Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
36
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 2 години
тоя и оня са Бони и Клайд по български
2
4
 
29
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пускай жалбата по радиото и ний да слушаме :)))
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е фич!