Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

България издържа изпита по демокрация, заяви президентът
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:56, Веселина Йорданова
593

България издържа този изпит по демокрация, не се поддадe на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

Това заяви президентът Румен Радев, който спечели втори мандат.

Още по темата
Радев благодари на гласувалите и на работилите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че дадоха своите идеи за България, каза още той.

По думите му приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, който ясно открои волята на нашия народ за промяна, за отстраняване на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха и положиха огромни усилия да отблъснат хората от избори, подчерта Радев.

Той посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него.

По думите му очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да вземе отлагани с години решения, а борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница, подчерта той.

Нашият слоган "С вас сме" остава наше кредо и за в бъдеще, това е победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, подчерта той.

По думите му предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист, подчерта Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посвети победата на изборите в личен план на баща си, а в политически - на Стефан Данаилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
3
 
40
 
! Отговори
Мила преди 2 години
Белият кон не дойде,но ти се изложи с това хоро,което медиите дадоха .Да играете хоро,когато има толкова почернени семейства в момента и даже деца си отиват не Ви срам.Това ли Ви беше гордостта да Ви гледа цяла България.Срам,голям срам.
345
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРН бяха само диспечери. Олигарсите са същите и реагираха, защото Гешев им посегна.
344
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
статистика 12% от герб са гласували за Радев
343
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, коя е родината ти майка? Да не си роден в Крим?
342
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не е спечелил, само българите загубиха всяка надежда.
341
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машините на Мадуро прецакаха България.
340
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладуването и мизерията ще продължат, народа сам го поиска това.
339
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сравнение с птедните избори Радев губи над 700 000 гласа. Спечели благодарение на терора и пропагандата вкл в изборния ден.
338
12
 
25
 
! Отговори
RIP преди 2 години
България умря.
337
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гласувал за Радев/ППЧакал си Радев да те налрави богат, значи трябва още тази вечер да си на площада.
336
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев беше избран от 15% от българските граждани. Скоро останалите 85% ще искаме импийчмънт
335
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преизбирането на Радев показва, че в България не само сме все още в преход, а че такъв изобшо не е имало.
334
4
 
14
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
цинизъм и позор!
333
3
 
2
 
! Отговори
реквием за ед мръсн преди 2 години
Впоследствие, по показания за подслушване на министри, направени от защитен свидетел, който е същият бивш министър от кабинета на Борисов, прокуратурата започва разследване. Европейският парламент също е сезиран и взема решение темата да бъде разгледана от Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред. В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека в страната ни, излязъл по същото време, злоупотребата с подслушването е изведена като основен проблем
332
5
 
4
 
! Отговори
реквием за ед мръсн преди 2 години
Проверката открива в МВР тежки нарушения, позволяващи нерегламентирано подслушване. Като един от предполагаемите политически поръчители на подслушването, освен Цветан Цветанов, от опонентите си е подозиран и Борисов. Самият той отрича такава връзка. Допълнително изтичат уличаващи записи с разговори на Боросов, в които той лобира пред прокуратурата за снемане на наказателната отговорност на обвиняем бивш министър от кабинета му
331
3
 
1
 
! Отговори
реквием за ед мръсн преди 2 години
През април 2013 година избухва скандал, свързан с подслушвания по време на управлението на правителството на Борисов. Твърди се, че от септември 2009 г. до март 2013 година нерегламентирано и незаконно са подслушвани бизнесмени, политици, магистрати и др. СРС са правени без решение на съответните органи на МВР и без съдебни разрешения. Главният прокурор Сотир Цацаров индиректно признава, че техниката за подслушване е въведена в употреба по времето на правителствато на ГЕРБ и разпорежда проверка по случая
330
12
 
16
 
! Отговори
България празнува! преди 2 години
Днес е много хубав ден за България!Т-улупа и герб са минало!
329
3
 
3
 
! Отговори
реквием за ед мръсн преди 2 години
Мит7: Бойко Борисов не подслушва.След идването си на власт кабинетът на Борисов закрива през октомври 2009 г. Бюрото за контрол на СРС, което е създадено през същата година по препоръка на евросъдии. Самият Борисов по-късно твърди, че не вижда нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции, както и че е мнителен и иска да контролира действията на хората около себе си, като ги подслушва в рамките на закона.
328
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бат Бойко дойде да помага да се прави капитълизъм в България.Радеф не казва ка во ще прави ... освен че ще променя направеното от Бойко.
327
8
 
15
 
! Отговори
Лъжите на Радев 12 преди 2 години
Цялото слово на т.нар. президент, е пълно с лъжи и двусмислици, които да подменят желанията на суверена с желанията на бандата от ДС стояща зад него, като я представят за изразител на народната воля.