че не са ваксинирани също е пълна лъжа. Над 80% са!!Това обаче не помага, като са контактни и под карантина децата тичат от училище вкъщи да час, който се провежда дистанционно. Обратният вариант е мятат един лаптоп в кланата стая и учителя почва да преподава на присъстващите, няма значение, че тези, които са дистанционно, нито виждат, нито чуват.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две години трябваше да усъвършенстват дистанционното поне за големите ученици, а не да се инатят с мантри "дистанционно само в краен случай". Хем се накъсва безобразно учебния процес, хем по веригата се заразяват семействата. Сега е превенция, но бъдещето на образованието е там. Човек трябва да вижда във всяка криза възможност. В пандемия, която има 4% смъртност в България, училищата се затварят не като следствие, а като ПРЕВЕНЦИЯ.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До bbbВъпрос на седмица-две да дойде в малкия град и ще струва човешки животи. Не разбрахте за две години, че училищата не се зтаварят като следствие като ПЪРВОПРИЧИНА.
23
1
 
16
 
! Отговори
22 преди 2 години
До Много правилно!А какво обучение върви присъствено знаеш ли? Хората трябва да се научат да разсъждават рационално, да претеглят плюсове и минуси. Иначе все са след събитията, а понякога това струва и човешки животи (както в момента)
22
21
 
4
 
! Отговори
Много правилно! преди 2 години
Никой не може да разбере какво става до сега, червена зона хайде децата в къщи.Нищо, че в цялото училище няма нито един болен.А какво обучение пада дистанционно, думи нямам.А колко деца въобще нямат достъп и до такова, нищо в училище всички са здрави.Езикови и другите школи затворени, но частните уроци присъствено вървят на двойни цени . Не знам да има платен данък на частни уроци.Ако продължаваме така да осакатяваме децата, ще сме народ без лекари, архитекти ...
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го е страх да не умре да се ваксинира,който не иска да се ваксинира ,да не се ваксинира,вируса така или иначе докато не премине през всички няма да спре ,ако щете в дън земя да се скриете на който му е писано ще живее и 5пъти да се разболее,на който му е писано и с 5ваксини ще умре ,винаги е било така