Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

България издържа изпита по демокрация, заяви президентът
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:56, Веселина Йорданова
593

България издържа този изпит по демокрация, не се поддадe на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

Това заяви президентът Румен Радев, който спечели втори мандат.

Още по темата
Радев благодари на гласувалите и на работилите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова.

Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че дадоха своите идеи за България, каза още той.

По думите му приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, който ясно открои волята на нашия народ за промяна, за отстраняване на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха и положиха огромни усилия да отблъснат хората от избори, подчерта Радев.

Той посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него.

По думите му очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да вземе отлагани с години решения, а борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница, подчерта той.

Нашият слоган "С вас сме" остава наше кредо и за в бъдеще, това е победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, подчерта той.

По думите му предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист, подчерта Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посвети победата на изборите в личен план на баща си, а в политически - на Стефан Данаилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
4
 
29
 
! Отговори
ама няма преди 2 години
Мъча се да си спомня кога сме били добре ,когато са ни управлявали комунисти.
365
1
 
7
 
! Отговори
до 468 преди 2 години
Щото предните 5г. здраво работихме,да не спираме устрема.
364
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единстен бай Кратучно Тиквата можел да управлява. И други могат да управляват и то по-добре. Айде, че има да се върши много работа
363
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се върнаха на бял кон, а на куца камила, но и тя падна и умре преди финала, та се наложи Карадайъ да носи Герджишката на гръб като жив-умрел
362
7
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 463. Такива като теб не ме интересуват, знаем че сте 80 процента. Само чакаме, за да ви гледаме сеира, когато държавата пак фалира и като безумци пак ще излизате на площадите и ще търсите поредния месия. Т ъ п п о племе.
361
9
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Честит Рундю - катастрофата на всички, които си го избраха. Зимата да не ревете от глад пак :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
360
3
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 457. А вие не ревахте ли 11 години? Е, когато ни настигнете тогава се плюнчиш по сайтовете.
359
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нароът не ви иска, герберунгелчета, не разбрахте ли? Айде, у канала
358
9
 
36
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Народ, който си избира за президент една фуражка вместо ректора на най-престижния си университет няма бъдеще. Затова и винаги ще бъдем на това дередже.
357
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАТУКВОТО СЕ ВЪРНА- 18ЮНИ 2013Г БЪЛГАРИЯ Е ОСЪДЕНА ОТ СЪДА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ЗА 15 ПОЧИНАЛИ ОТ ГЛАД ДЕЦА ПРЕЗ ВИДЕНОВАТА ЗИМА НА 1997Г В СОЦИАЛНИЯТ ДОМ В СЕЛО ДЖУРКОВО- ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ХРАНА НА ДЕТЕ СА ОТПУСКАНИ 050ЛВ- КАКВО НИ ЧАКА, ОЦЕЛЕЛИТЕ ЩЕ РАЗКАЗВАТ- НО СНОЩИ СЕ ДРУСАХА ХОРА И ГЪРМЯ ШАМПАНСКО.
356
5
 
25
 
! Отговори
ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО преди 2 години
ДАЖЕ ДА ГЛАДУВАМЕ И СТОИМ НА СТУДЕНО, ЗАГЪРБИХМЕ СТАТУКВОТО- СЕГА ТУК Е 40% НА ЦЕНИ НА ХРАНИ НАГОРЕ И 3/4 ПЪТИ ПО ВИСОК ТОК- НИЕ ОБИЧАМЕ ДА НИ ГЪРЧАТ, ДА СТОИМ НА СТУДЕНО И ДА СМЕ ГЛАДНИ,,ГЛАДНИ, ГЛАДНИ- КОИТО ОЦЕЛЕЯТ ЩЕ РАЗКАЗВАТ, А СКОРО ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАК РАДЕВ ПРАЗНУВА, ПОМНИТЕ ЛИ ВИДЕНОВИЯТ ГЛАД И ХОРАТА КОИТО НАДНИЧАХА ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ НА РЕСТОРАНТИТЕ И ПРАЗНУВАЩИТЕ ВЪТРЕ-Е ТЕ ТАКА ЩЕ БЪДЕ.
355
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се връща при Русия....тя не че се е отделяла, де...
354
8
 
19
 
! Отговори
BG преди 2 години
Какъв президент си ти бе селяни*но , същият *** като Тръмп
353
3
 
19
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
БСП във властта не е статукво.
352
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ СИ ИЗБРА КОМУНСИТИТЕ НА ВЛАСТ КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ ГИ КРАДАТ И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ !Каква промяна всичко е измама. Целта им беше на Радев да свали Бойко Борисов от власт. Но немислещите и неинтелигентни хора това заслужават.Света е напред а вие сте 500 години назад. Никога няма да стигнете американците с тоя президент Радев. Поне да беше умен. Руски ***
351
2
 
20
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А ти от кои си бе ПЗвенк , не си ли от статуквото !
350
4
 
23
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Е,нема такъв народ,колкото и Баджо да вика,че имало?!Сега ша траа да *** тарпите още 5 годинки и секи месец ша зимам по 20 бинки!ако управляат Кирчо и Кокорчо,нема да има вето!Ако дойде некой друг на власт,пак почвам да плюя и да слагам вето,вето,!А на Коледа от сега са стягайти за мрачната ми декламация в стил нищо нема да са случи в Курица Не птица!Благодарим ви не,щастници,че пак настъпахте червената мотика!Друг опит нема да имате.От тук,вечните сибирски полета,НЕКАДЪРНИЦИ!
349
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов дизелът беше 1,80, а сега при Радев той гони 2,80 лв/ литър. Кой е по-добрият държавник?
348
6
 
32
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А БСП що е бе, Фигуранте? Ти създаде ПП с двамата ль0льовци - крадеца и лъжеца. Те какво са бе, Фигуранте? А Бойкикев, потомък на славен комунистически род, дето и той сега ще е управлението какъв е? Ти Фигуранте си статуквото, комунист сkaпан, заедно с цялата шайка превратаджии около теб
347
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГaHю си го нахендри с 200!