Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров

Светът забравял какво е коронавирус, ние сме върнати в първия ден на пандемията
Обновена: 21 окт 2021 12:38 | 21 окт 2021 12:37, Камелия Цветанова
486
Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос, а зад него стои президентът Румен Радев.
 
„Сега се върнахме в първия ден, когато светът не знаеше какво е коронавирус“, коментира той.

Борисов припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение.

Още по темата

„А сега Кацаров какво направи? През юни 2020 г. Кацаров каза, че няма никакъв риск нито сега, нито в близко и далечно бъдеще да бъде натоварена здравната система, а сега обяснявана колко е натоварена“, скочи Борисов.

Според него с решението да се издава сертификат след първата доза поставена ваксина се създават рискове, защото хората са уязвими 14 дни след първата игла.

„Е, сега ще излъжат хората и ще ги вкарат в ресторанти, на стадиони. Днес те извършиха престъпление и подлъгват българите, че 4 седмици нищо не става само и само да минат президентските избори“, обвини лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващите и за затварянето на училищата.
 
„Нали учениците щяха да са последни, сега излиза, че сутрин ще учат онлайн, а вечерта да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да си отидат и на кръчма“, каза Борисов и добави: „имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши, за да подпишат тези глупости“.

„Много от партиите мълчат, защото докато работеше парламентът и ние обяснявахме какво ще се случи днес, те се занимаваха с НСО и глупости. Какво пречеше на Кацаров тогава да каже, че ще въведе зелен сертификат, а не да затваря зелените коридори, отворете ги поне сега, хората тръгнаха панически да се ваксинират. Всичко е само да се удържи до президентските избори, а какво ще правим после?“, риторично попита Борисов.  

„По света забравиха коронавируса, а ние се върнахме в началото и то по вина на Радев и Кацаров. ЕК вече е написала какво трябва да се направи и въобще не трябва да се разсъждава, правиш го и това е. Излиза, че с българския сертификат можеш да отидеш само да Каспичан и никъде другаде“, упрекна още той.

Според него децата са основните потърпевши от настоящата ситуация и всички специалисти казват, че от 1 до 4 клас имат тежки проблеми с обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
16
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Може ли всеки ден да му отразявате глу..пос..тите. В момента тоя е никой, а се държи като управляващ, безгрешен и идеален. Наистина е отк..ачил, да не говорим, че е поб.ъркан на тема Радев. Не може да вдене, че хората няма да се ваксинират дори и той да управлява. Спрете да му правите предизборна кампания и чрез него да омаскарявате Радев и опонентите на т.лупа.
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, може и още. В момента са на средата на пОлета в пропастта и аз лично много се забавлявам да гледам как се провалят.
49
8
 
8
 
! Отговори
д-р Мънгарсон преди 2 години
Абе, де са антиваксърите, намаляаа нещо... На опашките за жонсъно?
48
5
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Няма непресчупима психика.Такива като този и още 239 ще си кажат всичко със сила.
47
11
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като чета изказванията на Борисов си мисля: Крадеца вика Дръжте крадеца. Миналата година, без ваксини, по това време, всички помним той какво направи. Остави всички да се заразят и тогава затвори държавата. Ако сега беше на власт, веднага щеше да отмени сертификатите, за да се съобрази с ресторантьорите, защото те изразиха недоволство от тях. ББ лятото на 2020 не подготви България за ужасната есен, която специалистите предричаха и познаха. Точно кръчми той държеше отворени, а не училища.
46
10
 
15
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
Тролчета мили, трети избори идват вече , а вие все още се надпреварвате с помията по Борисов! Всичките антигербаджии доказахте, че освен да докарвате криза след криза, за други не ставате!
45
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Когато са в комбинация фатмашка гьотференщина , соц.досадна логорея и управленска импотентност какво може да се очаква бе Баце ? Ами то се вижда , думите са излишни-по делата им ще ги познаете!
44
15
 
7
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
това е наследството от 12 години герб прос-то-тия до шия
43
12
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Стига с тези локуми вече бре! Ти даже и Капепета ни сложи и затвори! Сега всеки си щъка на сам на там! Теб повече няма да те върнем на власт! Това да ти е ясно! ОплювНе на всички от твоя страна! За никого добра дума не каза! Скрий се вече че дразниш хората крадецо!! ГЕРБ ще е на изчезване! Голям бой ще ядете на тези избори!-:))) Голям!
42
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малии, колко БСП трола има тука. Споко бе. Усмирете Кацаров, че както е тръгнал да ви търкаля по склона, скоро ще минете под 4% бариера.
41
11
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Абсолютно, много бързо някои забравиха какви мерки бяха по времето на Борисов, та сега седнали да се оплакват. Служебното правителство нито е затворило парковете, нито е сложило КПП, нито е наложило двумесечно пълно затваряне на нехранителни магазини и т.н. и т.н. Лесно е да се слушат наготово снесени лъжи, но малко поне се замислете що за наглост е точно Борисов да говори за анти ковид мерки...
40
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, моля те лекувай се!!! Аз мисля, че е време да излезеш срещу Радев в словесен двубой и да си решиш проблема.Ако ни убедиш, че си на по- високо интелектуално ниво, аз ти ставам веднага фен...На спортно съревнование не те предизвиквам, защото Радев е в добра спортна форма.Стига си плюл! Заприличал си на твоите фенки - лелките...Всички знаем, че ти ни оправи "отвсякъде."Не ни припомняй!
39
12
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Я кажи за стотиците милиарди в твоите офшорки и договорите,заради които сега цените са на високо.
38
10
 
14
 
! Отговори
Бай диктатор преди 2 години
Борисов кажи си за поръчковите убийства и извръщенията с хора правени от твои банди и роми!?
37
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикво, по-голям хаос, корупция и беззаконие от тези, които ти създаде, няма как да има.
36
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекмеджета, пачки, злато, пищов... Мутра!
35
14
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Руският слуга с кюлчетата под дюшека пак започна да бълнува. Щом ***, добре разбира, че скоро в панделата отива, а организирана престъпна група герб, ще бъде забранена.
34
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе може мерките да са радикални, но за 1 ден ваксинацията се увеличи двойно. А ваксинационната програма по времето на ГЕРБ беше тотално сбъркана, точно като лидера им. И точно защото сега проличава тяханата неспособност да мотивират населението да се ваксинира, започнаха ежедневно да плюят за щяло и нещяло. По тяхно време нямаше и толкова много пункотове за ваксинация като сега. Като цяло сегашните проблеми са наследени от месеци назад и макар и бавно се решават.
33
16
 
15
 
! Отговори
о преди 2 години
Чегъртането увеличава само две неща - подкрепата за Герб и оная работа!
32
19
 
12
 
! Отговори
fcc преди 2 години
Отива се на управление на Герб, то е ясно!Изчегъртането, им увеличи процента драстично!