Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров

Светът забравял какво е коронавирус, ние сме върнати в първия ден на пандемията
Обновена: 21 окт 2021 12:38 | 21 окт 2021 12:37, Камелия Цветанова
486
Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос, а зад него стои президентът Румен Радев.
 
„Сега се върнахме в първия ден, когато светът не знаеше какво е коронавирус“, коментира той.

Борисов припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение.

Още по темата

„А сега Кацаров какво направи? През юни 2020 г. Кацаров каза, че няма никакъв риск нито сега, нито в близко и далечно бъдеще да бъде натоварена здравната система, а сега обяснявана колко е натоварена“, скочи Борисов.

Според него с решението да се издава сертификат след първата доза поставена ваксина се създават рискове, защото хората са уязвими 14 дни след първата игла.

„Е, сега ще излъжат хората и ще ги вкарат в ресторанти, на стадиони. Днес те извършиха престъпление и подлъгват българите, че 4 седмици нищо не става само и само да минат президентските избори“, обвини лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващите и за затварянето на училищата.
 
„Нали учениците щяха да са последни, сега излиза, че сутрин ще учат онлайн, а вечерта да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да си отидат и на кръчма“, каза Борисов и добави: „имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши, за да подпишат тези глупости“.

„Много от партиите мълчат, защото докато работеше парламентът и ние обяснявахме какво ще се случи днес, те се занимаваха с НСО и глупости. Какво пречеше на Кацаров тогава да каже, че ще въведе зелен сертификат, а не да затваря зелените коридори, отворете ги поне сега, хората тръгнаха панически да се ваксинират. Всичко е само да се удържи до президентските избори, а какво ще правим после?“, риторично попита Борисов.  

„По света забравиха коронавируса, а ние се върнахме в началото и то по вина на Радев и Кацаров. ЕК вече е написала какво трябва да се направи и въобще не трябва да се разсъждава, правиш го и това е. Излиза, че с българския сертификат можеш да отидеш само да Каспичан и никъде другаде“, упрекна още той.

Според него децата са основните потърпевши от настоящата ситуация и всички специалисти казват, че от 1 до 4 клас имат тежки проблеми с обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
18
 
29
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Що не се скрие този човек някъде - по голяма простотия от тази която той създаде и промотира като търсено поведение при хората няма
10
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То по вашето време беше цветя и рози. Клекнали сте на Брюксел за едните пари, които ще са заем и ще се плащат до 2070 година. И зелената сделка с която ще превърнете Европа във концлагер.
9
29
 
30
 
! Отговори
Писвате преди 2 години
Аре стига с тия кюлчета бе гaлоши, не виждате ли, че държавата се срива, вие само за тикви и кюлчета говорите. Борисов е абсолютно прав във случая.
8
22
 
19
 
! Отговори
кой е виновен преди 2 години
Боко замълчи и си заври някъде главата да не се виждаш - ти си виновен за да е Радев призидент , замисли се ак можеш де . Ти Боко го докара на власт като предложи онази нещастна Цецка за призидент - то бе ясно и на неродените деца че тя е " бита карта " Сега БОКО ней плю радев - все пак той е с твоя подкрепа избран
7
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Светът забравял какво е коронавирус, ние сме върнати в първия ден на пандемията"Ето, патологичния лъжец отново лъже. Току що в новините казаха за много европейски държави, които затягат мерките и подобно на нас въвеждат зеления сертификат за вход на обществени закрити помещения.Въобще има ли нужда да се коментират изявленията на един психично болен не знам...
6
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Тиквата ке се връне на бел кон!
5
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахааахх! Пак ли тоя, ве?
4
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че говори верни работи не променя факта, че ББ натвори още по-големи тъпоотии
3
13
 
25
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
С изчегъртването докъде го докарахме?
2
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам Борисов какво иска... но май обвинява служебните, че мерките не са достатъчни?
1
31
 
35
 
! Отговори
? преди 2 години
Тиквата още ли не е в затвора? Кюлчетата злато изнесе ли ги или още ги кътка в чекмеджетата? Този психопат трябва да бъде настанен в клиника, както и всички гласували за него, без никакво право да работят.

Спонсорирани публикации