Фалшивите новини у нас набират все по-голяма сила

Експерти смятат, че България е част от глобална схема за дезинформация
2 ное 2021 11:31, Ния Христова
84
Фалшивите новини у нас набират все по-голяма сила
Снимка: Pixabay
Разпространителите на фалшиви новини в световен мащаб достига до все повече хора в световен мащаб. Това каза в ефира на Нова тв бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. 
 
Според него България не е конкретна цел на тези атаки, но е част от по-мащабни схеми. 
 
"Виждаме, че социалните мрежи излизат извън контрол. Разпространението на фалшивите новини става все по-голямо, а темата за ваксините е само малка част от пъзела. Безспорно основен виновник за масовата дезинформация е Русия, която следва своите интереси на Балканите, а примерите за това са много", обясни той. 
 
ПР експертът Георги Малчев коментира, че в днешно време отделни групи без проблем могат да създават проблеми в дигиталния свят. Съществуващите алгоритми на социалните мрежи в повечето случаи пък подкрепят това. 
 
"Видяхте колко време отне например видеата на групировката "Ислямска държава" да бъдат премахнати от интернет пространството. Костваше много усилия това да се случи", обясни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното младо момче силно любещо парите и същите му делегират "специални права"да определя кой-какъв е!
46
6
 
10
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Тиквата в затвора по бързо,Рашков пращай батериите да го прибират.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зам министъра не знам какво вижда, но аз виждам че ония дето ги изкараха конспиратори сега излязоха прави за всичко, а тия дето ни управляват се дънят и влизат от една лъжа в друга. Та май фалшивите новини са от горе. И тогава за да ги спрат просто трябва да спрат да лъжат заради еднито пари. А дано, ама надали!
44
4
 
16
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Вие от днес бг сте най фалшивите герберски новини ,***.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милен Керемедчиев бил казал, че основен виновник за масовата дезинформация е Русия. Веднага си задаваме въпроса "Милен Керемедчиев проводник ли е на масовата дезинформация срещу Русия"?
42
6
 
23
 
! Отговори
калисто преди 2 години
Добре че са ФалШивите новини та да разберем истината..............
41
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със всеки изминал ден си личи колко е нужна цензурата и криминализирането на разпространението на дизинформация.
40
1
 
9
 
! Отговори
До47 преди 2 години
Далавера е,че чак дрънка,не знам каква е крайната цел на тая психоза с тоя вирус,предстои да видим или поне тия които са живи,ама това да пазиш своите Поданици,точно с определени медикаменти и да не допускаш Иностранци(ваксинирани с нещо друго)не само че намирисва ами направо Смърди,ха сега почвайте да ме обвинявате,че разпространявам Фалшиви Новини!
39
3
 
7
 
! Отговори
Фалшива реалност преди 2 години
И това го разправя прилугата на онези, които с чудна наглост ни натрапват измишльотини за трилиони *** и обявяват за конспиративни теории всяко съмнение в "добронамереността" на големите спекуланти и техния план за Great Reset. Как да не си спомниш лафа за хърбела и щърбела. Ами да, Китай и Русия също използват пропаганда - като всички останали. Интересът клати феса, няма да се правят на невинни в свят на лъжци.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 " Фигурант" в тази държава вече е само мутрата Борисов!-:)))))
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е огнище на фейкове и за елементарно осведомен, това ще му стане ясно. Когато един народ се помпа с гол патриотизъм (а не примерно с родолюбие), постоянно му се говори как западната заплаха дебне зад всеки ъгъл, а през това време ръководителите сключват договори за газ. Синовете им живеят в същият този запад, множество западни концерни продават и развиват бизнес в Русия..трябва да им светне лампичката, че нещо не е в ред. Обичам руският народ, но не обичам ръководителите им.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в днешно време с очите си да видиш извънземни и да го споделиш, пак ще го изкарат фалшива новина. И не разбрах, клипчетата на "ислямска държава" фалшиви ли бяха, че са и те в тоя кюп, или просто ако нещо не ни харесва, значи е фалшиво и не съществува?
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичко написано тук,разбрах само че Пак Русия е" виновна"!-:))) Но за какво точно не става ясно! Пропагандаааа!!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 абсолютно прав си. Ако ни мислеха доброто и искаха да се ваксинираме за да сме здрави, нямаше да поставят условия за производител на ваксините за сертификата. Това мирише на яка далавера за много пари. Дали ако ме лекуват с един антибиотик и поради някаква причина го сменят с друг, но с друго наименование и друга фирма производител, аз ще бъда ли излекувана или не? Как мислите? Дали аспирина на Баер е повече аспирин от на други фирми? Много ни лъжат, за това не им вярваме!
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупавите хора са лесно податливи на фейк нюз и манипулирани. Затова антиваксърството се развихри у нас.
32
0
 
11
 
! Отговори
Много преди 2 години
смешна и безсъдържателна статия..
31
1
 
10
 
! Отговори
Долу Гроб и Прасчо преди 2 години
Всички медии са купени от гробаджиите и Прасчо как няма да има фалшиви новини.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбрах - щом са от Русия, са фейк. От запад са истина! Как не е мръднал светът за тези 40г.! само минахме от единия в другия лагер!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ КАЗВА КАКВО СА ФАЛШИВИ НОВИНИ.
28
1
 
5
 
! Отговори
бибитко жжжипкин преди 2 години
До ФИГУРАНТАми руснаците намалиха цената на ГАЗА,ама мойте хора тука я надуват.За калпавия матрял дето ме свали само така.