МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати

Заведенията искат тестовете за антитела да се признават като зелен сертификат  
19 окт 2021 12:15, Ния Христова
86
МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати
Снимка: БГНЕС
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Още по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете статия за протестите в Европа. Много е интересно и ще имате висок рейтинг, Днес бг. Тролът пак ще има поле за изява.
16
29
 
5
 
! Отговори
m преди 2 години
шоуто в БГ тепърва започва...Скоро ще се молите да ви ваксинират.В държавите които са напред с ваксинацията отдавна ни се говори зо ковид и живота си е като преди. Ама антиваксърите не могат да пътуват и да ги видят тия нища, а само си мърморят и всеки за всичко им е виновен. Живейте си в локдауните с дерзайте...
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работя в едно предприятие и подписахме че риска си е наш работодателя не отговаря ако се заразим от вируса но никой не може на сила да ти наложи това вече влиза в графа престъпление
14
0
 
27
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Не ме вълнува изобщо светския живот, ресторанти, клубове, ходя и само по необходимост в мола, а не да се разхождам там безцелно. Нека да затварят, да налагат сертификати - каквото пожелаят. Те имат повече нужда от мен, отколкото аз от тях.
13
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
И тестовете да са безплатни, и ДДС-то да остане по-ниско. Само че ако някой собственик на хотел, ресторант, дискотека или друго заведение бъде хванат да укрива данъци или усигуровки - цялото имущество (негово, на съпруг/съпруга, деца и родители) да се конфискува. Ще видите колко бързо събираемостта на данъците и осигуровките ще нараснат драстично
12
39
 
7
 
! Отговори
Платени тестове преди 2 години
Само със сертификати и платени тестове ще уври на *** я главата. Трябва да му се бръкне в джоба и да го заболи. Иначе няма оправия. Като с протестите. Докато не му дойдоха сметките за ток си кротуваше. Бръкнат ли му в джоба, подивява. Така ще е и с ваксинацията.
11
14
 
6
 
! Отговори
алибегов президент преди 2 години
Нема да пипате заведенията защото излизаме и бутаме сичко и Радев губи изборите! дано чухте добре няма да повтарям ало там?
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво се страхуват МЗ? Те толкова м.изерия сътвориха, че с, или без сертификат пак ще бъдат изравнени със земята. Не познавам някой, който да им мисли доброто.
9
2
 
19
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Затваряйте заведенията! Прехвалени свръхскъпи заведения, нагъчкани като риба в консерва. В моловете има доста по-малко хора и поне може да си купиш нещо полезно като нови обувки/яке и според мен не трябва да затварят.
8
12
 
3
 
! Отговори
Напред приятели! преди 2 години
МЗ и БСП мислят за вас, не слушайте Бойко и другите крадци всичко е под контрол! Гласувай за Радев и БСП, подкрепи родината!
7
2
 
62
 
! Отговори
Любо преди 2 години
Дойдат ли зелените сертификати , фалирате на секундата , смятате ли че някой ще ви седи на студа да се реди за тестове , и че ще си води жената на вечеря и преди да и отвори джентълменски вратата на заведението , ще им бръкнат в носовете за здрасти.... СМЕХХХХ
6
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ни държавата да е заложник на заведенията. Писна ни! Що за лудост? Да задължат хората да живеят като концлагеристи, за да могат разпространителите на синтетика да работят. Ехо, има ли нещо в горния етаж? Няма сертификати. Точка. Ако ще жертваме бизнеси, това ще са заведенията. И без това бълват само чалга.
5
6
 
19
 
! Отговори
Весел преди 2 години
Мислех да гласувам за Радев, но с тия локдауни, вече нямам желание!!
4
2
 
60
 
! Отговори
Весел преди 2 години
Преди 2-3 седмици разпитах двама сервитьори и две продавачки в столичен мол. Не бяха ваксинирани, нямали и намерение, ако им изисквали, се махали. Та не знам с тези зелени сертификати доста заведения няма да могат да отворят заради неваксиниран персонал.
3
20
 
5
 
! Отговори
Радев 2021 ДА!!! преди 2 години
6 месеца управление, 6 месеца успехи! Гласуваме за Радев и БСП за нови успехи и просперитет! Гласувай сега! Радев 2021 !!!
2
14
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Вчера са починали 214 болни. От тях 95% са над 70 години. Да се ваксинират дрътите комунисти!!! Какво ще ми ваксинират и затварят здрави хора? Ай сиктир!!!
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тестовете за антитела съм съгласен, че трябва да се признават, но да се въведе изискване за минимален титър и да са поне два теста през 3 седмици.